פינת החגים- יש לי יום יום חג

פינת החגים- יש לי יום יום חג

נירית היקרה העבירה אליי את השרביט של ניהול פינת החגים, ואני מודה לה מאוד על כך
.
בפינה זו תמצאו קישורים,הסברים,רעיונות ליצירה ועוד בכל מה שקשור לחגים הישראלים.

והפעם...יום כיפור ממש מתקרב ועוד רגע מגיע, אז בואו נתייחס אליו קצת.

מזמינה אותכם לצרף רעיונות ולשתף איך אתם מתייחסים ומציינים את המועד הזה.

מתחילים

60 שניות על יום כיפור

יום כיפור נקרא במקור "יום הכיפורים", נחשב ביהדות כהיום המקודש ביותר למעט השבת.
&nbsp
מצוות היום:
צום, תפילות, הימנעות מכל מלאכה ועשייה, לא נהוג לאכול ולשתות, לא נהוג להתקלח ולהימרח בקרמים ושמני גוף, לנעול נעלי עור ולקיים יחסי מין.
&nbsp
יש עדות ליום זה בתנ"ך- "וְהָיְתָה לָכֶם לְחֻקַּת עוֹלָם, בַּחֹדֶשׁ הַשְּׁבִיעִי בֶּעָשׂוֹר לַחֹדֶשׁ תְּעַנּוּ אֶת-נַפְשֹׁתֵיכֶם וְכָל-מְלָאכָה לֹא תַעֲשׂוּ, הָאֶזְרָח וְהַגֵּר הַגָּר בְּתוֹכְכֶם. כִּי-בַיּוֹם הַזֶּה יְכַפֵּר עֲלֵיכֶם לְטַהֵר אֶתְכֶם, מִכֹּל חַטֹּאתֵיכֶם לִפְנֵי ה' תִּטְהָרוּ."
&nbsp
המטרה ביום זה היא לענות את גופנו ונפשנו על מנת לכפר על החטאים שלנו.
&nbsp
בערב יום כיפור, מספר שעות לפני תחילת הצום נהוג לערוך סעודה מפסקת. יש העושים את מצוות הכפרות (סיבוב תרנגול מעל הראש ושחיטתו- את הבשר נותנים לעניים).
&nbsp
בסיום הצום מתאגדים המתפללים ובני משפחותיהם בבית הכנסת לשמיעת תקיעת השופר.
&nbsp
&nbsp

יום כיפור לילדים

ילדים בגיל צעיר לא מבינים את משמעות היום בצורה שבה אנו כבר מבינים.
מבחינתם זה יום שאסור לעשות בו הרבה דברים, זהו יום של שקט ורוגע והרבה אופניים, ופתאום מותר ללכת על הכביש כי אין מכוניות...
&nbsp
מאוד קשה להעביר את המסר של סליחות לפעוטות וילדים אף גדולים יותר.
בגן למשל אנחנו לא מדברים על הנושא של יום כיפור וסליחות אלא מתייחסים לנושא החברות.
&nbsp
יש דקלום בשם "דן וגד":
&nbsp
זהו דן וזהו גד
חברים אחד אחד,
דן כועס
גד רוגז,
דן כועס
גד רוגז,
הגיע זמן להתפייס
(נותנים נשיקות באוויר).
&nbsp
אפשר להשתמש בכפות הידיים כדי להמחיש את כל אחד מהצדדים.
&nbsp
כמו כן, יש מגוון גדול של שירים בנושא חברות כמו: "שני חברים יצאו לדרך בים בם בום", "מקהלה עליזה" ועוד.
&nbsp
ממליצה להיכנס לאתר של מכללת קיי ובו יש רעיונות,סיפורים ושירים נוספים בנושא חברות,סליחות ויום כיפור.

יוצרים ונהנים

פה תוכלו לראות רעיונות ליצירה לגילאים שונים- http://www.mkm-haifa.co.il/schools/ofarim/creation/Yom_Kippur_creature/Yom_Kippur_creature.htm
&nbsp
דג
מבקבוק מים,נייר סול אפור ומנקה מקטרות- http://www.pinterest.com/pin/239605642648669991/
&nbsp
שופר תלת מימד- גוזרים מבריסטול 2 נגזרות של שופר (יש הרבה ציורים של שופר בגוגל), נותנים לילדים לצבוע ולקשט בחומרים שונים ואז מצמידים לגליל נייר טואלט ריק משני הצדדים. אפשר להשתמש רק בחלק מהגליל ולא בכולו.
&nbsp
עוד רעיונות ליצירה בנושא יום כיפור,חברות וסליחות- http://www.pjlibrary.org/parents-an...-resources/jewish-holidays/rosh-hashanah.aspx

