מנסה לתפקד

ליצי 16

New member
מנסה לתפקד

קשה לי לתפקד, כל פעולה היא סיפור. בזמן האחרון אני מצליחה לקום בשעה מוקדמת יותר מאשר מקודם וזה יופי.
רק מה, זה לא מספיק רק לקום...

אני כל הזמן דוחה דברים בגלל העניין הזה שהמוח לא נותן לי פקודה לעשות אותם. הלב דווקא כן. רק שהלב מבקש בשקט. הוא אומר שהוא היה רוצה.
ולא עזר כלום, העניינים לא התקדמו.

אלא שממש לא בא לי לכתוב לכם ולקטר על העניין הזה, רציתי לתפקד. בסוף חשבתי שאולי אנסה לכתוב לכם ולשתף אתכם בהצלחה - א-ח-ר-י שאצליח לתפקד קצת, ואולי זה - יעודד אותי לעשות.
ובשביל זה הייתי צריכה קודם להצליח לתפקד קצת...
וסוף סוף משהו עבד. אתמול קצת זזתי. קצת תיפקדתי. יוהו!
עוד לא הרגשתי שמחה על שעשיתי כמה דברים. אבל אולי גם זה יגיע מתישהו. השמחה.
ואם גם אתם תהיו איתי, אז המון תודה לכם.

ליצ'י

Lady Stark

New member
הי ליצ'י

זה באמת ממש קשה לנסות לזוז ולא להצליח. לי לפעמים לוקח זמן להצליח לקום לשירותים מרוב שהגוף חסר כל מוטיבציה.
שלא לדבר על פעולות מורכבות יותר...

אנחנו איתך פה.
ואת מוזמנת גם לקטר וגם לספר על הצלחות!

ליצי 16

New member
נכון

לפעמים אפילו העניין של השירותים...
את עובדת, נכון? איך את מצליחה ללכת לעבודה בכל יום? על זה ממש מגיע לך פרס נובל. וצריך לארגן את הבגדים...

Lady Stark

New member
ליצ'י

כן, עובדת במשרה מלאה.
זה לא קל. אני נאבקת כל יום בתחושות קשות והבקרים בעיקר קשים לי.
זה עניין של לעבור כל יום בפני עצמו. יש ימים בהם אני יותר פרודוקטיבית ואפילו מצליחה להיות חדה וטובה בעבודה. וזה מאוד מחזק.
ויש ימים פחות טובים. ובתקופות ממש רעות אני מקללת כל רגע.

אבל אני יודעת שאני חייבת לעבוד, גם כי אין לי דרך להחזיק את עצמי מבחינה פיננסית ללא עבודה, וגם כי זה מאפשר לי לפנות מקום לדברים יעילים ומדי פעם יצירתיים, ולא רק לדיכאון ולחרדות.
לארגן את הבגדים...
אני חושבת על זה במקלחת של הבוקר ככה שזה דווקא פחות סיפור בשבילי.

אבל לחלוטין הייתי רוצה לעבוד פחות שעות ופחות ימים. בזה אין לי ספק. (לא נראה לי שצריך להיות בדיכאון בשביל לחשוב ככה).

ליצי 16

New member
אני מאוד גאה בך

על שאת מתמודדת עם התחושות הקשות ומצליחה להתגבר עליהן.
ובכלל, כבוד על התיפקוד שלך ועל הטיפול שלך בעצמך ובמחלה.
הבנתי שאת אוהבת את העבודה שאת עושה, אז איפה הפלונטר, האם בשעות המרובות ובימים?

הבגדים....
כיון שכל פעולה אצלי היא סיפור, אז לארגן את הבגדים זה לא רק לחשוב, זה גם לכבס, לגהץ, לקנות ועוד... אני חושבת על כל דבר...

ואני, הצלחתי היום גם לצאת לסידורים שהרבה זמן לא הצלחתי, והפעם לא רק שזה הלך בקלות, אלא שכמעט ולא היו אנשים, והפקידה היתה מה-זה אדיבה. היה תענוג. זה היה סימן מהיקום שזה היה הרגע הנכון.

הייתי רוצה למצוא את הכפתור הנפשי הזה שיאפשר לי לזוז ולהזיז דברים יותר בקלות. שזה לא יהיה במאבק.
בעצם טוב שאני מדברת איתך, עכשיו אני חושבת שאני מתחילה להבין. טוב, הביצוע לא יהיה פשוט, אבל אולי יש לי קצה חוט. בסדר, בסדר, אני אשתף אותך בתובנה....
הפסיביות הזו, חוסר המוטיבציה הזו, המאבק הזה, משקף את מה שקורה אצלי בפנים. את היחס שלי כלפי עצמי בפנים.
ושאני לא אעיז להכחיש!
אני לא מכחישה.
(ואחר-כך אני מתלוננת כשמישהו פוגע בי. לא שזה בסדר, זה לא! אבל זה שיקוף, היקום משקף לי את היחס שלי כלפי עצמי.)

