איזו עוגה אתן אופות לשבת?

חנהפ

Active member
עוגת גבינה קבוע כל שבת

השבת נבחרה עוגת גבינה גבוהה במיוחד ואורירית לכבוד יום ההולדת של אישי היקר
יהיה טארט תפוחים צרפתי לאחד הקינוחים
ואיזו עוגה בחושה -אמנם יש שוקולד במקפיא אבל יש 2 בננות שחורות ואני לא אוהבת לזרוק אוכל, אז כנראה אכין עוגה עם שוקולד צ'יפס ואולי איזה מייפלית
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בקיץ משתדלת עוגת פירות אחת (השבוע כנראה

שזיפים של אהרוני) ועוד משהו בחוש עבור אלה שלא נוגעים בפרות, השבוע אולי אוציא מהמקפיא שמרים או שתיים.
 

amysh

New member
תודה על הרעיונות!

נראה אולי עוגת פירות עם פירורים שהכנתי לפני שבועיים והיתה להיט.
&nbsp
או עוגת קרמבו שאני חמה עליה במיוחד והיא קרירה ומתאימה למזג האויר
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ממליצה לנסות את עוגת פירות הקיץ עם פירורים

של יעלה-נפלאה.


הכנתי למפגש משפחתי ביום ד', עם שכבת הפיסטוק - מהממת, טעימה, קייצית. עד כדי כך שגברה על הצורך התמידי להכין מתכון חדש - הכנתי שוב ביום שישי (!), בלי שכבת הפיסטוק, מה שאומר ללא צורך במערבל!

מקווה שתנסו.

הכנתי עם משמשים, אפרסקים ודובדבנים ועם שברי פיסטוק בפירורים.
עוגת פירורים עם מחית פיסטוק דובדבנים או מישמש הקיץ שלנו/יעלה

לדעתי, עוגת הקיץ הכי יפה והכי טעימה שלנו. רק חבל שעונתה קצרה ובדרך כלל מצליחה להכין אותה רק פעמיים בדרך כלל.

עוגת פירורים פיסטוק דובדבנים

תבנית מלבנית גדולה 38 על 27

בסיס: עוגת פירורים הוותיקה שלי

350 גרם קמח
1 אבקת אפיה
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר כולל 1-2 סוכר ווניל
1 שמנת חמוצה (200 גרם)
1 ביצה גדולה
1 חלמון

אופן ההכנה:
מכינים פירורים מקמח / סוכר / חמאה (כמה סיבובים במעבד או בידיים)
מורידים 1 כוס של פירורים ומשאירים בצד לקישוט
מוסיפים לפירורים שבקערה את הביצה, חלמון ושמנת.
מורחים את התערובת בתבנית המשומנת/מנויירת. אם קשה למרוח, אפשר להרטיב מעט את היד ולהדק עד שהכל מכוסה. נראה שזו שכבה דקה, אבל זה תופח לגובה.
לשים התבנית במקרר.

תערובת פיסטוק
100 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
2 ביצים גדולות
1 חלבון
כפית רום או כף ליקר שקוף (לא כהה!)
100 גרם אבקת שקדים
2-3 כפות קמח תופח
2 כפות משחת פיסטוק (בחום החדר, לוודא שהכל מעורבב היטב! )

מקציפים את החמאה והסוכר
מוסיפים את הביצים/חלבון וממשיכים להקציף
מוסיפים את הפיסטוק ומערבבים היטב כך שלא יישארו כתמים כהים יותר.
מוסיפים את כל יתר החומרים.

מורחים או מפזרים גושים קטנים של התערובת מעל הבסיס הקר כך שהכל מכוסה.

שמים את הפרי בצפיפות סבירה:
דובדבנים מגולענים (צריך כ-84 יח'), או חצי כמות או חוצים אותם.
כ-18 משמשים חתוכים לרבעים או פרוסות.

מפזרים למעלה את הפירורים עם או בלי פלחי שקדים / שברי פיסטוק.

אופים בחום של כ-160 מעלות, עד שקיסם יוצא יבש והעוגה זהובה.

נשמר גם בהקפאה בקופסא סגורה היטב-היטב.
 

amysh

New member
תודה יתכן ואנסה אותה

עד כמה שכבת הפיסטוק קריטית ונחוצה פה?
 
למעלה