סכמ"ש

DAN1EL

New member
סכמ"ש

משהו טוב שקרה השבוע:
משהו רע שקרה השבוע:
משהו שמצפים/לא מצפים שיקרה שבוע הבא:
התחדשות השבוע:
סרט השבוע:
סדרת השבוע:
ספר השבוע:
שיר השבוע:
אלבום השבוע:
מאכל השבוע:
ציטוט השבוע:
תמונת השבוע:
תכניות לסופ"ש:
אחר (או: מסר חשוב לאומה):

DAN1EL

New member
עונה

משהו טוב שקרה השבוע: שבוע שגרתי למדי, אבל יש לי מצב רוח טוב באופן כללי. :)
משהו רע שקרה השבוע:

משהו שמצפים/לא מצפים שיקרה שבוע הבא: להמשיך ככה ויותר טוב.
התחדשות השבוע: כל מיני סרטים ב-DVD. שניים של ברסון, מהדורה של "חסין מוות" שלא הייתה לי (יש לי את המהדורה הישראלית והיא בלי שום תוספות) ועוד.
סרטי השבוע: התמקדתי השבוע בשני במאים - קישלובסקי וברסון.
של קישלובסקי ראיתי את "כחול", "לבן", "אדום" ו"חייה הכפולים של ורוניק". "כחול" הכי יפה בעיניי, אבל כולם שווים צפייה כמובן (יותר מצפייה אחת, למען האמת).
של ברסון ראיתי את "מושט", "הנידון למוות ברח" (מדהים אפילו יותר בצפייה שניה), "בלתזאר", "הכייס" ו"משפטה של ז'אן ד'ארק" (עכשיו סיימתי לראות אותו).
הסרטים שלו מדהימים כמו שהם עצובים. ואיכשהו, למרות שהם כל כך עצובים, הם לא מדכאים. אולי בגלל שהם מעבירים אותך איזושהי חוויה דתית-קולנועית מדהימה כל כך ואתה בעיקר עסוק בלהתרשם מהחזון של ברסון.
ראיתי גם את "המשחק הכפול" (Play Dirty) - סרט מלחמה של אנדרה דה טות, שהוא אחד הבמאים האהובים על טרנטינו ואפשר להבין למה.
ואת Rolling Thunder - עוד סרט שאהוב מאוד על טרנטינו, פעם הייתה לו חברה להפצת סרטי אקספוליטיישן והוא קרא לה על שמו. שוב - אפשר להבין את החיבור שלו לסרט הזה.
צפיתי גם בסרט "מזל אריה" במסגרת הלימודים.
סדרת השבוע:

ספר השבוע: "הערות על הסינמטוגראף" של ברסון + "הסרטים בחיי" של טריפו.
שיר השבוע: Shamir - On The Regular
אלבום השבוע: שומע המון את אלביס (אוספים שונים). גם באוטו וגם בפטיפון בבית. פשוט לא נמאס. אה, וגם האלבום של ריף כהן.
מאכל השבוע: הסופגניות ממשיכות לשלוט אצלי. החג עוד לא התחיל ואני כבר לגמרי חוגג

ציטוט השבוע: טוב, הפעם לא נתעצל: "אני חושב שכל יצירה היא טובה, במידה שהיא מבטאת את האדם שיצר אותה" (אורסון וולס אמר את זה וטריפו מצטט אותו בספר שלו, בתרגום של אביטל ענבר)
תמונת השבוע: כל מיני פריימים מ"כחול" של קישלובסקי. הצילום. וואו.
תכניות לסופ"ש: הולך לראות הערב את "וינסנט הקדוש". אולי אני אצא גם מחר, עוד לא תכננתי.
אחר (או: מסר חשוב לאומה): אין מסר חשוב השבוע. משוחררים.

למעלה