תודה
המתכון שאני מכינה שונה קצת מהמתכון שלך והוא לקוח מתוך ספר של דנית סלומון, "עוגות בקלי קלות" נדמה לי.
רק את הציפוי אני מכינה בשונה מהמתכון שהיא נתנה.
הבסיס במתכון שלה אפוי, והמתכון כשר לפסח. בד"כ אני מכינה אותו במשך כל ימות השנה כשאני מגיעה להורים שלי לשבת (שם יש ביקוש לעוגה בגודל כזה), ולמרות שהבסיס האפוי מעט מורכב יותר (כי נדרשת הקצפה ופעולת קיפול), ההכנה עדיין פשוטה למדי והתוצאה טעימה להפליא.
הנה המתכון:
 
הבסיס:
שש ביצים
חבילה אחת של אינסטנט פודינג שוקולד
3 כפות סוכר
 
מפרידים את החלמונים מהחלבונים
(חשוב שבחלבונים לא תהיה אפילו טיפת חלמון, וחשוב לשים אותם בקערת הקצפה שתהיה נקיה ויבשה לגמרי) ומקציפים את החלבונים לקצף יציב. תוך כדי התהליך, מוסיפים את הסוכר לחלבונים.
 
את החלמונים מקציפים יחד עם אבקת האינסטנט פודינג. כששתי הבלילות מוכנות, מערבבים אותן זו עם זו בתנועות קיפול עדינות (טיפ: כדאי להוסיף דווקא את החלבונים לחלמונים, כל פעם מעט כדי שהמרקמים ישתלבו באופן קל יותר) עד שהן מתאחדות לבלילה אחת, פחות או יותר חלקה. יוצקים לתבנית אפיה ומכניסים לתנור
שלא חומם מראש (זה חשוב!!), מדליקים אותו על 180 מעלות. מוציאים מהתנור לאחר 20 דק' מרגע שהפעלתם את התנור(!!!) ומניחים בצד עד שיתקרר.
 
הקרם:
3 גביעי שמנת חמוצה
1 שמנת להקצפה ( מ"ל)
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
3 כפות סוכר
2 שקיקים של סוכר וניל
 
מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר וסוכר הוניל(מוסיפים אותו בהדרגה) עד שמתקבלת קצפת. לקצפת מוסיפים את השמנת החמוצה וממשיכים להקציף. מוסיפים לאט לאט את הפודינג ומקציפים עד שמתקבל קרם אחיד.
את הקרם יוצקים על הבסיס שכבר הספיק להתקרר ומכניסים למקרר כדי שהקרם יתייצב.
 
הציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
 
מביאים את השמנת המתוקה לכמעט-רתיחה (היא צריכה להתחיל לבעבע מעט), מורידים מהאש ומוסיפים את קוביות השוקולד. מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס ומתקבל קרם שוקולד אחיד (זה אגב נקרא "גנאש"- קרם שבו יחס השוקולד והשמנת זהה). את כל זה יוצקים בעדינות על הקרם שהספיק להתייצב ומצפים את העוגה.
מקררים את העוגה עד שהקרם מתייצב.
פורסים פרוסות ואוכלים בתיאבון!!
 
טיפ קטן:
יש היום בסופרים אינסטנט פודינג במגוון טעמים. מי שלא אוהב עוגת שוקולד כבסיס יכול להשתמש בכל טעם אחר של אינסטנט פודינג. כנ"ל לגבי הקרם- אפשר לעשות אותו בכל טעם אחר. כך למשל אפשר ליצור עוגה שהבסיס שלה יהיה בטעם וניל והקרם בטעם ריבת חלב, או בסיס בטעם קפה וקרם בטעם שוקולד ועוד...