דיון

האם אתם מציינים את יום כיפור בביתכם

&nbsp
מהי המשמעות הרגשית של לציין את יום כיפור בארץ זרה ולמרות כל הקושי מסביב (יש עבודה, החיים ממשיכים רגיל-לא כמו בישראל שזה שבתון)

&nbsp
מה מתכננים לעשות עם הילדים לרגל יום כיפור

&nbsp
מוזמנים להוסיף רעיונות ליצירה בנושא יום כיפור,סליחות וחברות

&nbsp
צום קל ומועיל למי שצם, וגמר חתימה טובה

אנחנו לא מציינים את יום כיפור.

כשאני הייתי ילדה (בקיבוץ של השומר הצעיר) זה היה יום רגיל. אנשים הלכו לעבודה בקיבוץ. מאוחר יותר זה השתנה והפך להיות שבתון.

בשבילנו הילדים זה היה יום שאפשר לנסוע עם אופניים על הכביש מחוץ לקיבוץ. זאת היתה אטרקציה מדהימה. בנערותי, כשכבר היו לנו רשיונות נהיגה, היינו נוסעים לכינרת (כי אין שם יש של אנשים ביום הזה) היינו מגיעים לשם לפני כניסה החג ועוזבים אחרי, ולאף אחד זה לא מפריע.

ג שמח וצום קל למי שכן חוגג

אצלנו

האם אתם מציינים את יום כיפור בביתכם. מציינים אבל לא "חוגגים" כמו שיום כיפור נחגג בארץ. בתור ילדה בישראל, ואז בתור בת נוער בארה"ב שנאתי את יום כיפור ואת הכפייה של הצום ושעות בבית כנסת. שגרנו בארץ עם הילדות ביום כיפור היינו הולכים לטייל בהרים ליד הבית.

מהי המשמעות הרגשית של לציין את יום כיפור בארץ זרה ולמרות כל הקושי מסביב (יש עבודה, החיים ממשיכים רגיל-לא כמו בישראל שזה שבתון). אין לי שום רגש כלפי יום כיפור חוץ מחרדות נוראיות של זיכרון קולקטיבי מהמלחמה (שקרתה 6 שנים לפני שנולדתי....) והפחד ששוב יתקפו....
מאז שאנחנו כאן יום כיפור זה יום רגיל אם הוא נופל באמצע השבוע, אבל כן מדברים על הבנות על המשמעות של סליחות וחטאים, שיעור חשוב בחיים בלי שום קשר ליום כיפור, אבל אם יש יום יהודי מיוחד לציון המאורע, זו הזדמנות טובה לדבר על זה.

מה מתכננים לעשות עם הילדים לרגל יום כיפור?
שנה שעברה אימצנו את המינהג המקסים של נוע, מנהג התשליך. והשנה נמשיך במסורת, הולכים לנהר להשליך את החטאים שלנו.

alphadelta

New member
יום הכיפורים

מהי המשמעות הרגשית של לציין את יום כיפור בארץ זרה ולמרות כל הקושי מסביב (יש עבודה, החיים ממשיכים רגיל-לא כמו בישראל שזה שבתון) השנה זה יוצא בשבת, אבל אם לא אז אנחנו (כולל הילדים) ביום שבתון. זה יום ללא אלקטרוני אצלינו. (כן אור, כן אוטו. פשוט ללא מחשב/טלויזיה /טלפונים וכולי) ואני מאד אוהבת את זה. מה מתכננים לעשות עם הילדים לרגל יום כיפורבערב יום כיפור אחרי הארוחה אנחנו הולכים לבית הכנסת. ביום עצמו הולכים לחלק מהיום לפחות. הילדים מביאים איתם ספרים.אנחנו כן אומרים להם לשבת איתנו לפחות בהתחלה בתור משפחה. ואחרי כמה זמן , אם רוצים , קוראים או הולכים לשחק עם החברים בחדר הפעילויות. אנחנו מסתכלים על זה לא כעל ״לצום ככפרה על החטאים״ אלא מדברים בתור משפחה על ״איך אני יכול/ה לגדול?״ במה אפשר להשתפר? על מה אפשר לוותר? צום קל ומועיל למי שצם, וגמר חתימה טובה תודה. מצטרפת.

