חזרה לעבר !

רינתי77

Active member
חזרה לעבר !

יולי. שיא הקיץ, שיא החופש הגדול. הביטוי הזה, "החופש הגדול",
מחזיר אותי בבת אחת לחצר בית ספר התיכון.
יש הגורסים שגיל ההתבגרות הוא התקופה המשמעותית
ביותר בכל שנות הילדות. אין ספק שעבור רובנו, זאת הייתה
תקופה שעיצבה אותנו ושאת צלקותיה נישא איתנו תמיד.
יש כאלה שהקורות אותם בגיל ההתבגרות השפיעו על כל חייהם הבוגרים.
אז איך זה היה עבורכם? איך אתם עברתם את ה"גיל המגעיל"?

http://www.youtube.com/watch?v=46Cfrl7hMoQ

poseidon111

Active member
שני עניינים עיקריים איפיינו את התקופה ההיא.

אחד היא העובדה שזרקו אותי מהתיכון, כי הייתי מופרע מידי עבורם.
זה הוביל אותי להחלטה שאחרי הצבא אגיע הכי רחוק שאפשר מבחינת לימודים גבוהים.

העובדה שלאחרים היו חברות בגיל צעיר ולי לא, הובילה אותי להחלטה שחברות או לא,
אני צריך להוכיח לעצמי שאני יכול להשיג כל אחת.
כך עשיתי עד שפגשתי את אשתי שנים לא מעטות לאחר מכן.
(אני יודע שזה נשמע גרוע, אך רצית אמת, לא)?

מכיון שהייתי גבוה ורזה, זו היתה סיבה להקנטות מצד אחרים.
זה הוביל אותי ללימודי קרטה. לא הפסקתי עד לחגורה שחורה.
הקרטה מלווה אותי עד היום.

קפצילי

New member
אני מזהה אצלך כשרון

להפוך כל חול לזהב.

ובדיוק אתמול תהיתי ביני לבין עצמי למה אין קראטה באולימפיאדה (או שיש ולא ידוע לי ?)
בעיניי זה ספורט הרבה יותר יפה ומעניין מג'ודו....

רינתי77

Active member
עבורי זאת הייתה תקופה נהדרת ונוראית כאחד.

למדתי שמה שמציגים לעולם, זאת התדמית שמתקבעת
בתודעת האנשים. חוסר הביטחון האופייני לגיל הזה גרם לי
להיות מתריסה וחוצפנית ומה שמצחיק זה שכולם קנו
את זה. זאת לא הייתה לגמרי הצגה, מפני שזה נשאר איתי
לתמיד והפך למאפיין אישיותי בסופו של דבר.

בתיכון אני בעיקר זוכרת

שאף פעם לא הייתי שייכת לקבוצה מסויימת..
לא למקובלים, לא לחנונים, לא לפריקים..
ז"א היה לי דיבור עם כולם, פחות או יותר הסתדרתי עם כולם..
הבילויים מן הסתם היו יותר עם הפריקים, בכל זאת..

לא הייתי מרדנית במיוחד, ילדה טובה.
זוכרת בעיקר את הלהקה/מקהלה שלנו ואת ההפקות המושקעות והטקסים שהיינו מעלים.

בחיי שאני לא זוכרת משהו ספציפי/צלקת שנותרה לי מימיי התיכון..

בפועל הסתדרתי עם כולם אבל חברים של ממש היו אולי 2-3.

עיקר הצלקות שלי ,התובנות שלי קרו דווקא בשנות העשרים לחיי ולא בתיכון.

רינתי77

Active member
אם כך, תקופת התיכון בעצם עברה לך בצורה

די חלקה, שזה הישג לא מבוטל...

כנראה.. תשמעי.. פשוט לא זכור לי משהו מיוחד

שהשאיר בי צלקות, או משהו שלמדתי ממנו במיוחד..

