גיקים יקרים, אני זקוקה לעזרתכם!

גיקים יקרים, אני זקוקה לעזרתכם!

בהלעביר נשמה תמימה לצד שלנו. מוחעחע.
אז ככה. אישתי היקרה החליטה לבוא לעולמות השנה. אחרי שהתחננתי הלוך ושוב שתבוא ותאיר את עינייה בנפלאות הגיקיות, היא השתכנעה. ואפילו לא בגללי. היא ראתה את הסרטון ההוא של אורי ליפשיץ, זומביהו, והתאהבה באיש. הבעיה היא שלבוא לעולמות כשכל שיש באמתחתך הוא "הארי פוטר" [אותו הייצורה קראה בלופים] זה לא ממש אחלוש, כי אי אפשר להבין את הבדיחות הגיקיות וכל ההרצאות הן בסינית מנדרינית.
בקיצור, אמרתי לה שאני אחנך אותה. מעכשיו ועד פסח - סרטים, סדרות וספרים. ובכן, אישתי היקרה ציוותה אותי להכין רשימת תכנים בה היא צריכה להיות בקיאה קלות - החל מטולקין יקירנו ועד ללוקאס הקקי. אני מתחילה לעבוד על העניין, ועזרה תתקבל בברכה גדולה שהכוח יהיה עמכם או משהו. אני ממש צריכה אתכם, חנונים אהובים, כי אני בעצמי ניובית עלובה וכל העניין אינו זורם לי בסבבה אז אולי התשועה תגיע מעימדכם.
בקיצור, עד כמה שאורקית עם תואר פיקטיבי בארכיאולוגיה יכולה לקצר, אני אשמח להצעות לסרטים, סדרות וספרים. לא הארדקור מדי, אבל מספיק ז'אנרי כדי שהאומללה תוכל למצוא הרצאה או שתיים של נושא בו היא מבינה.
תודה לכל המשת"פים היקרים.
מקווה שהאיגרת לא השאירה אתכם עם מיגרנה חמורה.
אייקון לפיוס:

gadallmighty

New member
האיש מכדור הארץ - סרט

ללא אקשן מסוג פיצוצים, חלליות חייזרים או דרקונים יורקי אש,
רק 9 אנשים במסיבת פרידה לאחד מהם.

pix37

New member
כל ההתחלות כיפיות

המשכוכית - קוני ויליס הדרך הכי קלה להכניס בנות לתחום
מלחמת האדם הזקן - סקאלזי - כי חייבים לאזן עם כתיבה גברית טובה.
היינלין - לשוט לעבר השקיעה - נגיעה בקלסיקה
סקוט קארד - המשחק של אנדר - הכרחי.

טולקין - רק את הסרטים - את לא רוצה להבריח אותה לנצח מהתחום
ומשהו מסדרת המכשפות של פראצ'ט - על מנת להציג את הפנטזיה - הייתי מתחיל עם מכשפות בחו"ל.

מלחמת הכוכבים - 4 - 6
וסטאר טראק רק האחרון שנעשה - לא זוכר את שמו.
מבין גיבורי העל הייתי מתחיל עם באטמן מתחיל נולאן.

זה אמור להספיק עד פסח

אממ, כן, אז

אמרת שתגלה לי מי חטף את הילדים בבלב היער ומה קרה להם.
אני מתחילה לחשוב שאתה לא באמת יודע... (ההתגרות הזו אמורה לגרום לך לזנק בזעם מכיסאך ולספר לי מיד).

גלקטור

New member
לשוט מעבר לשקיעה? - מה פתאום!

זה הספר האחרון של היינליין ומבוסס על כל כך הרבה דמויות ועלילות משנה מספריו הקודמים שממש לא מתאים!

אני מסכים לגבי קוני וויליס. לא לגבי הספרים האחרים.

מנסיון עם אישתי שגם היא לא מחובבות המד"ב: מדריך הטרמפיסט לגלקסיה ואישתו של הנוסע בזמן עבדו מצוין.
אישתי גם קראה את "גר בארץ נוכריה" של היינליין רק כדי לדעת למה אני חובב היינליין.

הייתי ממליץ גם על סדרת "אמבר" של זילאזני - ספרים קצרים, מיוחדים, עם הומור ואקשן במידה ראויה ומעוררי מחשבה פילוסופית על אלים, סוליפסיזם ועוד.

לגבי סרטים - שר הטבעות כן, מלחמת הכוכבים זה בעייתי (לאחרונה יצא לי לצפות שוב בסרט המקורי. מסתבר שבסטנרדטים של היום הוא די איטי ומשעמם). א-ב-ל - אפשר לצפות בטרילוגיה ואז לצפות ב-spaceballs של מל ברוקס ופרקי "מלחמת הכוכבים" של "איש משפחה" בשביל האיזון.
אגב, אותו כנ"ל אפשר לעשות עם מסע בין כוכבים ו"גלקסי קווסט"
לגבי סופר גיבורים הייתי דווקא מתחיל מאקס-מן, איירון מן והנוקמים.
אם אתן רוצות קצת סרטי מד"ב טובים ומעוררי מחשבה: "מה קרה בגאטאקה?", "דוני דארקו", "עיר אפלה".
סרטים קלילים ומהנים אך משמעותיים בזאנר: מכסחי השדים, בחזרה לעתיד, גרמלינס.

לחובבות המיוזיקלס - חנות קטנה ומטריפה, בלוג השירה בציבור של ד"ר הוריבל, הסיוט שלפני חג המולד.

מבחינת טלוויזיה - באפי! באפי! באפי!
אפשר גם "על-טבעי" (שוב - שתי סדרות שמאוד התחבבו על אישתי).

זה מספיק בינתיים.

NoalePaz

New member
לסרטים הייתי מוסיפה גם את ה"קומה ה13"

יצא גם הוא ב1999 כמו המטריקס ולא קיבל מספיק קרדיט.

מיכאל ג

New member
למזלה ההרצאות בכנסים

נוטות גם הן להתרכז ביצירות הבסיסיות ו/או הפופולריות ו/או של ג'וס ווידון:
חולית
אנדר (חשוב במיוחד כי הסרט יצא השנה אז בטח תהיה התייחסות)
שר הטבעות וההוביט
קוני וויליס
אורסולה לה גווין
הארי פוטר
משחקי הרעב
באפי/אנג'ל
פיירפליי
מסע בין כוכבים
מלחמת הכוכבים
שיר של אש וקרח
וכמובן... לאבקראפט, שבאמת לא חייבים לקרוא, אבל חייבים להכיר לפחות מאיזו פארודיה או שתיים.

אפשר גם להציץ בתוכניות של שניים-שלושה הכנסים האחרונים ולשאוב מהם רשימה.

yossin

New member
איזה סוג של דברים היא תאהב?

פנטסיה?
מד"ב קשה?
סיפורים קצרים? רומן מלא?

אין הרבה זמן "לשוטט" בעולמנו, צריך לנצל את הזמן לדברים שיותר יתאימו לה
תן הכוונה

למעלה