עוגת "קרמבו"
ב-10 דקות הכנה!!!!

lironi kuki

New member
עוגת "קרמבו"
ב-10 דקות הכנה!!!!


האורחים הפתיעו ואין לכם זמן להכין קינוח מסובך? המתכון הזה בול בשבילכם!
7 מצרכים, 4 שלבים, 10 דקות הכנה+כמה שעות במקרר להתייצבות,
ויש לכם עוגה מרשימה והכי חשוב טעימה בטירוווווף!!!!


המצרכים:
  • תבנית מלבנית בגודל 20*25
  • תערובת מוכנה להכנת כדורי שוקולד [ניתן להכין לבד, ממתכון בסיסי לכדורי שוקולד]
  • 2 שמנת מתוקה
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • כוס חלב
  • 4 כפות סוכר [מי שלא אוהב ממש מתוק יכול לוותר או לשים פחות, האינסטנט פודינג מתוק במילא]
  • חבילת שוקולד מריר [100 גרם]
  • 25 גרם חמאה

ההכנה:
  1. מכינים את תערובת כדורי השוקולד לפי הוראות ההכנה ומהדקים לתבנית.
  2. מקציפים יחד: מיכל וחצי שמנת מתוקה + כוס חלב + אינסטנט פודינג + 4 כפות סוכר, עד לקבלת קרם יציב.
  3. מורחים את הקרם מעל התערובת.
  4. בסיר קטן או במיקרו ממסים שוקולד מריר + 25 גרם חמאה + חצי מיכל שמנת מתוקה, מערבבים היטב.
    - נותנים לשוקולד המומס להתקרר מעט ומורחים מעל הקרם.
  5. עוטפים את התבנית בנייר כסף ומכניסים למקרר לכמה שעות להתייצבות.


מוזמנים לשתף בקינוחים פשוטים וקלים להכנה


 

אלאורלי

New member
עוגה פצצה, יופי של עוגה.

אני הכנתי עוגת פרג .

הנה המתכון.


העוגה מתאימה לתבנית מאורכת 35 או לשתי תבניות אינגלישקייק חד פעמיות.
החומרים
3/4 1 כוסות פרג טחון טרי (חשוב חשוב חשוב שיהיה טחון טרי ולא מהסופר). אני קניתי 200 גרם ואת העודפים הקפאתי
3 תפוחים ירוקים חמוצים לעוגה
כף גדושה צימוקים
חצי כף קינמון
3 כפות יין
כוס וחצי סוכר חום
כוס וחצי קמח
1 אבקת אפייה
3 ביצים
3/4 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים

ההכנה
קערה גדולה יש? מטרפה ידנית או כף עץ גדולה יש? מעולה! אתם בהחלט מסודרים [:)]
חותכים את התפוחים לחתיכות קטנות ומערבבים עם היין, הצימוקים והקינמון. מניחים בצד.
מערבבים את החומרים בסדר הבא- ביצים, סוכר, שמן- מוסיפים את הפרג- את עיסת התפוחים- לבסוף את הקמח ואבקת האפייה (תמיד ממליצה לערבב את שניהם בכלי נפרד קודם)
מעבירים את הבלילה לתבנית (או מאורכת אחת בגודל 35, או שתי חד פעמיות מאורכות).
לתנור בחום של 180 עד שקיסם יוצא נקי והריח מציף את הבית!

קרם שוקולד.
4 כפות קקאו
5כפות מים
4כפות סוכר
30 גרם מחמאה או חמאה.
להרתיח עד שהסוכר נמס, לשפוך על העוגה כאשר הקרם עוד חם.

בתאבון.

 
אפשר להציע שדרוגון?

אני מאד אוהבת עוגת קרמבו, ואת העוגה הזו אפשר להכין עם עוגיות לוטוס טבולות בחלב\קפה במקום תערובת כדורי השוקולד. פשוט מסדרים על תחתית התבנית את העוגיות לאחר הטבילה שלהן ב2-3 שכבות (כמה שאוהבים).
הכנתי ככה עוגת יום הולדת לבן זוגי לפני שנתיים בערך, יצא מהמם- הטעם של הלוטוס עובד טוב עם שאר המרכיבים

&nbsp
באמת אחלה מתכון. עוגת קרמבו זה יאמי.
 
