יעוץ דחוף: הקפאת/קרור רוטב לעוגה

ציפהלה

New member
יעוץ דחוף: הקפאת/קרור רוטב לעוגה


אני עומדת להכין עוגת "תרי לצ'ה". לפי המתכון הרוטב מספיק לשתי עוגות, והוא מחומרים יקרים... האם להקפיא את הרוטב או לקררו עד השבת הבאה (בתקווה שלא יחוסל במקרר...)
אם לא אחפש מה לעשות עם המרכיבים ואכין חצי כמות.
שתי עוגות כאלה זה הרבה יותר מידי בשבילנו לשבת אחת...

מצרכים לרוטב: [leche]
1 פחית חלב מרוכז 396 גרם (condensed milk)
1 פחית חלב מאודה 354 מ”ל (evaporated milk)
(חלב מרוכז ממותק – condensed milk
יותר מרוכז רק לא ממותק שאידו ממנו את המים – evaporated milk)
1 כפית תמצית וניל
1 כוס שמנת מתוקה
1/2 כפית ליקר בננות או ליקר קפה או ליקר שקדים או כל ליקר לפי טעמכם (לא חובה)
 
אפשר להקפיא.

במתכון ממנו הכנתי אין שימוש בשמנת מתוקה ברוטב. וגם את ליקר הבננות הייתי מחליפה באלכוהול ניטראלי יותר (קוואנטרו או טריפל סאק).
זו עוגת הטרס לצ'ס שהכנתי לרה"ש עם תפוחים מקורמלים



 
למעלה