שלום רב. האם מומלץ לאכול סירופ אגבה כתחליף לסוכר.

גליגלי6

New member
שלום רב. האם מומלץ לאכול סירופ אגבה כתחליף לסוכר.

קראתי ברשת דעות לכאן ולכאן..

אם לא, האם ישנם ממתיקים מומלצים

תודה רבה
 

אבו זקן

New member
אכן הרשת מוצפת דעות לכאן ולכאן

ומה תעזור לך דיעה נוספת?

פרי האגבה מכיל כמות גדולה של פרוקטוז, ובשנים האחרונות הסוכר הזה נחשב למזיק למרות הערך הגליקמי הנמוך יחסית שלו. אם שמעת על השם הרע שיש לסירופ תירס (יש סרטון מאד פופולארי ביוטיוב שנועץ בו בערך את כל הרעות החולות של האנושות, אבל בעיקר מדבר על השמנה ופחות על תגובה גליקמית) האשם הוא הסוכר הזה. יש גם די הרבה ביקורת על הרעינות שמובעים שם וכמובן אפשר לתת לך כאן אלפי קישורים לכאן ולכאן. כשהייתי בתחילת דרכי כשוכרתי, הדיעה המקובלת היתה שפרוקטוז בכמויות לא גדולות הוא ממתיק טוב לסוכרתיים בגלל שהוא מגיע מייד לעיבוד בכבד שאינו זקוק לאינסולין. מאז הרוח נושבת בכיוון ההפוך. מכל מקום, אם את מחליטה לנסות מומלץ לעקוב לא רק אחרי רמות הסוכר בדם אלא גם על רמת הטריגליצרידים שהם מה שהכבד מייצר מעודף הפרוקטוז.

גם על ממתיקים אחרים תשמעי דעות לכאן ולכאן, כי עוד לא התגבש קונצנסוס. אני עצמי ממתיק בסוכרלוז באותם מקרים נדירים שאני ממתיק בכלל.
 

גליגלי6

New member
אני מאוד מודה לך..מסתבר שיש חילוקי דעות לגבי הרבה מזונות

לא רק לסוכרתיים..
 

שרון א77

New member
השימוש באגבה מנסיוני מעלה את הסוכר מאוד,

מנסייוני ,שום ממתיק לא באמת מתאים לחולי סוכרת.
לאחר נסיונות רבים המסקנה שהכי מתאים לי ,זה סוכרלוז -בטיפות ,וגם אלה לא לעיתים קרובות בשימוש אצלי,אלא רק במתכון שממש אין ברירה.
כדי להיגמל מהוספת סוכר לשתיה ,לקחתי החלטתי להתרגל לשתיה ללא סוכר בכלל, (זה לקח לי כמה ימים להתרגל,) בהתחלה לגמתי מעט קפה -שחור ללא סוכר,והוספתי לקפה מעט ג'נג'ר, אבל כיום בין הארוחות,אעדיף תה נענע עם פרוסת -לימון דקה,ללא תוספת סוכר.
מכירה מישהו שוסיף לשתיה טיפה אחת של סוכרלוז נוזלי,אבל אני לא מוסיפהכי הטעם לא משהו,והצלחתי להתרגל לשתות ללא כול תוספות בשתייה,כמה ימים זה לא כיף,אבל לאחר כמה ימים חוש הטעם שלנו מתרגל ,ואין צורך יותר בשתיה מתוקה.
אצלי,מעבר ל-2 כוסות שתיה חמה (אחת בבוקר, והשנייה בערב),
התרגלתי לשתית מים ,כ- 8 כוסות ביום ,(לפעמים רק עם פרוסת -לימון ,שמוסיפה המון.)

טיפ. למי שסובלים לאחר שתיית מים מתחושה של צרבת:
הפיתרון הוא ללגום מהמים באיטיות רבה,(ללגום כמות של כפית מים בכול פעם,)
לאחר 15 לגימות קטנטנות תשכחו מהצרבת ,היא תיעלם.
 

גליגלי6

New member
אני מודה לך על התשובה הארוכה :) אגב רופאת המשפחה שלי טוענת

שמיץ תפוזים סחוט מותר..
 

שרון א77

New member
יקירה,מיץ-תפוזים מותר למי שמגיע למצב היפוגליקמיה(נפילת סוכר)

כרבע שעה לאחר שתיית מיץ -התפוזים ,הסוכר קופץ ל-גובה של 140.
ההסבר של הרופאה שלך לא ברור ,ואפילו מוזר.
 

שרון א77

New member
יקירה,מיץ-תפוזים מותר למי שמגיע למצב היפוגליקמיה(נפילת סוכר)

כרבע שעה לאחר שתיית מיץ -התפוזים ,הסוכר קופץ ל-גובה של 140.
ההסבר של הרופאה שלך לא ברור ,ואפילו מוזר.
 

תומר

Member
ממתיקים

הכי טוב לא המתקה כלל אני שותה תה צמחים ללא כל המתקה או סטיביה או אריטרתול
&nbsp
 
למעלה