מתכוני בשר?

Tal_Ya_Tal

New member
לא רוצה להשבית שמחה
אך כדאי קודם לדעת מה יש

בבשר, (כדי שלפחות
הבחירה תהיה
מודעת)
Sorry

L&L
TALYA
 

נוגה44

New member
כי את מביאה את זה כאילו היה ציטוט מדעי

באינטרנט כל אחד יכול להמציא מה שבא לו
 

Tal_Ya_Tal

New member
צודקת נגה, אתך ה


א-כ-ן
אני
מן המשוכענים.

אך יחד עם זאת, ישנה כאן הרצאה,
שהתקיימה בכנס 'אוכלים בריא' של רופא
חרדי בשם דר' גיל יוסף שחר- המדבר על תחקירים
שנעשו כאן בארץ מתוך דו"ח מבקר המדינה משנת 2008.

ויש כאן למי שרוצה להתעמק את דו"ח השירותים הוטרינריים
לשנת 2012 יש שם הפניות נוספות ל'מצב הבריאות בישראל 2010,
המרכז הלאומי לבקרת מחלות, משרד הבריאות, עמוד 262.
http://www.pagegangster.com/p/v9rZd/

דוח לשנת 2011 המרכז לשליטה
ובקרה על מחלות של משרד הבריאות האמריקני
http://www.cdc.gov/foodborneburden/2011-foodborne-estimates.html#annual

ומי שרוצה להמשיך לצרוך ולתת לבני ביתה
מאכלים מהסוג הזה, בזמן שישנם
תחליפים ראויים, זכותה
ה-מ-ל-א-ה.

שניסיתי
להאיר עיניים.

L&L
TALYA
 

Tal_Ya_Tal

New member
לפי הכרונומטר% השומן הוא 54.5

שומן בע"ח הוא שומן רווי
מצרפת תמונת מסך של הכרונומטר
L&L
TALYA
 

Tal_Ya_Tal

New member
29% כולסטרול על פי הכרונומטר

גללתי את העמוד למטה,
אילנית על מנת שתוכלי לראות
את הערכים. ב 200 גר' חזה עוף
יש 88.0 גר' כולסטרול שהם 29%
נדמה לי ש30% שומן במזון נחשב למזון
שמן הלא כן? שימי לב בצד שמאל , למטה.
כמו- כן, הנחתי את הסמן על החלק שמסמן שומנים
מתוך אבות המזון. החץ מראה 54.5% שומן (Lipids)

L&L
TALYA
 

אילנית12

New member
תודה אבל הרופאים והדיאטניות כן ממליצים

לבעלי כולבטרול גבוה לאכול צהרים חזה עוף בתנור או צרוב
במחבת.מאשר שאר הבשרים למינהם.
בכל אופן תודה על התשובה
 

Tal_Ya_Tal

New member
זה נכון אילנית

ביחס לבשרים אחרים,
אחוזי השומן ב

נמוכים יותר.
תארי לעצמך
אם כך כמה אחוזי
שומן רווי יש בבשרים האחרים


בנוסף, מתוך לימודי הרפואה
של רופאים הנמשכים 7 שנים,
אין להם בכלל קורסים על תזונה.
רק לאחרונה, הרפואה האלופאתית
הסכימה לקבל שלתזונה יש הפשעה
על הבריאות. והרבה מן ההמלצות שלהם
'מוכתבות' דרך משרד הבריאות ומדיניות צרכנית
אחרת (חברות התרופות; הקרטלים של המשקים המתועשים)
שיש להם אחיזה כמעט בכל תחום כולל במחקרים שמתבצעים. לכן,
רופאים אינם בהכרח מקור ידעני לכל מה שקשור במזון.

דיאטניות יודעות יותר, אך גם כאן, ישנן גישות שונות, זרמים שונים ואסכולות שונות.
בכל אופן, כמובן שלאנשים שאינם נמנעים מאכילת ממוצרי בע"ח,
ו
הם בעלי אחוזי
השומן הנמוכים ביותר. (כמובן שזה תלוי מ-א-ד גם באופן ההכנה שלהם) יחד עם זאת,
זאת כמובן 'ברירית מחדל' שעדיף בלעדיה
. בשומנים מן הצומחאין
כולסטרול
גם אם השם שומנים רווים (שזה נדיר, א-ב-ל קיים
(שמן דקלים, שמן קוקוס )
L&L
TALYA
 

yafchuk1

New member
יש לי..עלי מנגולד חומוס וקציצות בשר


מצרכים

לקציצות

500 גר' בשר בקר טחון

1 בצל

חופן כוסברה

1 כפית ראס אל חנות

1 כפית מלח

1 כפית כורכום

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית פלפל לבן

1 ביצה

לתבשיל

2 חבילות סלק עלים

6 שיני שום

2 גמבה אדומה חתוכה לרצועות

5-6 פלפלים סודנים חריפים

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה חריפה

פלפל שחור

מלח

1/4 כפית כמון

1/4 כפית מלח לימון

1/4 כוס שמן זית

2 כוסות מים

1 קופסת חומוס גרגרים

אופן הכנה

במעבד מזון טוחנים את הכוסברה והבצל ומוסיפים לבשר עם כל התבלינים מערבבים ומניחים

במקרר עד להכנת הרוטב

מנקים היטב את עלי הסלק והגבעולים וחותכים לרצועות גסות

מחממים שמן בסיר רחב שמים בסיר את כל עלי הסלק, שום, ופלפלים מאדים על אש קטנה עד

שהסלק מאבד מנפחו. מוסיפים מים, מלח, פלפל שחור, פפריקה חריפה ומתוקה, מלח לימון ,כמון ,

וגרגירי חומוס ומביאים לרתיחה

מוסיפים את הקציצות ומבשלים על להבה קטנה כשעה עד שהסלק מתאדה

התבשיל מוכן כאשר הנוזלים הפכו לרוטב סמיך

בתיאבון
 
למעלה