מה אתם אוהבים לאכול?

ladybug6

New member
מה אתם אוהבים לאכול?


אחרי שרשור האיכסוש, זה מתבקש שיהיה גם שרשור של הדברים שאנחנו הכי אוהבים... לא?
בשרשור הזה אני לא מרשה לאף אחד (כן כן, כולל אותי) להגיד איכסוש! בואו נשאר בקטע חיובי. אלא אם מישהו יזכיר כוסמת ואז אני עלולה לאבד שליטה.

יאללה, אני אתחיל!

דברים שאני אוהבת במיוחד:
- פסטה
- חסה וכל מני סוגים של סלטי חסה
- תפוחי אדמה בכל צורה שלא תהיה (אבל במיוחד פריכים ונוטפי שמן)
- מתוקים - במיוחד עוגות, עוגיות, שמרים, שוקולד וכל שילוב של הנ"ל
- עגבניות, גמבה, גזר, קישואים, חצילים, מלפפונים, בצל, שום, גזר גמדי! אפונה עדינה, אפונת שלג, ברוקולי, תירס
- כוסברה
- שעועית, עדשים
- אורז, קוסקוס
- פקאנים, צנוברים, קשיו קלוי, גרעיני אבטיח קלויים
- תותים, מנגו, אפרסקים, דובדבנים, שקדים ירוקים, ענבים
- חלב סויה עם דגני בוקר

מאכלים/תבשילים שאני אוהבת במיוחד:
- פסטה ברוטב עגבניות / רוזה / ירקות קלויים
- מוקפץ ברוטב אסייתי מתקתק
- מג'דרה וסלט
- תפוחי אדמה אפויים בשמן זית וטימין
- לחם קלוי + טחינה + סלט טרי
- סלט חסה
- ברוקולי חלוט ומוקפץ בשמן זית ותבלינים
- סלט עדשים וירוקים
- תבשיל חורשט סבזי עם אורז של חמותי
- קוסקוס עם מרק ירקות
- הממולאים של חמותי
- פיצה על פיתה או בתוך טוסט עם גבינ"צ טבעונית

שילובים מוזרים שאני אוהבת:
- פיתה עם חמאת בוטנים וחסה
- לאכול פיצוחים מלוחים ביחד עם פירות טריים (ביס מזה, ביס מזה..)
- פיתה עם שכבה דקה של ממרח, מפוצצת בעלים ירוקים + אגוזים
- סלט ירקות עם פסטה/בורגול/אורז שאני מערבבת פנימה

תורכם!
 

Queen nuli

New member
הפייבוריטים שלי

ירקות- עגבניה (לא שרי! איכס), פטרוזיליה, פלפל אדום, בצל ירוק, סלק, גזר במצבו המבושל, חצילים, שום!!!, בצל מטוגן
כל סוגי הקטניות במיוחד פול
טחינה סמיכה וחמוצה

פירות- מלון, אבטיח, גויאבה, ענבים, תותים, תפוחים חמצמצים
קוסקוס עם מרק עשיר
ג'חנון ומלוואח עם רסק וסחוג *מתחבאת בפינה*
עלי גפן ועלי כרוב ממולאים (אבל אמיתיים, לא משימורים חלילה)
מג'דרה מלאה בבצל מטוגן וקינמון
פיצה טבעונית עם מלא תוספות (לא מחייב גבנ"צ טבעונית, גם בצק עם רוטב וירקות זה יאמי)
תפוחי אדמה בתנור עם בטטה וגזר
המבורגר של הבודהה
שייקים ירוקים עם המון פטרוזיליה
 

Gidi Shemer

New member
כוסמת

וחוץ מזה גם:

קודם כל דברים שאני אוהב וגם משתדל לאכול:

אבוקדו
קינואה בירקות
שייק קייל
חצילים קלויים בטחינה
חומוס בכמון ולימון
ירקות ירוקים עם טחינה
מרקים: פטריות, עגבניות, דלעת ועוד
סלט ירקות פשוט
שעועית מבושלת בצורות כאלו ואחרות
טהדיג (אורז ירוק על תפוחי אדמה מטוגנים)
ממולאים

באופן כללי- אוכל ערבי, המון סלטים (פשוט תדמיינו פלטת מתאבנים במסעדה ערבית)

פירות, כמעט כולם, משוגע במיוחד על berries למיניהם

אגוזים, מכל סוג


דברים שאני אוהב אבל הם לא נגישים לי:

גויאבות
שקדים ירוקים
אפרסמונים

דברים שאני אוהב אבל משתדל להימנע מסיבות בריאותיות:

קמחים של קמח (פיתות, לחם, פסטות, בורקס)
צ'אטני
קינוחים מתוקים
צימוקים
:
 

גםאני5

New member
שמיר ונענע: לאכול אותם ככה סתם

- סלט ישראלי מתובל בהרבה לימון
- זעתר טרי

- אננס
-צנוברים
- גיבץ'
-בורקסים.

