שלום. התקפי רעב. בזמן האחרון

גליגלי6

New member
שלום. התקפי רעב. בזמן האחרון

תוקפים אותי התקפי רעב מלווים בחולשה וזאת גם אחרי שאני אוכלת. על איזה מזונות משביעים אתם ממליצים

הרבה תודה ושבת שלום
 
את רעבה כי כנראה הארוחה שלך לא כוללת פחמימות..

איך את מאוזנת? דיאטה, תרופות או אינסולין?
 

shron17

New member
פתרון לתחושות רעב,,

מזונות שמרגיעים את תחושת הרעב:
&nbsp
מרק ירקות חמים, יפיג תמיד את תחושת הרעב ,
&nbsp
להכין ירקות חתוכים בכלי סגור במקרר,מלפפונים ,פלפלים מכול הצבעים,קולרבי וכו',
לאכול עם טחינה או יוגורט עם מלפפונים ושמיר-קצוץ.
&nbsp
3 קרקרים עם גבינה צהובה וזיתים.
&nbsp
חביתה עם טונה .
&nbsp
פרחי-כרובית וברוקולי קפואים: להפשיר 3 דקות בכלי מים ולסנן ,
להניח בתבנית ,להבריש מעליהם 2 כפות שמן עם מלח,פלפל ,ולאפות בטוסטר- אובן כ-20 דקות מכול צד.ומתקבלים פרחי--כרובית וברוקולי חמימים טעימים מאוד.
&nbsp
ירקות מוקפצים במחבת.
 

גליגלי6

New member
תודה שרון. אפשר כרובית טריה

ולא מוקפאת? הקפואים מאוד יקרים. חביתה עם טונה או ליד הטונה?
 

shron17

New member
בהחלט,אפשר גם כרובית טרייה גם ברוקולי טרי,אבל,,

צריך לבשל עד לרתיחה ,להמיך לאש בינונית להמשיך לבשל 8 דקות,
ולהעביר לכלי מים קרים ,ולסנן, לאחר מכן לתבל ולהניח בתבנית אפיה עם ניר -אפיה משומן ב-2 כפות שמן.
&nbsp
לשאלתך בקשר למסר :
לא הגיע.
&nbsp
בברכת יום -טוב.
שרון.
 

shron17

New member
חביתה עם טונה:

אני מכינה חביתה מ-2 ביצים: ולתוך תערובת הביצים מוסיפה 5 כפות טונה ,
ומטגנים כרגיל מ-2 הצדדים.,על להבה בינונית.
(אפשר גם להוסיף לביצים בצל קצוץ- גס-ופטרוזיליה ושמיר- לשדרוג הטעם.)
&nbsp
 

גליגלי6

New member
תודה שרון על כל ההמלצות

אנסה חביתה עם בצל ירוק. עם טונה נראה שלא מתאים לי. חושבת שטעם הטונה יקלקל את החביתה. בסלט ביצים עם טונה זה מתאים
&nbsp
המסר ששלחתי לך הוא בנושא הטוסטר אובן. מוזר שלא קיבלת. אשלח שוב
 

shron17

New member
טונה-עם בצל עגבניה,עוד אופציה:

מתכון מהיר לטונה ברוטב:
לטגן במחבת עם כף שמן בצל בינוני קצוץ ,אש קטנה (כ- 3 דקות טיגון עד לשקיפותו),
להוסיף לבצל השקוף :קוביות עגבניה, (אפשר גם להוסיף קוביות גמבה קטנה),לערבב
ולהוסיף
2 כפות רסק -עגבניות
חצי כוס מים,
שן -שום כתושה,לערבב ביחד ולכסות במכסה ל-3 דקות.
&nbsp
בינתיים,מניחים בקערה קטנה 100 גרם טונה מקופסא - ויוצקים עליה כף מיץ- לימון,
ומתבלים ב- 1/4 כפית כורכום 1/4 כפית כמון,כפית פפריקה -מתוקה ,
קורט פפריקה חריפה,
לערבב היטב את הטונה והתבלינים ולהוסיף לרוטב שמחבת ,ושוב לערבב מעט,
ולכסות במכסה ל-3 דקות,וכשרותח להנמיך ללהבה נמוכה ,
לערבב שוב מדי פעם על אש קטנה כ- 5 דקות עד שהרוטב מסמיך,ונספג בטונה,
לכבות את האש, ולפזר ירק -קצוץ: חופן פטרוזילה-קצוצה / חופן כוסברה או חופן שמיר (או את כול הסוגים,)
לערבב את הירק הקצוץ עם הטונה והעגבניות שבמחבת,
ולהשאיר כך מכוסה במכסה 10 דקות,לספיגת הטעמים.
אפשר בסוף לתבל בקצת מלח בכמות מזערית,לערבב ולטעום (הטונה עצמה מלוחה.)
מי שרוצה רוטב מתקתק ,אפשר להוסיף בסוף 3 טיפות ממתיק -סוכרלוז,ולערבב.
&nbsp
אפשר לאכול עם 3 קרקרים דלי -פחמימות.
או בתוספת פרחי -כרובית מבושלות, (או שעועית ירוקה.)
.
&nbsp
 

גליגלי6

New member
נכון. יש מעט ירקות זולים.

הטובים יקרים. מזל שכרוב, כרובית, עגבניות ועוד כמה, זולים
 

journe y

New member
חציל, פלפל, אבוקדו גם מאוד יקרים

הכרוב יחסית זול, גם הגזר, גם הסלק, גם חסה. עגבניות ומלפפונים גם לא ממש זולים
 

shron17

New member
גם החסה הצנונית הקולרבי הסלק והכרוב הסגול ,כעת במחיר סביר,,

לסלטים זה מעולה. אבל לקראת פסח המתקרב, (חודש הבא) שוב מחירי הירקות יקפצו, כמו בכול שנה.
אגב, תות-שדה ,זה פרי מעולה לחולי-סוכרת שמחזק את המערכת החיסונית,וידוע כבעל ערך גליקמי נמוך,(לאחרונה המחיר 8 ש"ח לסלסלה,וזה עוד יירד . לפני חודש היה 25 ש"ח.)
 

shron17

New member
וגם פטריות שמפיניון קניתי 2 ב-10 ברשת-מזון קופיקס..

 
למעלה