תודה


המתכון שאני מכינה שונה קצת מהמתכון שלך והוא לקוח מתוך ספר של דנית סלומון, "עוגות בקלי קלות" נדמה לי.
רק את הציפוי אני מכינה בשונה מהמתכון שהיא נתנה.
הבסיס במתכון שלה אפוי, והמתכון כשר לפסח. בד"כ אני מכינה אותו במשך כל ימות השנה כשאני מגיעה להורים שלי לשבת (שם יש ביקוש לעוגה בגודל כזה), ולמרות שהבסיס האפוי מעט מורכב יותר (כי נדרשת הקצפה ופעולת קיפול), ההכנה עדיין פשוטה למדי והתוצאה טעימה להפליא.
הנה המתכון:
&nbsp
הבסיס:
שש ביצים
חבילה אחת של אינסטנט פודינג שוקולד
3 כפות סוכר
&nbsp
מפרידים את החלמונים מהחלבונים (חשוב שבחלבונים לא תהיה אפילו טיפת חלמון, וחשוב לשים אותם בקערת הקצפה שתהיה נקיה ויבשה לגמרי) ומקציפים את החלבונים לקצף יציב. תוך כדי התהליך, מוסיפים את הסוכר לחלבונים.
&nbsp
את החלמונים מקציפים יחד עם אבקת האינסטנט פודינג. כששתי הבלילות מוכנות, מערבבים אותן זו עם זו בתנועות קיפול עדינות (טיפ: כדאי להוסיף דווקא את החלבונים לחלמונים, כל פעם מעט כדי שהמרקמים ישתלבו באופן קל יותר) עד שהן מתאחדות לבלילה אחת, פחות או יותר חלקה. יוצקים לתבנית אפיה ומכניסים לתנור שלא חומם מראש (זה חשוב!!), מדליקים אותו על 180 מעלות. מוציאים מהתנור לאחר 20 דק' מרגע שהפעלתם את התנור(!!!) ומניחים בצד עד שיתקרר.
&nbsp
הקרם:
3 גביעי שמנת חמוצה
1 שמנת להקצפה ( מ"ל)
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
3 כפות סוכר
2 שקיקים של סוכר וניל
&nbsp
מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר וסוכר הוניל(מוסיפים אותו בהדרגה) עד שמתקבלת קצפת. לקצפת מוסיפים את השמנת החמוצה וממשיכים להקציף. מוסיפים לאט לאט את הפודינג ומקציפים עד שמתקבל קרם אחיד.
את הקרם יוצקים על הבסיס שכבר הספיק להתקרר ומכניסים למקרר כדי שהקרם יתייצב.
&nbsp
הציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
&nbsp
מביאים את השמנת המתוקה לכמעט-רתיחה (היא צריכה להתחיל לבעבע מעט), מורידים מהאש ומוסיפים את קוביות השוקולד. מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס ומתקבל קרם שוקולד אחיד (זה אגב נקרא "גנאש"- קרם שבו יחס השוקולד והשמנת זהה). את כל זה יוצקים בעדינות על הקרם שהספיק להתייצב ומצפים את העוגה.
מקררים את העוגה עד שהקרם מתייצב.
פורסים פרוסות ואוכלים בתיאבון!!
&nbsp
טיפ קטן:
יש היום בסופרים אינסטנט פודינג במגוון טעמים. מי שלא אוהב עוגת שוקולד כבסיס יכול להשתמש בכל טעם אחר של אינסטנט פודינג. כנ"ל לגבי הקרם- אפשר לעשות אותו בכל טעם אחר. כך למשל אפשר ליצור עוגה שהבסיס שלה יהיה בטעם וניל והקרם בטעם ריבת חלב, או בסיס בטעם קפה וקרם בטעם שוקולד ועוד...
 

מיכי 10

Member
ברכות לך לפתיחת הפורום החדש


העוגה נראית מהממת!
לא ידעתי שיש מוצר כזה, כמו "תערובת מוכנה להכנת כדורי שוקולד". מדהים. וגם נדהמתי קודם, כששמעתי מבִּתִּי על "בצק פריך מוכן", שאפשר לקנות. מעניין, אבל אלה דברים שבאמת לא הייתי רוצה לקנות מוכנים, מה גם שקל להכין אותם, וזה בטח טעים בהרבה מהקנוי.

לכן אשמח אם תוכלי לתת כאן מרשם לכדורי שוקולד, כי בפעמים המעטות שהכנתי, אִלתרתי, וזה קצת הלחיץ אותי.
אני יודעת באופן כללי, שאפשר להשתמש כבסיס בעוגת שוקולד פשוטה שנשארה, או בבסקוויטים, ולהוסיף סוכר, קקאו ואולי מיץ תפוזים.
בכל זאת, אודה לך אם תרשמי מתכון מסודר.
בתודה,
מיכל.
 

lironi kuki

New member
תודה רבה


אני תמיד מכינה בסיבקוויטים פתי בר..

500 גרם ביסקוויטים
100 גרם חמאה מומסת
4 כפות גדושות אבקת קקאו
כוס סוכר [אפשר פחות]
חצי כוס חלב/מים

לגרוס את הביסקוויטים במעבד מזון או לרסק עם פטיש שניצל
להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב היטב.
מפה להמשיך לפי המתכון
 

מיכי 10

Member
תודה מאד מאד מאד, לירוני. שימחת אותי

עם המתכון הברור והפשוט

באמת עדיף בסקוויטים, שאז הכמות ברורה.

(ולכדורי שוקולד פרווה, אחליף את החמאה במרגרינה).
 

Maldini Girl

New member
קינוח תותים לעצלנים

1 חב' בצק עלים
1-2 חב' תותים (תלוי בכמות שאתם מכינים)
גביע שמנת מתוקה מוקצף לקצפת או אינסטנט פודינג וניל מוכן לפי הוראות היצרן (עם חלב)
ביצה מקושקשת

את בצק העלים קורצים בחותכנים/ תחתית כוס לעיגולים בגודל הרצוי.
מורחים בביצה ומכניסים בתבנית אפייה לתנור שחומם מראש בערך ל180 מעלות עד שהעיגולים תופחים ונהיים זהובים.
בשלב זה, כשתוציאו את העיגולים מהתנור תראו שהם נפתחים כמו לחמניות.
בזמן שהבצק בתנור חותכים את התותים לקוביות, וחלק מהתותים טוחנים עם מעט שמנת מתוקה וסוכר למחית, רצוי להעביר אותה דרך מסננת דקה לקבלת מרקם חלק.
מרכיבים:
פותחים כל עיגול בצק, ממלאים בכף קצפת/ פודינג, שמים מעל תותים, ומעליהם מזליפים מעט מרוטב התותים.
http://[URL=http://www.fxp.co.il][IMG]http://i.imgur.com/vbs04HW.jpg[/IMG][/URL]
 

שירהק1

New member
נראה מצויין רק....אם האורחים הפתיעו

לא נראה לי שיחכו כמה שעות להתייצבות (אני לפחות מקווה שלא )
 
העוגה טעימה גם אם לא מחכים שהיא תתייצב.

פשוט כדאי לחכות כדי שיהיה אפשר להגיש אותה בצורה יפה יותר
 
למעלה