השבת שלי-בחושה עם שוקולד קפה והל

נמושקה1

New member
השבת שלי-בחושה עם שוקולד קפה והל

מצאתי ברשת ראיתי הל ורצתי להכין. לא דיי שאני מכורה לקפה אני מכורה להל,אז לא הכנתי אחת הכנתי שתיים.

כמובן בקלי קלות בקערה אחת מה שאהוב עלי
. ערבוב ,ביס קטן מקוביית השוקולד ולתנור ואוףףףף כמה שהיא טעימההה, בהחלט שווה להכין.מההה אתם עדיין לא במטבח?
הנה מה שצריך לעוגה:
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 שמנת מתוקה (לפרווה שמנת ריץ)
1 כוס קמח תופח/ 1 כוס קמח רגיל+1 כפית א' אפיה.
1 כפית קפה שחור עם הל (אם אין לכם עם הל תוסיפו הל טחון)
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
איך מכינים:
בקערה טורפים ביצים, סוכר ושמנת מתוקה,
מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שנטמע בבלילה.
מוסיפים כפית גדושה של קפה ומבצעים חצי ערבוב.
משמנים תבנית ארוכה של אינגליש קייק,שופכים את הבלילה.
שמים את השוקולד לאורך התבנית בשני טורים.מטביעים מעט את השוקולד בבלילה,
מחממים תנור ל170 מעלות אופים כ40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
ובין ביס לביס משתרברבת לכם קוביית שוקולד

תהנו שבת שלום חברים
טובה


 

נמושקה1

New member
היי אילנית ברוכה השבה

איפה נעלמת
תגעגענו.
אכן העוגה טעימה מאוד
שבוע טוב

טובה
 

חנהפ

Active member
כן, הנה - עוגת גבינה גבוההההה

אז מה צריך:

כן, כדי לקבל עוגה גבוהה צריך לתת לה דופן גבוהה לצמוח עליה,
את זה אפשר לקבל בתבנית של קובנה
ונפח תבנית קטן, כך שקוטר 20 זה יופי, כי רק ככה העוגה תהיה ממש גבוהה.

750 גר' גבינה 5%
1 שמנת חמוצה של פעם
1 שמנת חמוצה רגילה
6 ביצים בטמפרטורת החדר מופרדות לחלמונים וחלבונים
1/2 1 כוסות סוכר
כפית תמצית וניל
קליפת לימון מגוררת (אופציונאלי)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
3 כפות קורנפלור


לציפוי:
1 שמנת חמוצה של פעם מעורבבת עם שקית סוכר וניל

אופן ההכנה:

כדאי לדאוג שכל הרכיבים לעוגה יהיו בטמפרטורת החדר, כך שיש להוציא מהמקרר כ- 45 דקות לפני ההכנה.

מכינים את בתבנית: מברישים את התבנית כולה בשמן, גוזרים עיגול נייר אפיה לתחתית ומצמידים רצועות נייר לדפנות
מושחים את הנייר בשמן.
בנוסף עוטפים את התבנית מבחוץ ביריעת אלומיניום וזה כדי לקבל דפנות לבנות

לתנור מכניסים תבנית אפיה ובה ממלאים לגובה 2 ס"מ בערך מים,
מדליקים את התנור לחום 200 מעלות טורבו עוד לפני שמכניסים את העוגה כך שיהיו בתנור אדים.

בקערה אחת מקציפים את החלבונים ברגע שמקבלים קצת בועות בקערה מתחילים
להוסיף 3/4 כוס סוכר לאט לאט , לא עוזבים את הקצף, כי ברגע שמתקבל קצף מבריק ורך,
בסמיכות של יוגורט ולא יותר,מפסיקים את ההקצפה
כדי שיתקפל טוב למסת הגבינה ולא ישבר, .

את שאר החומרים שמים בקערה נוספת וטורפים היטב שלא יישארו גושים של קורנפלור ופודינג.
מקפלים למסת הגבינה את הקצף ב- 3 פעמים

כעת יש אפשרות לפזר מעט פירורי ביסקוויטים בתחתית התבנית לסוג של בסיס, ואפשר גם לוותר.

לאפיה של כ- 20 דקות, אני מניחה שזה יהיה שונה מתנור לתנור,
ש להציץ ולבדוק מתי פני העוגה מתחילים להשחים ואז מורידים את חום התנור ל-160 מעלות
ומעבירים למצב אפיה חום עליון ותחתון.
כעת אופים עוד שעה וארבעים דקות, מכבים את התנור ומניחים לעוגה להתקרר בתנור.
מוציאים ומקררים היטב (במקרר)
ורק אז מעיזים להפוך את העוגה על צלחת הגשה.
 
למעלה