noaronen1

New member
אצלנו

האם אתם מציינים את יום כיפור בביתכם
חצי חמץ כזה.
אני צמה, יש ארוחה מפסקת, בברוקלין הלכנו ברגל לבית כנסת בקול נדרי. כאן קצת יותר מורכב והפעם האמצעית אפילו תלך לחוג סוסים. קצת מוזר...
מהי המשמעות הרגשית של לציין את יום כיפור בארץ זרה ולמרות כל הקושי מסביב (יש עבודה, החיים ממשיכים רגיל-לא כמו בישראל שזה שבתון)
החיים נמשכים בערך, הכל ממשיך מסביב ולומדים שככה זה וזהו...
בדרך כלל בעלי יקח חופש מהעבודה כדי שאני אוכל לצום בשקט
&nbsp
רציתי לעשות תשליך מקווה שנספיק. יש לנו אגם בשכונה.
חתימה טובה וצום קל
ותודה פרפרי אהבה על הנוכחות שלך בפורום ותרומתך להפרחתו.

Mottek

New member
שאלות מעולות!

אם אתם מציינים את יום כיפור בביתכם
כן, בקטנה. אנחנו מדליקים נר נשמה. עושים סעודה מפסקת שזה בעצם לאכול ארוחת שישי מאוד מוקדם כדי שנוכל להגיע לתפילת כל נדרי בזמן בבית הכנסת. רק אני והגדול צמים.

החיים ממשיכים כרגיל. ביום רגיל הילדים הולכים לבי"ס ואנחנו לעבודה. עושים הכל כרגיל רק לא אוכלים. עולם כמנהגו נוהג.

לא הרבה, זאת אומרת נשארים עם השיגרה הרגילה שלנו של שיעורי שחיה בבוקר. מכיוון שזה יוצא סוף שבוע ניקח את הילדים בשבת בבוקר לבית הכנסת כי יש להם שם "תפילות" מיוחדות לילדים. קצת שירים, סיפורים וכמובן אוכל כי הם לא צמים.

בבית הכנסת יוצא לי ללמד את הילדים על החגים. המסר הכי חשוב לי להעביר לילדים זה שאף אחד לא מושלם וכולנו עושים טעויות. לכן המטרה של יום כיפור זה לא לעשות new year resolution ולהתחיל במשהו חדש שברור לנו שלא נצליח להתמיד בו, אלא להתבונן פנימה לתוך עצמנו ולחשוב על השנה שעברה ועל השנה שבאה עלינו לטובה ולעשות חשבון נפש ולחשוב היכן אנחנו יכולים להשקיע יותר, מה אפשר לתקן או לעשות קצת שונה.

שנה טובה, צום קל וגמר חתימה טובה לכולם!

אני מעריצה את היכולת שלך לכתוב את הדברים

שנוגעים/מגיעים אלי

"להתבונן פנימה לתוך עצמנו ולחשוב על השנה שעברה ועל השנה שבאה עלינו לטובה ולעשות חשבון נפש ולחשוב היכן אנחנו יכולים להשקיע יותר, מה אפשר לתקן או לעשות קצת שונה."

forglemmigej

New member
התשובות שלי

מעולם לא התיחסתי ליום הזה ,לא פה ולא בארץ, אני חילונית מובהקת ואין לי שום שיג ושיח עם ישות חמקמקה שלא מענין אותה מה שקורה לעם שנתן בה אמון.
אותו כנ"ל , מה שאופייני לארץ "הזרה" שלי הוא ההתיחסות למנהגים דתיים או בכלל לאמונה, הכל מאד פרטי ובכלל בדת הלותרנית בכלל לא צריך ללכת לכנסיה להתפלל אלא כל אחד עושה זאת בדלת אמותיו , גם לא שואלים אף אחד אם הוא דתי או עושה איזה שהם מנהגים דתיים , אין כפיה לעשות שום מנהג דתי או טכסי בצורה מוחצנת , חגים זה למנוחה או ביקורים משפחתיים .

1me too1

New member
יום כיפור

הילדון למד עליו בחוג עברית, ובדרך כלל אנחנו הולכים לשמוע שופר .
במשך שנים צמתי כמה שיכולתי, בשנים האחרונות בהדרגה הפסקתי.
אני לא עובדת, והילדון לא ילך לבית הספר. היתה שנה אחצ שבעלי היה עדיין חדש בעבודה והוא כן נסע לעבודה. אבל בעיקרון לא נוהגים בכיפור. והאמת שחוץ מזה - אנחנו די כן עושים הכל....
אין לי קושי עם כיפור בגלל שאני בארץ זרה. לא זה מה שגרם לשינוי אצלי.
באופן אישי, לא אוהבת את כיפור, מעולם לא אהבתי.
קיוותי לקחת את הילדון לפארק מחר אבל צפוי גשם כל היום, אז אני מניחה שנשאר בבית ונשחק.
גמר חתימה טובה וצום קל לצמים.

למעלה