טונה-עם בצל עגבניה,עוד אופציה:
מתכון מהיר לטונה ברוטב:
לטגן במחבת עם כף שמן בצל בינוני קצוץ ,אש קטנה (כ- 3 דקות טיגון עד לשקיפותו),
להוסיף לבצל השקוף :קוביות עגבניה, (אפשר גם להוסיף קוביות גמבה קטנה),לערבב
ולהוסיף
2 כפות רסק -עגבניות
חצי כוס מים,
שן -שום כתושה,לערבב ביחד ולכסות במכסה ל-3 דקות.
 
בינתיים,מניחים בקערה קטנה 100 גרם טונה מקופסא - ויוצקים עליה כף מיץ- לימון,
ומתבלים ב- 1/4 כפית כורכום 1/4 כפית כמון,כפית פפריקה -מתוקה ,
קורט פפריקה חריפה,
לערבב היטב את הטונה והתבלינים ולהוסיף לרוטב שמחבת ,ושוב לערבב מעט,
ולכסות במכסה ל-3 דקות,וכשרותח להנמיך ללהבה נמוכה ,
לערבב שוב מדי פעם על אש קטנה כ- 5 דקות עד שהרוטב מסמיך,ונספג בטונה,
לכבות את האש, ולפזר ירק -קצוץ: חופן פטרוזילה-קצוצה / חופן כוסברה או חופן שמיר (או את כול הסוגים,)
לערבב את הירק הקצוץ עם הטונה והעגבניות שבמחבת,
ולהשאיר כך מכוסה במכסה 10 דקות,לספיגת הטעמים.
אפשר בסוף לתבל בקצת מלח בכמות מזערית,לערבב ולטעום (הטונה עצמה מלוחה.)
מי שרוצה רוטב מתקתק ,אפשר להוסיף בסוף 3 טיפות ממתיק -סוכרלוז,ולערבב.
 
אפשר לאכול עם 3 קרקרים דלי -פחמימות.
או בתוספת פרחי -כרובית מבושלות, (או שעועית ירוקה.)
.