"אין מחלה אחת בעיני שלא תלויה בנפש" |

רותי 11

New member
"אין מחלה אחת בעיני שלא תלויה בנפש" |

ד”ר נאדר בוטו, 55, קרדיולוג ומצנתר בכיר. נשוי ואב לשניים, מתגורר
בפתח תקוה. מתי: ראשון, 17:30. איפה: בקליניקה שלו בפתח תקוה.

ההמתנה לטיפול אצלך נמשכת קרוב לשנה. אני יודעת שטיפלת, בין היתר,
בשמעון פרס. איך אתה מסביר את הביקוש לשיטה שפיתחת?

אני חושב שיש תחושה אצל אנשים שהמערכת לא מספקת מענה לצרכים
האמיתיים שלהם והם מחפשים דרכים חלופיות לעזרה.

אתה קרדיולוג בהכשרתך. מה לרופא מערבי ולטיפולים אלטרנטיביים?
למדתי רפואה באיטליה ועשיתי התמחות בקרדיולוגיה. אבל כבר במהלך הלימודים
הטרידה אותי השאלה איפה הנשמה של הגופה שאנחנו עובדים עליה בשיעורי אנטומיה.
חבר שלי, סטודנט, אמר לי מה זה נשמה? זה רעיון פרימיטיבי. יש תהליך ביוכימי
ואלקטרומגנטי שנותן חיים. כשזה מתקלקל זו מחלה וכשזה מפסיק זה מוות. אמרתי
לעצמי - כל מיליארדי האנשים שמאמינים בקיום של נשמה טועים? איך זה יכול להיות?

איך אתה מבין את הרצון שלך לעסוק בשאלה הזאת? ודווקא בעת לימודי הרפואה,
ששוללים את הממד הזה.

זה כנראה מה שמשך אותי. וגם אולי בגלל התרבות הערבית שממנה אני בא. זו
תרבות שכן מאמינה ברוחות, בשדים, במלאכים, בנביאים - למרות שבזמן אמת,
כילד וכנער - לא האמנתי.

היית צריך ללכת עד נקודת הקיצון השנייה כדי להאמין.

כן. אז האמנתי שהמדע זה האמת והם יודעים את הכל, ורק בורים פונים להיבטים
מיסטיים כדי לזכות בהקלה. כסטודנט התחלתי לקרוא ולהתעניין בהיפנוזה, בעזרת
ספרים שקראתי לימדתי את עצמי להפנט, והתחלתי לראות דברים שאין להם הסבר
מבחינה מדעית.

מה למשל?

עשיתי היפנוזה לחברים, במעונות. יום אחד נתתי פקודה פוסט היפנוטית לבחור שהיו
לו יבלות ויראליות בידיים. למדנו באותה תקופה מיקרוביולוגיה, למדנו שיבלות זו מחלה
ויראלית. אבל עשרה ימים אחרי ההיפנוזה, כל היבלות נעלמו. אמרתי, “איך זה נעלם בלי
תרופה?” התחלתי לחפש תשובה. מה שמצאתי היה אפקט פלסבו. אבל אף אחד לא ידע
איך בדיוק זה עובד. אומרים “זה מהראש”. אבל איך הראש עובד כדי לרפא? ואם אפשר
לרפא יבלות למה אי אפשר לרפא אסתמה? או גידול סרטני בשד?

לכל המאמר בקישור הבא (ראיון מאלף)

tshirt10

New member
אז מה זה בעצם "חולה נפש"?

אשמח אם "רופאה" או "רפואה" תנסה תענה על כך.. מבלי להראות לי אעת המוח האנושי ולנסות את תרגיל "הבעיה הנוירולוגית במוח" שלהם..

tshirt10

New member
LOL את חושבת שיש להם תשובה?

"יש לך מילדות בעיות נפשיות" "נולדת ככה" "תיאלץ לקחת כדורים כל חייך" - זה רק אחדים מהתירוצים שהם יתרצו לתת - הכל כדי להצדיק אישפוזים כפויים.. שהרופא יסביר להם.

tshirt10

New member
יותר נכון - הפסיכיאטר המחוזי.

