
וטעימה

לכל התמונות של העוגה:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2589936
עוגת שיש פרווה ספוגית אוורירית טעימה מאוד.
מקור ותמונות:אילנית12 בלוג מתכונים בתפוז
החומרים לתבנית אחת אינגלייש קייק.
כוס מידה סטנדרטית 250 סמ"ק.
חומרים:1 תבנית אינגלייש קייק משומנת.
3 ביצים גדולות מופרדות
1/2 כוס סוכר(1/4 יעבור להקצפת החלבונים)אפשר יותר לנו הספיקה כמות הסוכר.
3 כפות שמן(לא זית)
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס קמח תופח
1 כפית גדושה קקאו
1/4 כוס נוזלים אני השתמשתי בסיידר תפוחים אפשר כל מיץ.
1/2 כפית גרידת לימון/תפוז.
הכנה:
שמים בקערת המיקסר את החלבונים ומתחילים להקציף,מוסיפים בהדרגה את הסוכר.
בינתיים שמים בקערה את החלמונים,הסוכר,השמן,המיץ,הוניל גרידת הלימון ומערבבים היטב
לאחר מכן מוסיפים את בקמח בהדרגה.
מערבבים היטב.
מוסיפים את קציפת הביצים מערבבים שוב.
יוצקים חצי מהחומרים לתבנית.
מוסיפים לקערה עם הבלילה שנותרה את הקקאו מערבבים היטב ויוצקים לתבנית (מעל התערובת הלבנה).
לוקחים מזלג ומערבבים קלות את העיסה.
אופים בחום 170-180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש.
עוגה קלה וטעימה.
בהצלחה/אילנית12
שנה טובה לכולם!
תמונות מקניון ממילא בירושלים:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2601238
.בנוסף אולי תאהב/י