ביקורת אלבום - Red

LeAnnDylan

Well-known member
ביקורת אלבום - Red

שם האמן:
טיילור סוויפט / Taylor Swift
שם האלבום:
Red
תאריך שחרור:
22/10/2012
מספר רצועות:
22. (16 רצועות רגילות + 6 רצועות בונוס).

האלבום Red הוא אלבומה הרביעי של סנסציית הקאנטרי פופ- טיילור סוויפט. את טיילור וההישגים שלה אני מניחה שאין צורך להציג. מדובר באחת הזמרות הכי מצליחות בז'אנר כרגע ובעולם המוזיקה בכלל. לכן נעבור לכמה מילים על האלבום-
מהאלבום עד כה שוחררו 2 סינגלים; הראשון – We Are Never Ever Getting Back Together שנכנס למקום הראשון בבילבורד וכמו כן מכר למעלה מ-2 מיליון עותקים דיגיטלים. והסינגל השני- Begin Again ששוחרר בתחילת החודש ונכנס למקום השביעי במצעד ומכר עד כה קצת פחות מחצי מיליון עותקים. אבל אל דאגה.. גם הוא יכנס למקום הראשון באיזשהו שלב

חוץ משני הסינגלים הנ"ל, טיילור שיחררה עוד 4 שירי קידום לפני צאת האלבום [שכולם נכנסו לטופ 10 של מצעד הבילבורד], שלושה שנכללים באלבום (Red, I Knew You Were Trouble, State of Grace) ועוד אחד שלא נכלל באלבום או בגרסת הדלוקס שלו (Ronan) שסוויפט שיחררה כסינגל צדקה שכל ההכנסות ממנו הלכו לעמותה למלחמה בסרטן.

את ההישגים שלה במצעד האייטונס האמריקאי השבועי הצגתי בפניכם בשרשור המצעדים השבועיים בו הצליחה טיילור להכניס עשרה שירים לכל עשרת המקומות הראשונים במצעד. אבל בואו נצא לרגע מחוץ לתחומי ארה"ב כדי לראות איזה רעש האלבום שלה עושה במצעדי האייטונס מסביב לעולם...
ישנן 22 מדינות בהן האייטונס הוא חוקי ומאפשר הורדות של שירים.
מתוכן, 6 מדינות (ארה"ב, בריטניה, איטליה, נורבגיה, יפן וקנדה) הקדישו את כל עשרת המקומות הראשונים שלהן לטיילור.
5 מדינות הקדישו לטיילור "רק" 9 מקומות מהטופ 10 שלהן (גרמניה, אוסטרליה, דנמרק, ניו זילנד ושוויץ).
עוד 3 מדינות פינו לטיילור 8 מקומות במצעד שלהן (אוסטריה, אירלנד והולנד).
2 מדינות נתנו לה להסתפק ב-7 מקומות בטופ 10 (ספרד ושוודיה).
2 מדינות נוספות סיפקו לטיילור בית חם ל-6 שירים בעשירייה הפותחת שלהן (בלגיה ולוקסמבורג).
פינלנד פינתה 5 מקומות מהעשירייה שלה עבור טיילור.
וצרפת, יוון ופורטוגל נשארו אדישות לטיילור וסיפקו לה רק 4 מקומות פנויים בעשירייה הפותחת שלהן...
סכ"ה בחישוב מהיר, לטיילור היו השבוע 172 שירים צועדים במצעדי הקאנטרי של 22 מדינות ברחבי העולם. די מרשים, לא?

אוקיי, נחזור לענייננו,
אנחנו בשרשור ביקורת אלבום ואתם כבר יודעים מה עושים. במקרה ואתם לא חלק מהפורום/קוראים סמויים/סתם מבקרים ורוצים להשתתף, הנה תזכורת קלילה לאיך אתם עוזרים להפוך את השרשור הזה לשווה יותר:
להודעה הזו אני אשרשר בתגובות נפרדות את כל השירים של טיילור מהאלבום, כולל קישורים להאזנה וקישורים לליריקס.
התפקיד שלכם הוא פשוט- להאזין לשירים. לחלקם או לכולם, ולחוות דעתכם עליהם.
אתם יכולים לכתוב בכמה מילים את דעתכם על השיר, אתם יכולים להשתמש באייקונים כדי לתאר את המחשבות שלכם. מוזמנים לחלק ציונים, להשוות לשירים אחרים באלבום או בכללי, לכתוב אהבתי/לא אהבתי, להשתמש בתמונות או בגיפים. או כל דרך אחרת שאתם יכולים לחשוב עליה כדי לתאר את דעתכם על השירים.
אם אין לכם כוח לעבור שיר-שיר לכתוב את דעתכם עליו, אתם יכולים להאזין לכמה שירים שתרצו ולכתוב את דעתכם בהודעה אחת על האלבום באופן כללי. הכל כשר, הכל הולך, כל דעה נחשבת ואנחנו לא נוטים להכות אנשים עם דעות שונות משלנו (רוב הזמן, בכל אופן
)
אז תרגישו חופשי לחפור (או לא) העיקר שתשתפו פעולה

רק הערה קטנה לסיום- הקישורים לשירים ששמתי בשרשור הינם קישורים ששוחררו ליוטיוב לפני צאתו הרשמית של האלבום (שירים שהודלפו) לכן האיכות שלהם אומנם טובה והם זהים מאוד לשירים באלבום עצמו אבל אין להם את הליטוש הסופי של האלבום. אם ממש חשוב לכם לשמוע את האלבום באיכות המוגמרת שלו, אתם מוזמנים לשים עליו יד בדרכים כאלה או אחרות.
לשאר האנשים שלא מספיק מוטרדים מזה אציין שהשינויים הם באמת מינורים אז תהנו

שמעתי את השיר הזה כבר לפני כמה ימים והוא ממש מוצלח בעיני. צריך להיות סינגל.

עוד שיר שלא נשמע כמו טיילור. מוזר, תמיד באלבומים שלה מה שאהבתי (וגם שנאתי) זה שכל שיר שלה נשמע פשוט היא. כאן זה מרגיש כאילו היא מנסה להתבגר בכוח ולא בהכרח עושה את זה בצורה כזו אמינה. הכוונה היא שאם נגיד הייתי שומעת א השיר הזה על זמרץ אחרת בטח הייתי מקבלת אותו עם יותר סימפטיה. לא חושבת שהיא צריכה להשיך לכתוב שירים מאוהבים של בת 15 אבל זה מה שכיף בה אז שתקבל את זה.

Guncrazy

New member

הבית הראשון שלו מעצבן בטירוף אבל מהפזמון הוא פשוט מצוין!

כל ההתחלה שלו זה הכי טיילור! ואז מהברידג' זה נשמע כמו איזה מיקס בין שיר של קייטי פרי לאבריל לאבין
אני אוהבת!

שוב לא נשמע כמו שיר טיילורי במיוחד אבל באקט של אובייקטיביות רגעית זה שיר טוב.

blah blah story

New member

זה הציון כרגע. אני צריכה להקשיב לשיר עוד 10 פעמים לפחות בשביל ציון סופי.

למעלה