קפצילי

New member
התקופה שהכי הייתי רוצה לחזור אליה היא תקופת

התיכון. זאת היתה התקופה הכי כייפית ומהנה בחיי. למרות שלמדתי בבי"ס שנחשב מאוד נוקשה, כשכל יום בערך היה או מבחן, או מבדק, או בוחן, או אנא עארף... ואני, שתמיד אהבתי ללמוד, השקעתי הרבה גם בלימודים... אבל זאת היתה תקופה של בעיקר חברים, חברים, חברים ושוב חברים. היינו ממש חבורה כזאת, של איזה 10 בנים ובנות,
"הפריקים" קראו לנו. שמענו מטאליקה ונירוונה, הערצנו את מופע הארנבות של ד"ר קספר (הם היו גאוות עירנו חולון אז...), הקפדנו על בגדים כמה שיותר זרוקים וכמובן.... על שיער ארוך ארוך ארוך. חחח

זאת היתה תקופה של התחלות חדשות: סיגריות (אחרי שתיים הבנתי שזה לא בשבילי), אלכוהול (הספיקה פעם אחת כדי להבין שזה לא בשבילי) ו... בנים (אהמ.... כנראה שזה דווקא כן בשבילי, למרות שבסופו של דבר "בגדתי" והתחתנתי עם
מה שאז היינו ודאי מכנים "ערס"
).

אז הפכתי מסוג של ברווזון מכוער לסוג של ברבור, ואם יורשה לנחתום להעיד קצת על עיסתו, נחשבתי לשוברת לבבות לא קטנה.... :)

אז גם התחילו מאבקי הכוח ומשחקי החתול ועכבר שלי ושל אבא שלי. למרות שהייתי ילדה באמת טובה, הוא תמיד חשב שצריך להגן עליי מפני משהו. אבל גם מזה אין לי זכרונות רעים, להפך.

זאת ללא ספק היתה תקופה שעיצבה אותי, והאישיות שבניתי לי אז היא זו שאני מתהלכת איתה עד היום.

poseidon111

Active member
יש דבר אחד שאני לא מבין. במסגרת ההודעות

הרבות בינינו, את הצהרת לא פעם ולא פעמיים שני דברים:
1. שאישיותך עברה שינוי רדיקלי מאז התחלת עם העניין הרוחני. כל השקפת עולמך למעשה.
2. שאת כל הזמן מנסה להשתנות ממה שהיית פעם, ומין הסתם דורש שינוי.

איך זה מסתדר עם משפטך האחרון?

קפצילי

New member
לא ולא. האישיות שלי לא השתנתה כלל

אם כתבתי שאישיותי השתנתה, זאת ודאי היתה טעות. האישיות שלי לא השתנתה בכלל. נותרתי אותה בת זקונים מפונקת, עם הפתיל הקצר (אבל גם עם יכולת הסליחה והמחילה הגדולה
), הדמיון המפותח, האכפתיות, ועם אותם תחביבים ואותן תהיות קיומיות אינספויות (טוב, היום אני עפה על עצמי חופשי, זרמו).

ויחד עם זאת, אני לא אותו בן אדם. באמת סתירה....

אתן לך דוגמה : אם פעם אמא שלי היתה מתקשרת אליי ואומרת לי : "מיכלי.... מה נשמע ? מה את עושה ? אה, באמת ? טוב, אני יושבת פה לבד.... אני יודעת.... מה יש לי לעשות ? רואה טלויזיה....", מייד הייתי נתקפת כאב פנימי עצום כזה, ממש כאב שאפשר להרגיש אותו, ואז מייד הייתי אוספת את עצמי ואת הילדים ונוסעת אליה.

