מה המאכל שהייתם מוכנים לאכול כל יום?

ladybug6

New member
מה המאכל שהייתם מוכנים לאכול כל יום?

בעקבות דיון מצחיק שהיה לי עם חברה, שבשלב מסוים הפך לויכוח סוער.. אני מעלה את השאלות המרכזיות גם כאן:

אם נתעלם לרגע מהפן הבריאותי/קלורי, מה המאכל שאתם כל כך אוהבים שהייתם מוכנים לאכול כל יום? זה יכול להיות מזון בסיסי כמו תפוח או שוקולד, וזה יכול גם להיות משהו מבושל כמו ממולאים, פסטה, סלט, עוגה מסוימת..

מה לא ייכנס למטבח שלכם, לא משנה מה? (אפשר לציין יותר מדבר אחד, כמובן)

אני רק מבקשת ממחנות הגויאבה לשמור על תרבות דיון

בננה

גם לא נמאס וגם עושה לי רק טוב. בעיקר בשייק:) אבל גם סתם ככה.

אני יכולתי להגיד גם שוקולד - אבל לא יכולה לחיות עם רגשות אשם כל החיים.
(נגמלת ממנו בימים אילו)

אסוציאציה

פשוט כי היום ראיתי את זה כתוב
"זה לא רקוב- זה דבש"

בננות זה מצויין אבל לא יכולתי להתאפק

אז גם אני חייבת

דבש זה באמת כמעט רקוב
בננה צריכה להיות בשלה - עם המון נמשים על הקליפה - ובפנים בלי דבש - את הדבש אני חותכת
הדבש, אגב, הוא כמו אלכוהול בריכוז נמוך - כך עם כל פרי בשל יתר על המידה.

ואת המשפט על הדבש אני שומעת כבש שנים מאבא שלי:)

אני

מוכנה לאכול כמעט כל יום פאפפיה בשלה מתוקה עם בזיק לימון

גם אבטיח כשהוא מתוק ופריך ולא ספוגי או ורדרד

אני מחבבת שסק בעונתו, אפרסקים לבנים, שזיפים פיזרדיים, קלמנטינות של פעם, אנונה, פסיפלורה, מלון, ענבי מוסקט שחורים ומבושמים, מנגו מאיה נטול שערות...

אבל כל יום? לא בטוח בכלל

פספסתי מה לא מכניסה -

מישהו אמר פפאיה

האמת היא שזכרתי את 'ניחוחה' אבל ניסיתי מוקדם יותר השנה שוב..ונזכרתי ש..
לא שוב.

טחינה

אולי זה נשמע בנאלי בייחוד בתזונה טבעונית, אבל בעצם גם כצמחונית לא היה יכול לעבור יום בלי שאוכל לפחות 2 פרוסות לחם עם טחינה, ולרוב יותר. בהרבה מקרים היא גם מצילה פאשלות קולינריות שלי, של מאכלים שיוצאים לא מוצלחים (ומי שמכיר אותי כאן בפורום יודע שזה קורה לי הרבה), תמיד אני מוסיפה לתבשיל הלא מוצלח טחינה וזה משפר את המצב.

אם זה לא היה תלוי בבריאות/קלוריות, אז כמובן גם שוקולד. בעצם גם עכשיו אני די אוכלת שוקולד כל יום אבל בכמויות קטנות שאני משתדלת להפחית בהדרגה.

המממ...

למטבח שלי לא נכנסת כוסמת חומה
פעם הייתי אומרת כוסמת אבל הירוקה חדרה אז...

מה הייתי מוכנה לאכול כל יום? כלום, אין דבר כזה, אני אלופת הגיוון ואין מאכל שאינני יכולה בלעדיו או שהייתי מסוגלת לאכול אותו כל יום תמיד כי בסופו של דבר הייתי מואסת עד בחילה. אני מכירה את עצמי היטב.

בכל זאת מוצר יסוד שחוזר על עצמו אצלי במטבח זו טחינה - גולמית, ירוקה, עם הרבה שום, עם דבש או מייפל, כממרח בסיס ללחם, בעוגיות, עם חצילים קלויים...בתבשילים אני לא סובלת טחינה זה מכביד עלי ללא הכרה. רק בסלט חצילים או על חציל קלוי שלם.
גם לימון, אני משתמשת המון במיצלימון סחוטרי, אפילו סתם כך במי סודה, מחבבת גם את הזסט הלימוני גם בתיבול של סלטים, בתבשילים, באפיה. לימון מוסיף המון!

הישן לצידי לעומת זאת סלט ירקות, כל יום, עם טחינה עוד יותר טוב וגם חצילים על האש. כל יום.

vegetalien

New member

בטטה ודלורית. יומיום, כל יום. טפו טפו טפו.

מעולם הצומח והפטריות? הכול יכול להיכנס, גם מה שפחות מוצא חן בעיני. מה שכן, אציין אם כבר שלא הייתי מביא מיוזמתי ממרח חרדל הביתה. לא נהנה מטעמו.

גויאבה

סורי, לי זה טעים.

הצטערתי לאחרונה כשכל המלאי על העץ שלי נגמר. לא עוד קילו גויאבות ביום

vegetalien

New member
עץ הגויאבה שלי

עדיין לא מניב פרי. עוד שנתיים-שלוש מקווה שכבר יהיו פירות שיענגו אותי בטעמם ובניחוחם (ויביא את שאר בני הבית לשים אטב על אפם
).

ladybug6

New member
בשבילי זה פסטה וסלט חסה

הייתי מוכנה לחיות על זה, יום יום.
גם עוגות (ובפרט עוגות שמרים או עוגות בחושות) יכולה לאכול כל יום.

מה שלא ייכנס למטבח שלי זה:
כל מה שיש לו טעם של אניס (שומר, קימל וכו')
כוסמת

אבקות מרק
שמיר (אלא אם זה כחלק מצרור ירוקים לתיבול מרק)
דלעת
ליצ'י, מלון
כל שילוב בין שוקולד לתפוז או מנטה

vegetalien

New member
שוקולד-תפוז היה הפייבוריט שלי!

אבל זה מהימים היפים, המרופדים, הקרניסטים ונטולי חרמות הקקאו.

ועדיין לא התרגלת למלונים

בסופו של מסע - זה טעיייים.

אין שוקולד

מסחר הוגן? זה מאד מצער, אני כל כך אוהבת שוקולד מריר ובניגוד להיא- עם תפוז זה מצויין!

vegetalien

New member
יש, אבל זה לא זול.

וכיוון שממילא שוקולד אינו בריא, לא טרחתי לקנות עד עתה. אולי לאירועים מיוחדים, אם כבר.

RSPA

New member
פלאפל עם חומוסצ'יפסלט וטחינה מלמעלה

אין דבר שבאופן עקרוני לא ייכנס אלי למטבח.
אבל לעולם לא מובטח לו איך ייצא משם.

למעלה