השימוש באגבה מנסיוני מעלה את הסוכר מאוד,
מנסייוני ,שום ממתיק לא באמת מתאים לחולי סוכרת.
לאחר נסיונות רבים המסקנה שהכי מתאים לי ,זה סוכרלוז -בטיפות ,וגם אלה לא לעיתים קרובות בשימוש אצלי,אלא רק במתכון שממש אין ברירה.
כדי להיגמל מהוספת סוכר לשתיה ,לקחתי החלטתי להתרגל לשתיה ללא סוכר בכלל, (זה לקח לי כמה ימים להתרגל,) בהתחלה לגמתי מעט קפה -שחור ללא סוכר,והוספתי לקפה מעט ג'נג'ר, אבל כיום בין הארוחות,אעדיף תה נענע עם פרוסת -לימון דקה,ללא תוספת סוכר.
מכירה מישהו שוסיף לשתיה טיפה אחת של סוכרלוז נוזלי,אבל אני לא מוסיפהכי הטעם לא משהו,והצלחתי להתרגל לשתות ללא כול תוספות בשתייה,כמה ימים זה לא כיף,אבל לאחר כמה ימים חוש הטעם שלנו מתרגל ,ואין צורך יותר בשתיה מתוקה.
אצלי,מעבר ל-2 כוסות שתיה חמה (אחת בבוקר, והשנייה בערב),
התרגלתי לשתית מים ,כ- 8 כוסות ביום ,(לפעמים רק עם פרוסת -לימון ,שמוסיפה המון.)
טיפ. למי שסובלים לאחר שתיית מים מתחושה של צרבת:
הפיתרון הוא ללגום מהמים באיטיות רבה,(ללגום כמות של כפית מים בכול פעם,)
לאחר 15 לגימות קטנטנות תשכחו מהצרבת ,היא תיעלם.