שאלה קצת תמימה: האם חייבים לחבר אזניות כדי לשמוע רדיו

גליגלי6

New member
שאלה קצת תמימה: האם חייבים לחבר אזניות כדי לשמוע רדיו

אני שואלת כיוון שבטלפון השני שמעתי רדיו ופתאום המסך הוחשך בצורה בלתי הפיכה והופיע סמל של אזניות. תודה

ניוטראל

Active member
חבר שלי קנה

שהיינו בחו"ל. סלולרי סיני פשוט. (תוצרת נומי.) שהיה אפשר לשמוע את הרדיו המובנה. בלא אוזניות¡

גליגלי6

New member
אני תמיד שומעת רדיו בלי אזניות אך בגלל מה שקרה בטלפון השני

כפי שתארתי, אני פוחדת..

אבי לב50

New member
האזניות משמשות כאנטנה

וברוב המכשירים הן נדרשות כדי לשמוע רדיו.
אלא אם כן את מתכוונת לשמיעת רדיו באמצעות אפליקציה, כלומר שידור שזורם על גבי האינטרנט ואז אין צורך באזניות.

גליגלי6

New member
תודה לך. אני שומעת בדכ 103 באפליקציה כי דרך האינטנט לא ניתן

כמו בעבר..כלומר מה שאתה אומר שאם אשמע את 103 דרך האינטרנט אצטרך אזניות? יש לי אפליקציה מובנית של רדיו FM. צריך להפעיל אותה?

גליגלי6

New member
פוחדת שיקרה לי מה שקרה בטלפון השני. המסך הוחשך לגמרי בצורה

בלתי הפיכה

אבי לב50

New member
אפליקציה זה לא רדיו בתאכלס

כשמדברים על רדיו בסלולרי מתכוונים בדרך כלל למכשירים שיש בהם משדר רדיו FM יעודי, לא עוד אחת מהאפליקציות הרבות שהן למעשה "סטרימינג" כלומר כמו יוטיוב ודברים כאלה.
&nbsp

YosMan1

New member
הסבר קצת יותר מפורט על ההבדלים

כאשר שומעים רדיו במכשיר שיש לו רכיב רדיו FM אז בדר"כ חייבים אוזניות שמתפקדות כאנטנה, אחרת אין קליטה.
לאפלקציה שמפעילה את רכיב הרדיו בטלפון בדר"כ קוראים "רדיו FM"

כאשר שומעים רדיו בטלפון דרך אפליקציית רשת כמו TUNEIN אין צורך באוזניות כי זה שידור שמגיע דרך האינטרנט שלא קשור לקליטת FM.

ואם קורה שהמסך מוחשך ויש ציור של אוזניות אז מכניסים אוזניות והכל מסתדר.... או שפשוט לוחצים על כפתור הבית.

YosMan1

New member
בספק גדול, אלא אם יש לו איזה מודל מיוחד עם אנטנה FM פנימית

גליגלי6

New member
תודה להסבר. שכחתי לציין שלאחר שהמסך נחשך לא זוכרת אם חיברתי

אזניות כי לאחר מכן הוא ננעל וחזר לתאורה רגילה. עכשיו חיברתי אזניות אך לא קורה כלום. יתכן וננעל כי לא חיברתי אזניות בזמן?
&nbsp
הכל נשמע הזוי אבל זו האמת

למעלה