התמכרות קשה: גבינה צהובה. עדיין לא יכולה לוותר ומגניבה חתיכה קטנה מדי פעם. מה שמים בה שהיא כה ממכרת?
 

vegetalien

New member


מאכלים גולמיים שאני אוהב במיוחד:

- בטטות.
- דלוריות.
- אבטיחים.
- תאנים.
- גויאבות.
- בננות.
- אוכמניות (יקרות משהו פחד).
- פלפלים אדומים.
- ברוקולי.
- גזר.
- שעועית ירוקה.
- כרוב ניצנים.
- כרובית.
- תירס.
- פטריות (למשכן את הבית).
- קָנִיסְטֵל (פרי שלמרבה הצער מוצאים רק במשתלות קטנות. בדומה לאבוקדו, נאכל רק לאחר שמתרכך. מתוק וטעים בטרוף).

תבשילים שאני אוהב במיוחד:

- טאבולה (ובכלל - בורגול עם כל דבר).
- שעועית בובעס ברוטב עגבניות (גם שעועית לבנה/אדומה, אבל סבתא במקום הראשון).
- כוסכוס עם גרגרי חומוס ועשרים טון ירקות (בעיקר כרוב, סלרי, גזר וקולרבי).
- מרק ירקות (עם יותר ירקות ממרק
).
- תבשיל ירקות שונים ברוטב עגבניות (בלשון הפולנים - גִּיבֶּטְשׁ).
- כוסמת ירוקה (ממש כמו פתיתים, אך בריאה, בניגוד לקמח הקמחים הנפוץ).
- אורז חום עם חתיכות של פלפל צ'ילי (בעקבות המלצה מחבר. פיגוז!).

מטעמי עינוג לעתים לא קרובות, למען שלום הכרס:

- סלט חומוס + לאפה (רק אצל השכנים. בבית שומר נפשו ירחק!).
- פירות יבשים, לא-משנה-מה, אבל בעיקר תמרים, דבלים, שזיפים, צימוקים ותותים מסוכרים.

- ג'ינג'ר מסוכר. אוי, זה טעים...
- אגוזים וזרעים למיניהם (מעבר לשתי האונקיות היומיות).
- טחינה...
- חרובים. השוקולד של הטבע.
- פסטה. לא משנה איזו, לא משנה עם מה.
- מצות. טעים ה*** הזה.
- תבשיל טופו ופטריות שיטאקה מוקפצים עם נבטים, פלפלים ושומשום.
- פירה תפוחי אדמה. כשהם באים כמחית מתובלת, קשה לעצור...

מטעמי גיהנום, ליום הדין בלבד, שם רשעים ירקב:

- פאי פקאן מבלוג לֹא עַל הַחַסָּה לְבַדָּהּ.

- טוגנים ממאכל שנראה במקור כמו קרטושקלעך.
- פטריות מטוגנות עם בצל.
- סופגניות פושטיות של חנוכה עם ריבה זולה.
- חלווה. גידי אומר שקולה היא המשקה בגן עדן. חלווה היא המנה העיקרית.

- ממרח חרובים. לא ציפיתם שאכתוב שוקולד, נכון?

- משקאות קלים של "איילנד" (טפו טפו, כבר ארבע שנים לא נגעתי).
- בורקס. לא משנה עם מה, לא משנה עם מי. ארבע שנים נקי.
- לחמים מתוקים ופיתות מרוקאיות. רצוי מאוד שלא יהיו באזור קופסאות של חומוס תעשייתי. מתכון לאסון.
 

vegetalien

New member
ושכחתי

אפרסמונים. מזל שהם קיימים, מצילים את פירות החורף מבושה.
 

Gidi Shemer

New member
לגמרי איתך עם החלווה, בעיקר עם פיסטוקים

וזה מזכיר לי עוד סוג של קינוחים שאני אוהב ורוב הנוכחים פה יצרף לשרשור האיחסה- רחת לוקום ובכלל מי ורדים כתוספת למתוק
 
ורק אני אוהבת ג'אנק פוד?


פיצה
צ'יזבורגר
שווארמה צמחונית - כל השלושה האלה מבית השווארמה הצמחונית כמובן, אם כי השבוע לראשונה גם טעמתי את השווארמה הצמחית של "היפו" באבן גבירול שעשויה מסויה ולא מסייטן כפי שקורה בדר"כ וגם היא טעימה מאוד.
שוקולד מריר

וזה לא שאני באמת אוכלת רק את הדברים האלה, אלה פשוט הדברים שאני הכי אוהבת
 

יוספה 51

New member
למה לא תודה? בטח תודה...

הכי תודה. (בסגול, לא בקמץ). הבעיה שאני אוהבת כל כך הרבה דברים שזה קשה. במבה מספיק ג'אנק? אז גם במבה. שוקולד ובמבה. וחוץ מזה בערך הכל (חוץ מהאלה שהיו שייכים לרשימת האיכסושים למיניהם). במחלקת הבריאות- אספרגוס, כל הפירות למיניהם, גמבה כתומה כשהיא קשוחה, מנגו, שייקים של פירות על בסיס של חלב קוקוס, אוכל.
 
