שושני שמרים במלית

אילנית12

New member
שושני שמרים במלית

ממרח לוטוס

לתמונות נוספות:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2545934#response

עוגת שמרים טעימה במלית ממרח לוטוס

את הממרח רכשתי בסופר.

הממרח פרווה.



עוגת השמרים הקלאסית והמרהיבה משתבחת בזכות מלית ממרח לוטוס.



מקור המתכון : על השולחן

הכנה ותמונות:אילנית12



חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס”מ:
לבצק:
500 גרם (31/2 כוסות) קמח מנופה
1 כפית מלח
25 גרם שמרים טריים או 10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 ביצה

100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
240 מ”ל (1 כוס) חלב פושר
למלית:
300 גרם (3/4 צנצנת) ממרח לוטוס
לזיגוג:
60 מ”ל (1/4 כוס) מים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר



מכינים את הבצק:שמים קמח, מלח, שמרים וסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים כמה שניות. מוסיפים ביצה וקוביות חמאה תוך כדי לישה. יוצקים בהדרגה חלב פושר וממשיכים ללוש במהירות נמוכה כ-8-7 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומשמנים את הבצק בעוד מעט שמן עד שכולו יצופה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים. הבצק יגדיל את נפחו ב-50%.
מרכיבים את העוגה, מתפיחים שוב ואופים: מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות.
מניחים את הבצק על גבי משטח מקומח קלות ומרדדים אותו לריבוע בגודל 50 ס”מ ועובי 1/2 ס”מ. מורחים עליו ממרח לוטוס בשכבה דקה ואחידה בעזרת פלטה מדורגת (או סכין חלק) ומגלגלים את הבצק לגליל. מסירים את הקצוות בעזרת סכין חד וחותכים את הגליל ל-12 פרוסות בעובי 3-2 ס”מ. מעמידים את הפרוסות עם רווחים ביניהן בתבנית, כשהצד החתוך כלפי מעלה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-40-30 דקות עד שהפרוסות יגדילו את נפחן ב-50% וייצמדו זו לזו.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
אופים כ-30 דקות עד שהעוגה מזהיבה יפה.
מכינים סירופ סוכר ומגישים: בזמן שהעוגה בתנור מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן, מבשלים כ-3-2 דקות ומסירים מהכיריים. מצננים. מברישים את העוגה החמה בסירופ, מצננים אותה לטמפ’ החדר ומגישים.

טיפ:העוגה הכי טעימה ביום הכנתה ולמחרת. אם מעוניינים לשמור לתקופה ארוכה יותר, מומלץ להקפיא את העוגה כשהיא עטופה היטב. להגשה מפשירים בטמפ’ החדר ומחממים קלות בתנור חם.

בהצלחה!/אילנית12
 
למעלה