אז כשפגשתי את המתכון הזה לא ידעתי אם אני הולכת להכין אותו נראה משונה ובכל זאת יצר הסקרנות גבר אז הכנתי ובפעם הראשונה לפי המתכון יצא מוצלח וקצת מלוח .החלטתי לשנות ואם כבר אז כבר להכין אותו שיהייה גם עוגה וגם לחם (כמובן שאין צורך בנטילת ידיים וגם לא ברכה אחרונה על המחיה)ואז תוכלו למרוח עליו גם ממרחים מתוקים וגם ממרחים מלוחים וגםםם לאכול אותו כנשנוש.
אני מציעה לכם להכין אהבתי אותו עם חמאת בוטנים ליד כוס הקפה
מה צריך
5 ביצים
כוס טחינה גולמית (שמנו את הכוס לפני שאתם מוזגים לתוכה את הטחינה כך היא תחליק לכם מהכוס ולא תשאר לכם בכוס).
רבע כפית שטוחה של מלח
כף ורבע סילאן
כפית גדושה א' סודה לשתיה
רבע כוס גרעיני חמניה
3 כפות שומשום
רבע כוס גרעיני דלעת
כף זרעי פישתן
אני הורדתי מעט מזרעי החמניה והדלעת והוספתי אגוזים קצוצים דק.
אופן ההכנה:
בקערה לערבב את הביצים להוסיף את הטחינה ולערבב להוסיף את הסילאן ולערבב. להוסיף את א' סודה לשתיה.
ובסוף את תערובת הזרעונים ולערבב
להשאיר 3 כפות מהתערובת לפיזור על הלחם /עוגה
לצקת לתבנית אינגליש קייק ארוכה או תבנית חיועדת ללחם.
אני אפיתי בתבנית אלומיניום אליפסה.
לאפות מייד ב175 מעלות כ25 - 30 דקות
לשחרר מהתבנית ולצנן על רשת.
ולהנות עם כוס קפה או עם סלט חריף /ממרח מתוק פשוט מושלם
הלחם נשמר במקרר סגור בשקית שבוע ימים ואולי יותר. אצלי חוסל חח אני חיסלתי
שבת שלום חברים