פלאפל


מגבילה בגלל הקלוריות אבל לגמרי המזון המהיר האהוב עלי
בשבוע-שבועיים שלפני פסח אני אוכלת פלאפל כמעט כל יום
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
מה שאני אוהב

עגבנייה בשלה
צנון חתוך עם פרוסת לחם
פלאפל
חסה
שעועית
חומוס
עדשים
תפוז
תפוח עץ
בננה
סלק מבושל חתוך עם שמן ולימון
 

נטאשKה

New member
בפשטות

מה שנקרא - אם הייתי צריכה לבחור את המזון שעליו אחיה לשארית חיי אלו היו ירקות, פירות ועשבי תיבול. על כל השאר אפשר לוותר הרבה יותר בקלות
 

usi1

New member
טריים....

ירקות ופירות טריים בכל שילוב וסגנון , פרט לחסה שאני אוהבת אבל לא אוכלת
הכי - תפוחים, דובדבנים , בננות , ענבים אדומים של סוף הקיץ ותחילת הסתיו. אין עליהם.
פירות יבשים , רצוי האורגניים , הכל.....
הממרחים שלי , במיוחד הממרח אגוזי לוז וחרובים
כל מה שכולל חרובים
כל מה שכולל עגבניות בכל צורה ובכל סוג
כל המשפחה של האגוזים והגרעינים
כל משפחת הקטניות הקטנות
סלק, בכל צורה ואופן
שמיר, במיוחד עם מלפפונים
עשב לימון
לימונים, בכל צורה.
תה חמוציות ובכלל חליטות אדומות.

מהמבושלים
אורז בסמטי מלא
הלזניה הטבעונית ( הדבר הכי טעים שאכלתי בחיי הצמחוניים )
כל ירק שנכנס בתוך דפי אורז ורצוי עם ג'ינג'ר
סושי ( הצמחוני, מן הסתם... )
מוקפצים
תפוחי אדמה מבושלים כמו הומ פרייז רק בלי החמאה והצ'ילי , קצת שמן , קצת מלח, קצת פפריקה ומבשלת אותם בלי מים. עונג.
עלי גפן ממולאים ( אין לי מושג איך עושים )

זהו... ותמיד פתוחה להצעות וחידושים .
 
שומושג

זה כל כך תלוי מצב רוח וחשק
כל כך תלוי כמה אכלתי ממשהו לאחרונה

ממש שאלה קשה
יותר נהנית להכין והריח שמתפשט בבית בזמן ההכנה.
אני די נכונה לאכול מה שיש למעט מה שהופיע ברשימה הקודמת, אבל אני אנסה

לרוב כשאני רעבה אני חותכת סלט קטן קטן צבעוני ככל שיש לעיל מוצרי הבית וזולפת עליו לימון סחוטרי, שמן זית ומלח. לעיתים תופיע שם טחינה גולמית.

מרק עדשים לא סמיך מדי עם קוביות גזר והרבה בצל מטוגן .

מג'דרה מאורז מלא עגול ועדשים שחורים עם סלט לידה.

מרק מלפפונים קר עם הרבה עשבי תיבול טריים. הורסיה שלי שאין בה שום.

גביניות סויה.

סלט מפרות עם בצל ועשבי תיבול.

שווארמה צמחונית שעושים בבית.

מאפה ירקות וגבינת שקדים על בצק פריך

כריך מושקע עם הרבה שכבות דקיקות ולחם לא עבה מדי- אחרת אני לא יכולה לנעוץ בו שיניים והלך כל הכיף של מגוון טעמים מתמסמס בפה

פלאפל ביתי שזה עתה יצא מהמרחשת
 
רשימה ארוכה!

לחם!
אבוקדו, חומוס, טחינה, תטבילה לשים על הלחם...
תפוחי אדמה בכל צורה, בייחוד פירה או צ׳יפס

סלטים בכל צורה, פשוטים או מושקעים
מרקים עשירים עם הרבה תוכן
פירות קיץ
אוהבת גם פירות חורף אבל פירות קיץ הם משהו מיוחד.... אולי כי בילדותי נחשבו ״יקרים״ ונקנו במשורה
אוכל הודי, בעיקר דרום הודי
פסטה בצורות שונות וברטבים שונים

ועוגות שמרים עם קקאו או פרג
 

Ofericko

New member
טוב. אחרי כמה ימים של התלבטות, הגעתי למסקנה

שכ"כ קשה לי לענות על זה בגלל שזה משתנה כל כמה זמן.

הדבר היחיד שלא משתנה בכלל זו אהבתי הרבה לסושי!

ואם מדובר על מרכיבים, כמובן הרבה בצל ושום מככבים כמעט תמיד בבישולים שלי.
 
למעלה