שאלה לגבי עוגת גבינה

  • פותח הנושא evike
  • פורסם בתאריך

evike

Well-known member
מנהל
שאלה לגבי עוגת גבינה

כבר כ 30 שנה אני מכינה את אותה עוגת גבינה. עוגה שכולם אוהבים ומבקשים שאעשה. ולא רק בשבועות.
(עד כמה? גם כאלה שלא כל כך אוהבים עוגות, או שאסור להם, את זאת אוכלים. ואפילו חברה שעברה ניתוח ועברה דירה, ביקשה שכשאבוא לבקר שלא אביא מתנה, אלא רק את עוגת הגבינה הזאת. - קיבלה גם וגם...)
מה שאומר שאני מנוסה בהכנתה.

בשנה שעברה, עם אותו המתכון, המצרכים, המיקסר - העיסה יצאה ממש נוזלית, עד שהתחתית של פירורי הביסקוויט התערבבו בעיסה. (הטעם היה די רגיל)
חשבתי שהבעיה בגבינה.
היום הכנתי אותה שוב, עם גבינה של חברה אחרת, ואפילו הוצאתי את הגבינות מהמקרר יותר מאוחר, עדיין העיסה יצאה נוזלית. אומנם לא כמו בשנה שעברה, אבל עדיין לא מספיק יציבה, ומעט מהפירורים התערבבו.
מה יכולה להיות הסיבה?
תודה.

ובלי מתכון אי אפשר.

התחתית:
200 גרם ביסקוויטים פשוטים פתי בר, מפוררים ומעורבבים עם 50 גרם חמאה. (במקור זה מרגרינה, שלא נכנסת אלי)

לעיסת הגבינה:
3 ביצים מופרדות
2 גביעים גבינה למריחה 9%
1 כוס סוכר
מעט תמצית רום ותמצית וניל
קליפת לימון מגורדת (זה הסוד של כמעט כל העוגות ההונגריות, בעיקר עוגות גבינה, וזה ההבדל בין עוגה טעימה בטירוף, לעוגה טעימה...)

לציפוי:
2 גביעי שמנת חמוצה (לא דל קלוריות) עם כרבע מכוס הסוכר.

ההכנה:
להקציף חלבונים עם מעט מהסוכר לקצף קשה.
לערבב את החלמונים עם חלק מהסוכר (להשאיר כרבע כוס לציפוי. בס"ה כאמור, 1 כוס סוכר). להוסיף רום, וניל וגרד לימון.
להוסיף את העיסה לקצף לאט ובהדרגה תוך עירבול במהירות הכי הנמוכה של המיקסר.
להכניס לתנור חם בחום בינוני בערך שלושת ריבעי שעה, כשהחלק העליון משחים.
להוציא מהתנור לכ 10 דקות, כשהתנור נשאר פועל.
לאחר 10 הדקות להוסיף על העוגה את השמנת עם הסוכר שבחום החדר.
להכניס שוב לתנור לעוד 10 דקות, בתנור כבוי.
לקרר, להכניס מכוסה למקרר לכמה שעות לפחות.
 
לא יודעת אם קשור אבל בניו-יורק

קייק אני תמיד א. מסננת את גבינות השמנת שלא יהיו עודף נוזלים. ב. מוסיפה נייר כסף לאיטום הרינג שלא תהיינה דליפות והעוגיות ירטבו.

ומייצבת לבסוף יום במקרר
 

raya

Well-known member
עוגת גבינה....
אני מצטרפת לתגובה שכבר קיבלת.
לסנן את הגבינות לפני הערבוב עם יתר המרכיבים.
בנוסף - אם את מרגישה שהמסה נוזלית - תוסיפי כמה כפות קורנפלור או קמח תפוחי אדמה לגבינות לפני האפיה.
רעיה
 

evike

Well-known member
מנהל
תודה על התגובות, שמכוונות אותי לשינויים שבגבינות

שכן, אף פעם לא סיננתי אותן, רק שפכתי את עודף הנוזלים שנוצרו מלמעלה.
לפעם הבאה, אאמץ את הוספת הקורנפלור.

התבנית הקפיצית שלי מספיק אטומה, אין נזילות ממנה החוצה.

חג שמח.
 

חנהפ

Active member
כדי שהפירורים לא יתערבבו בגבינה

כדאי להדק היטב לתבנית ולהקפיא כ- 20 דקות
המהדרין יאפו את התחתית 10 דקות וכדי לקבל תחתית קריספית יברישו בחלבון
שיצור שכבת איטום ואז נוזלי הגבינה לא ירטיבו את התחתית.
 
הטריקים של היצרנים. בזמן שנלחמים על המחיר (קוטג'...)

