המירוץ למיליון פרקים -

ReallyDontCare

New member
המירוץ למיליון פרקים -

קטע מרשומה שכתבתי לגביי המירוץ למיליון -

"הספיקו לי שתי עונות בלבד של המירוץ המיליון האמריקאי בשביל להבין שמה שאנחנו רואים כאן בארץ זאת תוכנית אחרת. שאולי גם בה עוברים בין ארצות כדי להשלים משימות ולהגיע ראשונים, אבל כל התהליך שונה לחלוטין. בשני המקרים הצילומים מתפרסים על משך שלושה שבועות בלבד, אבל חומר שמספיק להפקה האמריקאית לסדרה בת 12 פרקים מצליח להימרח על יותר מ-30 בישראלי. הם מנסים לייצר לנו יותר תוכן, וזה מובן במיוחד כשהם מתחרים בתוכנית שמספקת תוכן ללא הפסקה (אם אפשר לקרוא ל'מישהו שוחה בבריכה' או בהייה בשקופית שבנסט תוכן), אבל הם לקחו את תחושה הריחוק האמריקאית שאתה מרגיש שאתה רוצה יותר מהזוגות והפכו אותה למרשמלו דביק שנתקע לך בחיך. בנוסף גם עיניין ה'פרסה' וה'העצור', דבר שבמשך שתי עונות אמריקאיות נראה רק שלוש פעמים, הוא דבר שבגרסא שנו אי אפשר לסיים קטע מירוץ בלעדיו. ושאני לא אתחיל לדבר על פרקי ה'כאילו קטעים נורא מרגשים שכבר ראיתם, בואו תראו שוב' או קטע מרגש בו 'המתמודדים מתגעגעים לאמא שאותה לא ראו שבועיים וחצי' ואני אפילו לא אגיד מילה על הקטע המביך בו שמו להם דיסק כשהם ישבו במשאית ונתנו לנו להרגיש כאילו זה ברדיו מכוון במיוחד להם עם מסר מהבית, סיירסלי?! התחושה הכללית היא שההפקה בוחנת את הצופה, בודקת איך היא יכולה למתוח את הגבול ועדיין להשאיר את הצופים, אז תנו לי לבשר - הגבול כבר נורא נורא דק. אפשר להגיע לגמר?!

לגבי הליהוק דווקא אפשר לציין שנעשתה עבודה מעולה -

דבי ודנה הם חלומו הרטוב של כל מלהק ריאלטי, אמא ובת במערכת יחסים לא מתפקדת, בכי וצרחות כמעט בכל משימה, התפרצויות זעם כמו שראינו בפרק האחרון וכל זה עטוף במראה האטרקטיבי של דנה ובמראה האטרקטיבי לכאורה לגברים מעל גיל 45 של דבי. אף על פי שבכי כל משימה מייאש גם את חרמניי הצופים."

לקטע המלא - http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2600534

ובאופן כללי אשמח לשמוע את דעתכם

בכלליות אני מסכים. למרות ש...

הייתי מנסה להיות פחות ציני ויותר לדבר לעניין (תלוי בקהל היעד ובמקום שבו הדברים נאמרים. ל- YNET זה היה עובד פלאים).
אני מסכים שהגרסה הישראלית שייכת ל.... היכל התהילה של הריאלטי הישראלי, כל המריחות והשטויות המיותרות רק בשביל לכאורה למשוך יותר צופים (והם אשכרה ישתמשו בתירוץ ש"ככה עושים ריאלטי"). מה לעשות, ההפקה של המירוץ עולה הרבה כסף והדרך היחידה להחזיר את ההשקעה היא עם 50 פרקים במקום 13.
אבל אני אגיד שני דברים:
1. גם ההפקה של המירוץ למיליון האמריקאית לא רחוקה מדברים שליליים. העובדה שמצליחים לדחוק מדינה שלמה תוך 45 היא מעליבה ומאכזבת, וכבר שנים שהם לא מצליחים באמת לרענן את התוכנית. זאת הסיבה (בין השאר?) שהרייטינג הדרדר עם השנים ונשאר על אותם צופים נאמנים (במקרה של ארה"ב, זה 10 מיליון וזה די ויותר).
2. אני לא באמת חושב שבהפקה מאמינים שהצופים חושבים שהעניין עם הקלטת הוא מקרי. או המשפחה בקובה. אי אפשר לקיים כזה דבר בהפתעה, ברור שבהפקה יצרו קשר עם משפחות מקובה (שלא ידעו למה הן נכנסות עם הסגולות, עלק חתונה) והכינו מראש קלטת מהבית שישמיעו ברדיו. איך הצופה הממוצע יכול לחשוב שכזה דבר הוא טבעי? ולכן זה לא נראה לי כאילו ההפקה ניסתה לעבוד על הצופה ולגרום לו לחשוב שהרדיו היה מקרי או המשפחה בקובה. אבל ראיתי את התוכניות רק פעם אחת, אולי שכחתי איך הציגו את זה.