Lady Stark

New member
תודה רבה ליצ׳י

אני משתדלת מדי פעם להזכיר לעצמי שאני עובדת קשה.
חושבת שהקושי לזוז הוא טבעי למצבך.
וכן, מסכימה ששהמצב הפיזי והמוטביציוני משקף את המצב הפנימי. מה לעשות שהמצב שלנו מורכב גם בהרבה מדפוסי חשיבה.
את הולכת לטיפול?

ליצי 16

New member
כן ליידי

אני בטיפול. עד היום לא חיברנו בטיפול את הקושי לזוז עם המצב הנפשי או דפוסי החשיבה.

Lady Stark

New member
זה מאוד אישי אצל כל אחד

אבל אצלי אני חושבת שמדובר בפחד תמידי שמלווה אותי שבכל פעולה אני אעשה לעצמי את המוות. בגלל זה אני מתקשה להתניע. כשאני מצליחה לרדת מההתעללות העצמית יותר קל לי לבצע פעולות.

ליצי 16

New member
וואו, מה שאנחנו מסוגלות לעולל לעצמנו

מה זאת אומרת פחד תמידי שבכל פעולה תעשי לעצמך את המוות, שתהיי פרפקציוניסטית?

מותר גם לך לקטר

למעשה, את מוזמנת בחום לקטר כמה שאת רוצה.
אנחנו נקבל אותך גם לפני ההצלחה ונעודד אותך כשאת מרגישה שאת לא מסוגלת. בשביל זה אנחנו פה. לא רק בשביל ההצלחות.

תנסי לקחת כל דבר שאת צריכה לעשות ולפרק אותו לגורמים, לשלבים מסודרים ואז הוא יראה פחות גדול ומפחיד. לפעמים זה גם גורם לדברים לזוז מהר יותר, כי את יודעת מראש מה את צריכה לעשות בדיוק.

ליצי 16

New member
נכון, רעיון טוב

לקחת ולפרק לגורמים ואז הוא יראה פחות גדול ומפחיד.

תודה לך!

ליצי 16

New member
מחבקת יקרה, לצערי זה לא כל-כך עובד...

בשכל זה נשמע הגיוני ונהדר, ברגש זה יותר קשה...
עכשיו אני מבינה יותר בבהירות שהעניין האמיתי הוא, שאני מצליחה לעשות רק דברים כאלה שאני מייחסת להם משמעות וחשיבות. ואלה הם מעטים מאוד, והם בעיקר רוחניים, הם לא פיסיים.
פעם, כמעט כל דבר נראה לי חשוב. היום, כמעט שום דבר לא נראה לי חשוב.

אני עושה דברים רק כשכבר אין ברירה, או כשיש לי סביבי שיתוף פעולה שעוזר לי עם זה, וגם אז "אני עושה להם טובה" ואני מסכימה כי אני יודעת שזה לטובתי.

פעם, כמעט כל דבר נראה לי חשוב כי הייתי מלכת הדרמות. היום אני כבר מבינה שזה או הדרמה או אני. היום אני רוצה חיים משעממים בלי דרמה. את הריגושים אני רוצה למצוא בדברים אחרים, לא בעליות ובירידות בחיים שלי.

כמעט שום דבר לא נראה לי חשוב.... האם היום אני לא מספיק יודעת להעריך את עצמי ואת חיי?
זה לא העניין הזה, כי אני יודעת להעריך את עצמי. האם אני יודעת להעריך את חיי? נכון, יש לי בעיה עם זה.
אולי אתחיל מזה שלא אשפוט את חיי בכזו חומרה? אולי אוציא מהחיים את המבקר הפנימי הזה?

מחבקת יקרה, תודה על ההזמנה לקטר כמה שאני רוצה!
בקשר לתפקוד אני רוצה מוטיבציה, ואני מעדיפה לכתוב כאן אחרי הצלחה. אז אני משהה את שליחת ההודעה עד שאצליח לעשות כמה פעולות קטנות בבית, שלפני שכתבתי את ההודעה לא הצלחתי. ואם אצליח אשלח את ההודעה.

אז זהו, קצת הצלחתי להתקדם...

למעלה