שינשקו את רגליו כמו שהם אוהבים.

tshirt10

New member
תרגיל "שינוי שם התרופה" הפסיכיאטרית:

התרופה ל"כך וכך" הידועה גם כ.."
(לאחר שנאסרה לשימוש או לקניה ע"י הממשלה - או לקבל עליה סבסוד בסל התרופות)

: שמה החדש הוא : "כך וכך "

-שינוי צבע האריזה ושמה -

שיטת ה"תרופה מאותה המשפחה" :

http://www.youtube.com/watch?v=5kKMH3bE204

המשפחה אגב - היא חברת התרופות הפסיכיאטריות - ומשפחת הפסיכיאטריה ה"רפואית" שלנו - ושל העולם.

התרצו לראות עוד סדרה על הריגת מייקל ג'קסון, אלביס וכן הלאה? כי כולם נפלו למרשמי רופא. והם אפילו לא רופאים.

יהי זכרך ברוך גבריאל בלחסן.

dibablas

New member
מה?

בעיה נפשית אפשר להגדיר גם כבעיה מוחית, למשל אנשים שיש להם מעט סרוטונין במוח הדבר גורם לדכאון, אנשים שחלקים במוחם פחות מפותחים יש להם בעיות נפשיות כאלה ואחרות-הכל במח.
זה לא קשור לנפש בין אם היא קיימת או לא.

tshirt10

New member
אז יש אנשים "מוגבלים" מוחית - ולא אוטיזם..

ודווקא הרופא הפסיכיאטר או רופא אחר - המוח שלו הוא פרפקט? מה קורה כשחצי עולם תלוי על ADD -"בעיית קשב -המוח של כל העולם דפוק? וכשאתה ]פונה ללמידת רפואה כזו או אחרת - אז המוח שלך בסדר?

לא. המוח שלך הוא מפלצת - אם בכלל יש לך מוח - כי אתה רוצה להוויח כסף על חשבון "דפיקת מוח" של אדם אחר.

תחפש מחקרים על ילדים, נוער, סמים, והזנחה פושעת - ותגלה איך המוח שלהם מתקלקל מהר מאוד- אך משום מה - כשהם נזקים לעזרה אמיתית - הם נזרקים לרחוב - או יותר גרוע - ל"בית חולים סגור" - וזה יפרא אותם מטאראומות?סימום וסגירתם למשך שנים שלמות במחלקות פסיכיאטריות? וגם אם עכשיו שינו את משך השהייה שם - מה גורם לך לחושב שבמשך שנים -= לא סגרו אותם - למשך שנים - לישון לאכול ולקחת כדורים - וככה - כל יום -למשך שנים על גבי שנים -רק בגלל שלא הייתה להם תמיכה אמיתית או משפחה או אהבה? אז זה מה שמגיע להם?

מוחם נדפק - בגלל אלו המגדירים את המוח כבעיה - המוח הוא לא בעיה - היחס המשפיל, חוסר היחס אליהם - וההתעללות בהם - בכל נושא וגורם אפשרי - גורמת להם להתאבד - אז גם את זה תרצו לחקור? בבקשה. תחקרו למה אדם מתאבד - המקום הראשון מגיע בגלל שאין לו סביבה תומכת - והרפואה לא יודעת מה אהבה או תמיכה - היא יודעת לזרוק עלייך "ליטוף" ולזרוןק אותך בבית חולים שתינטש שם - שוב. הפעם ע"י ה"רפואה".

זה באמת לא קשור לנפש - האם קיימת בכם חמלה או יחס אנושי? חקרו את זה.

tshirt10

New member
לגביי הכתבה :

"
הנפש איננה נראית בעולם החומר כיוון שאינה חומרית. הנפש עניינה כוחות פנימיים. לכן אין היא נראית לעין, כי העיניים אינן רואות כוחות. דבר שאינו מורכב מיסודות החומר - אינו נראה לאדם.

לכאורה בנפש קיימים כוחות רבים: זכרון, שמחה, עצבות, עונג וכדומה. אפשר אפוא למנות את כל הכוחות שאנו מכירים, ונגדיר שזוהי הנפש. אך זוהי איננה ההגדרה האמיתית.

בלשון הפסוק כתוב: "והחיות רצוא ושוב" (יחזקאל א, יד), וכפי שפירשו המפרשים - "והחִיוּת רצוא ושוב": מהות מציאות נפש האדם, כפי שגילו לנו רבותינו, עניינה תנועה של רצוא ושוב.