לא בודקים את המרקם.
בשנים האחרונות הגבינות נעשו נוזליות ודלילות. אנחנו קונים יותר ויותר מים ופחות ופחות גבינה.
על מנת לקבל 750 גר' גבינה, אני מתחילה בסינון של 1 ק"ג גבינה, (מרפדת מסננת גדולה ברב מגבת מוזגת את הגבינה, כן היא ממש נמזגת כנוזל ולא חשוב של איזו חברה, מניחה את המסננת בקערה שקוטרה לא גדול משולי המסננת ועמוקה דייה שיהיו לפחות 5 ס"מ מרחק מתחתית המסננת לתחתית הקערה מכסה בשולי המגבת או מניחה שכבה נוספת, מכסה בצלחת ומניחה משקולת., קופסת שימורים כבדה או צנצנת עם מים ואת כל הכבודה למקרר לפחות לכמה שעות., אם יש לי מזל, קיבלתי 750 גר' גבינה, אבל כבר קרה שסיימתי עם 600 גר'.
פתרון מהיר יותר הוא להחליף 225 גר' מהגבינה בגבינת שמנת אמיתית של 25% שומן לפחות. ממילא בתהליך הסינון אנחנו מקבלים ריכוז שומן גבוה יותר מהמצויין על האריזה. וגם ממליצה את התחתית לאפות מעט לפני הוספת הגבינה. בהצלחה.
 

TCHM

New member
צודקת, גם חמדנות של המחלבות וגם רמת הגבינות נמוכה...

שלא לדבר על המחירים שזאת שערוריה, מנצלים חג שאין לו כל
קשר לחלב וגבינות לעשות קופה.
בכל מקרה ניתן להכין עוגות נהדרות ללא סינון כלל בשימוש גבינות
כחושות כמו טוב טעם, כנען, טובורג ואחרות.
אין גם בעיה לאפות עוגות ממוצרים חלביים חצי נוזלים כמו יוגורט
או שמנת חמוצה בלבד ללא גבינה והן אפילו טעימות ובמרקם קל
יותר אבל כמו בכל דבר צריך לדעת איך
.
בתמונה עוגת יוגורט 4% בציפוי שמנת חמוצה.

 

TCHM

New member
ה"טעמים" שמוזכרים נועדו למי שמאמין בהם...

מבחינתי אין כל קשר, כאוהב גבינות וכל השנה אין לי בעיה
שיכריזו על חג הגבינות אבל שהמחלבות לא יגזרו קופונים על
חשבון הציבור כי רוב הגבינות אינן גבינות אלא סתם מוצר תעשייתי
לבן (או צהוב).
 


דבש בראש השנה
פרגיות בעצמאות
פרג בפורים
וכן הלאה......

לכל אירוע יש הקשר תנכי ו/או לאומי המקפיץ מחיר .
השיא שלי - נילון וסלוטייפ במלחמה - רגע לפני שעזבנו את ישראל קניתי המון נילונים וסלוטייפ לארוז ולאכסן את הבית ,המלחמה פרצה , נשארנו בישראל כי שדה התעופה נסגר והתחיל הטירוף של הנילונים .
שבוע קודם ניילון עלה 2 שקלים למטר ו...הופה קפץ ל-10 שקלים למטר תוך שעתיים.
 

TCHM

New member
מה גם שאפילו אוזני המן זאת לא המצאה יהודית.

אבל ממש אין לי בעיה עם גבינות, מוכן לאכול כל השנה
אבל שיהיו איכותיות ולא בתוספת ג'לטינים, סיבים וכל
מיני מרעין בישין...גבינה ממש.
גם השמנת המתוקה כאן זה מוצר סינתטי.
 
לפחות לפי מה שאני יודע

תרי"ג זה 613 ולא ממש 635 יום......
ויש שם עוד אי-דיוקים כאלו ואחרים, אבל למה להכנס לדקיות.
יאללה שבועות, גבינה, ומים

חג שמיח
 

TCHM

New member
לבן? אני משתמש בחלבונים בלבד


היוגורט עובר סינון של שעתיים בלבד למעין גבינת לבנה רכה.
אפיה ב-150 מעלות בתבנית עם מבודד חום סביב התבנית.
 

TCHM

New member
כן, החלמונים מיותרים וכך העוגה נשארת לבנה.

הלבנה לבנה, החלבונים לבנים, הקורנפלור לבן, הסוכר לבן...עוגה לבנה.
חשוב לאפות לאט ובחום נמוך, היא תופחת וצונחת, אני משתמש ברינג
26 בגובה 10 ס"מ.
 
למעלה