דיון השבוע!

וולפהרט

New member
דיון השבוע!

והפעם בנושא שמעניין אותי מאוד אישית והוא:

מקומות

בחלומות, ובחצלולים, אנחנו נמצאים במקומות שונים. לפעמים אנחנו מוצאים את עצמנו בסביבה מוכרת עם שינוי קטנטן (שלפעמים אנחנו שמים לב אליו ולפעמים רק כשאנחנו מתעוררים אנחנו קולטים שאין לנו תמונה של היפופוטמים רוקדים בלט תלויה בחדר)
לפעמים המקומות הם שילוב של כמה מקומות מהמציאות.
ולפעמים הם מומצאים לגמרי.

-למי מכם יצא לבקר באותו מקום בכמה חלומות שונים?

-האם יש מוטיב של מקום שמסמן עבורכם עוגן, וכשאתה קולט שאתה שם אתה אומר: "אני בחלום!" ?

-והאם יצא למישהו לעשות סיור בשטח במהלך חצלול ולשחזר הכל במפה מסודרת כשהוא קם?

יאללה! שפכו, חסר לך שלא;)!!!!

*מתדיין*

באופן לא מפתיע הרבה פעמים בחלום אני נמצא במקום מוכר, לרוב באזור הבית של ההורים שלי בו גדלתי.
למרות שאלו מקומות שאני מכיר היטב הם הרבה פחות קבועים, ונוטים להתחלף במעברים. כשהחלום ממשיך הסביבה פתאום משתנה ואני מגיע למקומות אחרים לגמרי, כאלו שאני לא חושב שקיימים.

מה שמיוחד לדעתי במקומות בחלום, ובהתרחשויות חלום בכלל, היא העובדה שהכל תמיד מגיע עם הרגשה של סיפור רקע.
אני במקום כלשהו, אבל זה לא מוזר לי. אני מרגיש שאני מכיר אותו ויודע איפה אני נמצא (למרות שאם היו שואלים אותי כנראה שלא הייתי מצליח להסביר איפה או מה זה). מדהים לדעתי שאפשר לנתק את המוכרות עצמה מהרגשת המוכרות, ושבחלום אנחנו מרגישים שדברים הם אמיתיים ומוכרים בלי שיהיו כאלה באמת.
עוד מישהו חווה את זה אי פעם?

וולפהרט

New member
שוב מועדון הכחולים והאדומים?:\

חבל, זה באמת אחלה נושא שאני נכנסתי אליו כבר ב"קריירת" החצלולים שלי.

יצא לי לחצלל במבנה, לחקור את כולו, לקום ולצייר מפה!
ציירתי מפות להרבה חלומות.
בכל חצלול אני חוקרת את השטח מסביב, ואם זה מקום ממציאות אני לפעמים שמה לב למה ששונה ולפעמים לא.
יש איזה גרם מדרגות עגולות שעליתי בכמה חלומות, בכל חלום הרקע היה אחרת.
פעם ביקרתי בזירת המשך של חלום ישן יותר.
אף פעם לא הצלחתי לחזור בכוונה לזירה מחלום אחר. למרות שזה נראה לי מגניב. צריך לדמיין ולקרוא את החלום טוב טוב.
יש זירת אימה מסויימת שכל פעם חוזרת אחרת, של מאחורי הקלעים של מתקנים או מכונות. מעניין מאיפה התת מודע שלי לקח את זה. מקום פנימי סודי בתוך בניין מרובה קומות, שאם אתה נקלע בתוכו, אף אחד לא שומע אותך.
זה אמנם מלחיץ אבל מרתק.

עודג

New member
שלום גיליתי את הפורום הזה רק עכשיו

אני חולמת מגיל צעיר ובגיל 13-14 חוויתי יציאה ספונטאנית מהגוף בזמן חלימה מה שלא הבנתי בשעתו מה קורה לי אבל המשיך להתרחש עוד פעמים רבות במהלך חיי. שלוש פעמים נראיתי על ידי אנשים שונים כשאני מסתובבת בביתם. פעם אחת הייתי מודעת לזה בפעמיים האחרות הבנתי בדיעבד מה קרה אחרי שהם שיתפו אותי. לגבי המקומות הקבועים אז כן , יש שני בתים אחד של סבתי שהוא הבית הצהוב כך אני קוראת לו ולעיתים אני נמצאת שם כמו שהיה בילדותי ויש שם בדרך כלל מפגש עם קרובי משפחה ברובם שנפטרו בלי מידע או משהו מעבר לתחושה שמשום מה הגעתי לשם שוב. ולא ברור לי מה זה משרת. והבית הכחול שזה בית אימי שהיה צבוע תכלת ושם יש חדר שגם בילדותי הפחיד אותי ושבילדותי בזמן חלימה הרגשתי שיש שם משהו זר ולפעמים ברחתי למיטה של אימי לישון איתה בגלל התחושה הזו. בחלומות על הבית הכחול אני שוב לא בדיוק יודעת למה שוב הגעתי לשם ובדרך כלל אין שם אף אחד. אני לא משתמשת במקומות האלו כעוגן להתעוררות בתוך החלום. אני כן זוכרת בקומי שחלמתי שהייתי בבית הזה או האחר. מה שכן משמש לי כעוגן הוא זוג עיניים שחורות נוקבות שמופיעות בדמות בחלום ואז אני מתעוררת או כמעט מתעוררת ואומרת לעצמי שאלו העיניים ההן שמעירות אותי שמוכרות לי והן מרימות אותי שלב בתודעה בזמן החלום. לא תמיד זה אותו האדם שיש לו את המבט הזה . אבל זו אותה נוכחות . היו שנים שההתבוננות בכף ידי שימשה לי כעוגן אבל זה היה מאולץ כחלק מתירגול ומאז המבט הנוקב החליף את השימוש בידיים.

וולפהרט

New member
:)

לא הבנתי מה הכוונה: "שלוש פעמים נראיתי על ידי אנשים שונים כשאני מסתובבת בביתם"
&nbsp
וגם: עוגן לא מיועד לסמן לך שזה חלום כדי שתתעורר ממנו, אלא כדי לדעת שזה חלום ולהתקדם בו הלאה לכיוון שאת בוחרת. אלא ם כן את אמת בוחרת להתעורר.
&nbsp
ברוכה הבאה:)

עודג

New member
צודקת

לא די ברור.
כשהייתי בת 18 בערך גרתי באילת עם חברים. ביום שישי בצהריים הלכתי לישון והתעוררתי עם הרגשה שיש לי דליפה מאיזור הטבור התחושה היתה של חור עד שלקחתי כרית והצמדתי מתחת לטבור זה הועיל מבחינה רגשית הרגשתי חזק מאד שזה עתה נפרדתי מאמי. חשבתי רק 'אמא' בתחושת געגוע וקרע
כמה ימים אחרי זה קיבלתי מאמי מכתב. היא התגוררה בקרית שמונה בבית ילדותי. וכתבה לי שביום שישי בצהריים שכבה במיטתה וראתה אותי לידה מסתובבת בחדר. היא קראה לי אך לא עניתי. זה היה באותה שעה של החוויה שחוויתי באילת.
על הפעמיים הנוספות אני כרגע מעדיפה לא לפרט. אך זה היה די דומה. עם אנשים אחרים.

למעלה