
כבר כ 30 שנה אני מכינה את אותה עוגת גבינה. עוגה שכולם אוהבים ומבקשים שאעשה. ולא רק בשבועות.
(עד כמה? גם כאלה שלא כל כך אוהבים עוגות, או שאסור להם, את זאת אוכלים. ואפילו חברה שעברה ניתוח ועברה דירה, ביקשה שכשאבוא לבקר שלא אביא מתנה, אלא רק את עוגת הגבינה הזאת. - קיבלה גם וגם...)
מה שאומר שאני מנוסה בהכנתה.
בשנה שעברה, עם אותו המתכון, המצרכים, המיקסר - העיסה יצאה ממש נוזלית, עד שהתחתית של פירורי הביסקוויט התערבבו בעיסה. (הטעם היה די רגיל)
חשבתי שהבעיה בגבינה.
היום הכנתי אותה שוב, עם גבינה של חברה אחרת, ואפילו הוצאתי את הגבינות מהמקרר יותר מאוחר, עדיין העיסה יצאה נוזלית. אומנם לא כמו בשנה שעברה, אבל עדיין לא מספיק יציבה, ומעט מהפירורים התערבבו.
מה יכולה להיות הסיבה?
תודה.
ובלי מתכון אי אפשר.
התחתית:
200 גרם ביסקוויטים פשוטים פתי בר, מפוררים ומעורבבים עם 50 גרם חמאה. (במקור זה מרגרינה, שלא נכנסת אלי)
לעיסת הגבינה:
3 ביצים מופרדות
2 גביעים גבינה למריחה 9%
1 כוס סוכר
מעט תמצית רום ותמצית וניל
קליפת לימון מגורדת (זה הסוד של כמעט כל העוגות ההונגריות, בעיקר עוגות גבינה, וזה ההבדל בין עוגה טעימה בטירוף, לעוגה טעימה...)
לציפוי:
2 גביעי שמנת חמוצה (לא דל קלוריות) עם כרבע מכוס הסוכר.
ההכנה:
להקציף חלבונים עם מעט מהסוכר לקצף קשה.
לערבב את החלמונים עם חלק מהסוכר (להשאיר כרבע כוס לציפוי. בס"ה כאמור, 1 כוס סוכר). להוסיף רום, וניל וגרד לימון.
להוסיף את העיסה לקצף לאט ובהדרגה תוך עירבול במהירות הכי הנמוכה של המיקסר.
להכניס לתנור חם בחום בינוני בערך שלושת ריבעי שעה, כשהחלק העליון משחים.
להוציא מהתנור לכ 10 דקות, כשהתנור נשאר פועל.
לאחר 10 הדקות להוסיף על העוגה את השמנת עם הסוכר שבחום החדר.
להכניס שוב לתנור לעוד 10 דקות, בתנור כבוי.
לקרר, להכניס מכוסה למקרר לכמה שעות לפחות.