נבאר את ההגדרה הזו במשל. האדם, כדי להתקיים, מוכרח לנשום אוויר. תנועת הנשימה היא הכנסה והוצאה, שאיפת אוויר ונשיפת אוויר. בעומק הגדרת הדבר: האדם חי מעצם התנועה של השאיפה, ומעצם התנועה של הנשיפה. אנו חיים מעצם התנועה: כלומר, לא שישנה חיוּת שמתנועעת, אלא עצם החיוּת היא התנועה. "

--------------------------------------------------

יש בתורה בבראשית את המשפט "ויברא אלוהים את האדם"

ודף לאחריו "ויצור אלוהים את האדם - בצלם בצלמו יצר אותם"

גוף - מעטפת עור
נפש - חלקיו הגוף נעים יחדיו - כך שגם גוף וגם נפש - זה בעצם הגדרת הגוף בלבד.
נשמה - המהות והידע הרוחני הטהור והגעגוע למימד האלוהות.

יש אנשים שיש להם גוף ו"נפש" - אך גם נכתב "נפש חיה יצילנו" - "נפש" זה גם מצב "השרדות" של הגוף.

אם היו בני אדם - לפני בוא קין אל כדור הארץ - סימן שהיו בני אדם - עם גוף ונפש - והם חיו על מצב של "השרדות" בלבד.

עד שהגיע הידע האלוהי - והוא לא רק קשור לבריאת העולם - הוא קשור גם לבריאת הנשמה שלנו - דרך גוף ונשפ - אנחנו מדברים - אוכלים - מדברים ומתקשרים אחד עם השני

דרך הנשמה - אנחנו מבילים את "החיבור הכולל" שלנו ביחד - שאנחנו נשמת אלוהים ממעל.

מה שלא תראי אצל שאר "יצורי" הבריאה - חיות.

לכן האדם נברא בתורה - אחרון - והחיות - ראשוניים - יש לחיות "אנרגיה" גוף - ואם "נפש" זה סתם להניע את הגוף - או יותר נכון - לתת לגוף אמצעי תקשורת ארציים -פה, עיניים, אף, אוזניים - זה כדי שיוכל לחיות בעולם הזה - ואם יש לו את כל אלו - יש לו גם גוף וגם נפש - הוא מסוגל לחיות.

זה אולי יסביר גם את תהליך האבולוציה - שיש מצד שהתחלנו מגוף - אבל אם נפש היא סוג של "תקשורת" - סימן שמה שמבדיל אותנו מן החיות - זה שיש לנו נפש - ולחיות - יש רק גוף - גם אם יש להן "פנים" זה כדי שהן יוכלו לדבר עם חיות אחרות - גם לחיות יש מטרה- וגם להם יש "רצון" להיות משוייכים למשפחה - אבל המטרה שלהם היא הישרדות בלבד - כמו אתיאיסטים:)

לכן - הנשמה שלנו היא הגורם המעורר אותנו לתהות - לאן אני שייך? - מדוע אני בעולם הזה ? הבנוי על הנאות הגוף - דרך "הנפש" - הבנת החומר. ושנאת החומר -הנשמה.- ולא הגוף ולא הנפש.

זה לפי ההסבר גם שאני שמתי לב לגביו בNRG- ובחרתי את החלק המסביר את הנפש -כפי שהבאת - תודה לך.

tshirt10

New member
אז אין הבדל בין הגוף לנפש לפי הכתבה.

הגוף לא יודע להתנועע לבד? זה לא מסביר מה זה נפש - וגכם את ההגדרה של NRG קיבלתי - רק כדי להסביר שאין כזה דבר נפש - נפש זה אינטיליגנציה - לא רגשית ולא רוחנית - סתם INTELECT - סקרנות - אינטליגנציה. לא מעבר.

זה התקדמות קטנה מ"גוף" אך לא ממש מעבר לכך - זה היכולת להסביר משהו - כמו המדע.. שמחזיר אותנו בחזרה לחיות - לא רק של הגוף. כמו האדם הקדמוון אשר הסביר מהי אש - הוא חקר אותה - אך אין לו מושג מה זה רוחניות או נשמה.

למעלה