היום, כשמגיעות שיחות כאלה (ואגב, הן כבר מתחילות להתנהל אחרת גם מצידה....) אני מקשיבה לה אמנם, ואני באמת מזדהה איתה, אבל כבר אין בינינו סימביוזה מושלמת כזאת, שאם לה קשה אז אני חושבת שאוטומטית גם לי צריך להיות קשה ושצריך לעשות מעשה. אני עדיין מאוד אכפתית כלפיה (כלומר, לא הפכתי אדישה), אבל מה שאני מרגישה עכשיו
זה אמפתיה, ויותר מהכל, אני קשובה לעצמי. אם אני רוצה ללכת אליה כדי לשמח אותה קצת, אני נוסעת. אם לא, אז לא. ובכל אופן, כבר הרבה יותר קשה לעשות עליי את המניפולציות האלה, ואין שם יותר פחד ובהלה.

זה גם עונה לשאלה השנייה שלך. לפעמים התגובות הראשוניות שלי חוזרות להיות כמו שהיו פעם (פחד, רצון לרצות את כל העולם וכו'), ואז אני באמת צריכה לעבוד על עצמי כדי לשנות.

אז זה באמת שינוי אדיר, וכלפי חוץ הוא ממש מורגש, אבל זה לא שינוי אישיותי.

poseidon111

Active member
אני אשכרה לא מבין.

"זה באמת שינוי אדיר, אבל לא שינוי אישיותי".
גם אם דרך ראיית העולם שלך השתנתה, הרי אישיותך השתנתה.
גם אם הדרך בה את בוחנת או מגיבה לדברים (אימך למשל) הרי אישיותך השתנתה.
לא ראיתי את הישוב בסתירה לפי הודעתך זו.
ואני באמת רוצה להבין.

קפצילי

New member
:) כנראה שאנחנו מתייחסים אחרת למילה "אישיות"

כשאני כותבת "אישיות", הכוונה שלי היא לתכונות אופי כמו עצלנות / פעלתנות, קמצנות / בזבזנות, מופנמות / מוחצנות וכו'. ומהבחינה הזאת, לא השתניתי בכלל. אם פעם, למשל, הייתי טיפוס ביתי, אז גם היום אני כזאת. אם פעם הייתי שקטה כזאת, אז גם היום אני כזאת.

אבל הפנים שלי השתנה לבלי הכר, וזה נכון, שמי שהכיר אותי אז ומכיר אותי היום, יעיד שאני לא אותו בן אדם, כי דרך ההסתכלות שלך על הדברים, בהכרח מובילה גם לשינוי חיצוני (גם בדוגמה עם אמא שלי זה בא לידי ביטוי). אבל שוב, אני לא רואה בזה שינוי "אישיותי". אם כבר אז להפך - אני חושבת שהיום אני דווקא מחוברת יותר לעצמי ולמי ומה שאני, הרבה יותר ממה שהייתי פעם. אם פעם הייתי פועלת "על אוטומט", בגלל אמונות שהאכילו אותי בהן אבל הן לא שלי, או בגלל פחדים או בגלל רצון "להיות בסדר", הרי שהיום אני דווקא די נקייה מכל הדברים ה"חיצוניים" האלה שהם לא באמת אני,
ומרשה לעצמי להביא לידי ביטוי את האישיות שלי, כמו שהיא.

אם פעם, למשל, הייתי נמצאת בחברה ומרגישה שאני חייבת להשתתף בשיחה, ולהראות את עצמי, ולהשמיע
את קולי, כי אחרת "לא יהיה לי מקום", או כי אחרת "מה יחשבו עליי", הרי שהיום כבר אין לי בעיה לשבת ו... רק להקשיב. בלי צורך תמידי להידחף לשיחה.

אלה ניואנסים, ואולי באמת קשה להבין את זה, אבל יודע מה ? לא יודעת למה, אבל נראה לי שדווקא אתה אמור להבין את זה....

poseidon111

Active member
הייתי ממשיך "להקשות" עלייך, אך זה יראה כחפירה

ואין לי כוונה כזו.
מה שחשוב הוא שאת חשה כך,
בשורה התחתונה.

קפצילי

New member
איך שבא לך

אני, דווקא הכי אוהבת לחפור בעצמי (במובן המטאפורי של המילה, כמובן).

למעלה