דיור מוגן

מעניינת דעתכם על דיור מוגן במקומות שונים. על מה תמליצו? לאיזה גיל?

התחלתי להתעניין, ואם תרצו אשתף אתכם בחוויותי.

יוליקה

Member
מנהל
דיור מוגן זה רק למי שיש כסף

וכסף רב!!
הסכום הראשוני להשקעה ודמי השכירות לחודש... רק לעשירון העליון!!

עמיקם10

New member
10000 שקל זה לא עשירון..אבל זאת דירה

אלא למי שיש פנסיה כזו. ויש הרבה כאלה.

לגמרי לא

ממש לפני כמה ימים עברתי ליד בית אבות כזה, מהסוג שנעים להיות בו (לא מחור עלוב שמסריח משתן...) .
מחיר הכניסה - פקדון של 1.300.000 שקלים שבעת מות הדייר, מוחזר בהפחתה של כ-20% או 30%
מחיר שכר חודשי לאדם - 5.500 שקלים זוג 10.000
אז צריך להיות מאוד עשיר כדי לתת את דמי הפקדון., כשאתה אף פעם לא יודע מה הם עושים עם הכסף, ואם לא תגיע לשוקת שבורה שמישהו יכריז על פשיטת רגל ויברח עם הכסף.
אבל דיברתי עם אנשים. מי שיכול לטפל בעצמו, נשאר בבית.
וזה נכון, אדם צריך להישאר בסביבתו הטבעית ולא בסביבה שבה כל יום מת מישהו אחר, ואתה רק תוהה מתי תורך.....

יוליקה

Member
מנהל
נכון מאד..אז למה שאמכור את הנכס היחיד

שיש לי להוריש לילדי???

בית בן 200 מ"ר אחליף בחדר בבית אבות באותו מחיר???

עמיקם10

New member
התחליף לבית אבות הוא מטפל/ת צמודים

מי שמסתדר לבד או עם האשה-בינתיים טפו טפו..אולי אנשים שחוששים להישאר לבד-מעדיפים להיכנס למקום כזה עם רופא צמוד.
אבל אף אחד לא באמת יודע.הנה הנשיא שלנו בגילו מגיע למקסיקו..וגילו מי יודע כמה. אני חי על זכרונות למשל על זה שחיים גורי בן ה-93 היה אצלי בקורס..בדורה..מחנה שבו היה קורס הקצינים הראשון. ונעמי פולני בת ה-93 תהיה עורכת מוסיקה ברדיו..כנראה שהם לא צריכים בית אבות..אז אנחנו נחכה עם זה.

יוליקה

Member
מנהל
עמיקם, גם אמי ע"ה סרבה להיכנס לדיור מוגן

אמי שנפטרה לפני חודש בדיוק, גרה לבדה בבית ...בת 90+
קיבלה מטפלת 3 פעמים בשבוע וסירבה להיכנס לדיור מוגן... גם לא יכלה אילו רצתה...
למי שאין למכור דירה...דיור מוגן הוא מעל ליכולותיו הכספיות....

עמיקם10

New member
בגלל שבבית אבות מבקשים סכום גדול

כפקדון. ואולי אפשר לשהות רק בתשלום חדשי מראש לשנה...בעיית הזקנה היא בעיקרה של חולים, לוקים, וחלשים. ובית אבות הוא לא בית חולים. אני זוכר את הזקנים בקיבוץ. מכיר את מה שעבר על אבא שלי ועל הוריה של אשתי. מסקנות..? אני בטוח שלכל אחד יש את הסיפור שלו. יום טוב לכם.

למעלה