טורט גבינה,מתכון:טורט עוגת גבינה כמו בקונדיטוריות./דליה סמואל תמיד קוצרת מחמאות. פירסמתי בעבר ,מפרסמת שוב לטובת החדשים. המידות בכוס מתיחסות לכוס רגילה:200 מ"ל(הכוס השקופה החד פעמית) מתאים לתבנית 24 -26.(פה בתמונה תבנית 24) הפעם התאפקתי ולא פתחתי את התנור,יצאה גבוהה מאוד. ניתן לשדרג אותה ולהוסיף שמנת מתוקה מוקצפת לאחר שהתקררה ולקשט בפירות העונה. חומרים: 5 ביצים מופרדות מס` 1 500 גרם גבינה לבנה או 5% 3% 1 גביע שמנת חמוצה של (200 מ"ל) 4 כפות גדושות קורנפלור 4 כפות אינסטנט פודינג וניל 1 שקית סוכר וניל 1/4 1 כוס סוכר (חצי יהיה להקצפה) קליפת לימון מגורדת(אופציונלי) הכנה:לחמם את התנור ל200 מעלות. לערבב את כול החומרים,חוץ מהחלבונים וחצי כוס סוכר . להקציף לקצף יציב אבל לא נוקשה מדי את החלבונים עם חצי כוס הסוכר(את חצי כוס הסוכר מוסיפים בהדרגה בשתיים שלוש פעמים) להוסיף בהדרגה לתערובת הגבינות כולל החלמונים.ולערבב בעדינות. משמנים היטב את דפנות התבנית.(מכיוון כשהעוגה כמו כול עוגות הגבינה "צונחת" היא "תצנח" ישר.) מרתיחים מים ושמים את המים הרתוחים בתבנית של התנור( שמים את המים בתבנית בתחתית התנור.) מורידים את חום התנור ל160 מעלות עד 170 מעלות. אופים את העוגה במדף האמצעי (כדי שלא תישרף) כ45 דקות ,או מעט יותר(תלוי בתנור) משאירים את העוגה בתנור כשעתיים בערך,לאחר מכן לשים במקרר. העוגה טעימה אחרי יום כשהיא קרה. בזמן האפייה לא לפתוח את התנור! בהצלחה/דליה