אירוח בנושא גלוקומה

תורשה

יש גנים הקשורים למחלת הגלאוקומה
מטופלים עם קרוב משפחה דרגה ראשונה החולה בגלאוקומה בעלי סיכון יתר לחלות ולכן רצוי שייבדקו תקופתית

ניתוח בגלאוקומה

ברוב המקומות בעולם מקובל לטפל קודם בטיפול בטיפות או בלייזר
ורק אם אין ברירה מנתחים כלומר אם יש התדרדרות בשדה הראייה למרות הטיפול התרופתי

אירוח בנושא גלוקומה

גלאוקומה, או ברקית, היא קבוצה של מחלות עיניים המאופיינת בניוון הדרגתי ותמותה של תאי עצב הראיה. גורמים אלו מובילים בשלב מתקדם לפגיעה וצמצום שדה הראייה.

על האירוח

ביום רביעי, ה 30/3 בין השעות 22:00-20:00 נארח בפורום את ד"ר קורץ שמעון, מומחה בתחום הקטרקט והגלאוקומה, מנהל מרפאת העיניים בבית החולים "איכילוב" ובעל מרפאה פרטית הממוקמת בגבעתיים. ד"ר קורץ יענה על שאלותיכם בנושא הגלוקומה:
מהם הסימפטומים וגורמי הסיכון למחלה? כיצד מתמודדים איתה? מהם דרכי הטיפול? ועוד...
אתם מוזמנים להעלות את שאלותיכם כבר עכשיו לפורום!

על המתארח

ד"ר שמעון קורץ מומחה בתחום הקטרקט והגלאוקומה, מנהל מרפאת העיניים בבית החולים "איכילוב" ובעל מרפאה פרטית הממוקמת בגבעתיים. בעל ניסיון עשיר בניתוחי קטרקט, גלאוקומה וניתוחים משולבים ונחשב לאחד המנתחים המובילים בארץ בתחום זה. ד"ר שמעון קורץ בעל תואר Master באופטלמולוגיה ומרצה בכיר באוניברסיטת תל אביב. בתפקידו זה מדריך סטודנטים ומתמחים צעירים בתחום רפואת העיניים בכלל ובתחום ניתוחי קטרקט וגלאוקומה בפרט.

גלאוקומה בגיל צעיר

גלאוקומה יכולה להופיע בכל גיל אפילו אצל תינוקות
למרות ששכיחותה הרבה יותר נמוכה בגיל צעיר

שלייטקס

New member
ניתוח גלוקומה

היי ד"ר קורץ.
הייתי רוצה לדעת מהם הסיכונים שגלומים בניתוח גלוקומה? האם הניתוח פותר את המחלה בצורה אבסולוטית או שיש מצב לחזרה של תסמינים?

ניתוח גלאוקומה

ניתוח גלאוקומה לרוב עוצר את התקדמות המחלה
ישנם סיבוכים הקשורים בניתוח עד כדי אובדן הראייה צריך לדון על כל מקרה לגופו
לרוב הניתוח פותר את בעיית הלחץ אולם השפעת הניתוח אינה מחזיקה לכל החיים אלא לעיתים יש צורך לחזור על הטיפול

פיצי40

New member
עישון וגלוקומה

סובלת מגלוקומה, מנסה מזה זמן רב להיגמל לעישון ולא מצליחה. הרופא המטפל שלי טוען שאני חייבת להפסיק לעשן בהקדם.
עד כמה הוא צודק לדעתך?
עד כמה העישון באמת תורם להתדרדרות המחלה?

גלאוקומה וקטרקט

קטרקט יותר שכיח בחולי גלאוקומה
לא ברור אם המחלה עצמה גורמת לכך או הטיפול התרופתי

simaf

New member
מה ההבדל בין טיפול כירורגי לבין טיפול בליזר?

כירורגיה ולייזר

טיפול כירורגי הוא ניתוח עם סכין מנתחים בחדר ניתוח
לייזר אינו ניתוח אלא טיפול בקרן לייזר לרוב במסגרת מרפאתית
החלמה יותר מהירה עם לייזר וגם טיפול יותר בטוח לרוב

גלוקומה ומשקפיים

האם אדם שסובל מגלוקומה בהכרח יהיה צריך להרכיב משקפיים?
האם יש צורך במשקפיים שמותאמות למחלה?

משקפיים

אין קשר בין משקפיים לגלאוקומה ואין צורך במשקפיים מיוחדות בהקשר של טיפול בגלאוקומה

צורת העין

האם צורת העין משתנה בעקבות גלוקומה? הכוונה האם אדם חיצוני יוכל להבחין שיש לי את המחלה...

למעלה