אבל אני באותו ראש כמו שלך ודווקא כן אהבתי את הגישה והציניות, למרות המשפט הראשון שלי...

וכשאני אומר היכל התהילה...

אני מתכוון שהתוכנית מצטרפת לריאלטי שטחי ולא באמת ריאלטי, יחד עם שאר ההפקות בארץ, אבל עדיין הכל מאוד מצליח ורווחי. היכל התהילה הזה.

ReallyDontCare

New member
האמת?

אם יש משהו שכן הייתי רוצה באמריקאי זה לתת מעט יותר.
אולי אם לקהל תהיה הזדמנות להתחבר למתמודדים הם גם יעקבו ויתחברו יותר אל התוכנית. אבל עדיין בארץ מורחים את זה בצורה מוגזמת מידי...

והבנתי את הראש שלך, שמח לשמוע ביקורת בונה.
תודה על התגובה

חבל שאתה לא מכבד את הפורום

את הדברים שאתה כותב כבר כתבו כאן בצורה מנומקת יותר (ושנונה הרבה יותר) לפחות חמישה כותבים אחרים במשך החודש האחרון.
יכולת להתייחס לרשומות האלה ולא לנסות להמציא מחדש.

אפילו בשעה הזאת עדיין יש בעמוד הראשי רשומה שמתייחסת להבדלים בין התוכניות

כבר ניתחו גדולים ממני את ההבדלים והגדירו אותם כהבדל בין תחרות ספורט לאופרת סבון.
לא רק שלא חידשת כלום אלא אפילו לא הצלחת להתכתב עם הניתוחים הקודמים
אז לפני שאתה מנסה להמציא את הגלגל מחדש ורוצה שאחרים יגיבו לך אולי כדאי לקרוא קודם מה כתבו אחרים ולהגיב אליהם

.

ReallyDontCare

New member
כן. בעמוד הראשי יש את הרשומה שלי...

אז אתה בעצם לא מכבד אותי כי לא שמת לב שבעמוד הראשי מופיעה הרשומה שלי? אני לא רואה את זה ככה.

ואיך זה בדיוק לא מכבד את הפורום?
בגלל שלא קראתי את הקטעים הקודמים זה אומר שאסור לי לכתוב דברים שאני חושב? דווקא אני חושב שזה מחזק את הדעה הכללית שהרבה אנשים חושבים ככה, ואני כתבתי זאת בלי להיות מושפע מדיעות של אחרים.

לא כל מי שנכנס לפה הוא גולש קבוע, ולא כל מי שכותב משהו רלוונטי לפורום צריך לחרוש את כולו בשביל לברר אם זה נכתב כבר בעבר.

אתה רואה לזה בדיוק אני מתכוון

אתה לא גולש בפורום ובכל זאת אתה רוצה שיתייחסו לרשומות שלך בלי שתטרח לראות מה רושמים אחרים ברשומות שלהם.

ה"תובנה" המופלאה שהגעת אליה נדונה כאן בערך כל שרשור שלישי
מספיק אם היתה רק טיפה קורא מה כתבו אחרים בלי לחרוש את הפורום וכבר הייתה מבין שאנשים כאן "עלו" על ההבחנה שלך מזמן.

אז שוב, לפני שאתה מבקש שאנשים יתייחסו למה שאתה כותב בוא תתחיל להתייחס קודם למה שאחרים כתבו.
זה נקרא לכבד את הפורום.

ReallyDontCare

New member
אתה בכלל קראת מה כתבתי
?

עזוב אותך. כאילו התעלמת לחלוטין ממה שכתבתי וכתבת שוב את התגובה הקודמת שלך.

מי אמר שרק מי שהשתתף וקרא את כל ההתרחשויות בפורום רשאי לכתוב בו? ונראה לך הגיוני שנתת דוגמא את הבלוג בעמוד הראשי כ'עוד בלוג שמדבר על הנושא', בזמן שזה הבלוג שלי?

ואתה?

אף אחד לא אוסר עליך לכתוב בפורום
הסברתי לך למה השרשור שלך לא מכבד את הפורום
זכותך להיות נרקסיסט (כמו שזכותה של דבי להיות מכשפה) זה לא אומר שאנשים צריכים למחוא לך כפיים על זה.

למעלה