תיעול אנרגטי

comingof01age

New member
באמת עדיף שלא תוסיפו תירוצים..

תודה... כל פעם שדנים על מישהו והמגיב עוסק באותו מקצוע יש לו המחוייבות "להאיר אותנו מחדש " שזה לא ממש ככה - עש שיפטרו אתכם מהתחום עליו נכתבה התגובה. כיסוי תחת זה לא להגן על האתיקה או הקוליגות שלך - כבר החתמת כרטיס וחזרת הביתה..

KFIRB

New member
תסביר?

אתה מכיר אותי?
אתה מחדש עליי הרבה דברים שלא ידעתי... ש...
א. אני עובד.
ב. יש לי מקום עבודה.
ג. אני מעביר כרטיס.
ד. שאני מאיר את הנושא.
ה. שאני מדבר בשם כיסוי תחת...

לא אמרתי שום דבר חיובי או שלילי על העבו"ס. לא אמרתי שכל העו"סים עובדים בצורה קפדנית לפי הקוד האתי (המחמיר!!!) של איגוד העו"ס, אף חלקם עוברים על חוקי מדינת ישראל (ובכללם חוק העו"סים). עם זאת יש גם רופאים גרועים, מורים גרועים וטרולים גרועים.

ואל דאגה, כשתצטרך אותנו, ותחפש אותי, אני אתן לך שירות מיטבי וענייני כפי שאעניק הענקתי ללקוחות אחרים. ותתפלא - אבל כל אדם פוגש בעו"ס כלשהו לפחות פעם בחייו (גם עו"סים בחייהם הפרטיים).

comingof01age

New member
טוב. כשאני אפגוש חבר אמיתי אני אגיד לך למה

לחיותעם עובדים סוציאליים דופק לנו את החיים. אבל אין חברים כאלה - אז משלמים לעובד סוציאלי שידבר איתנו - ואלה החיים - מסתבר שבשביל ניירת - עובד סוציאלי מוכן לבוא ולדבר עמנו - ואם אין לנו את הניירת הנכונה - אין מיש שידבר איתנו - אז ספר לנו על ילדים ממשפחות הורסות וניצולי אסונות או נפגעי צבא - שהממשלה לא מקציאה להם עזרה בשום תחום - וכיצד אתם מצילים אותם ע"י שיחה - שגם היא באה אחרי חצי שנה של נואשות לבקש אותה מן הממשלה.

KFIRB

New member
ממש אבל ממש לא

אף אחד לא מסייע ופותר בעיות בשיחה אחת ובטח לא רק בשיחה שכוללת רק דיבורים.

זה שהמדינה לא ממנת תקנים רבים למקצועות הטיפולים זו בעיה של המדינה ולא של סקטור מקצועי ספציפי.

הלוואי שהייתה לנו אפשרות לעזור לכל האנשים בכל הבעיות בכל הקשיים כל הזמן.

התפקיד של העו"ס אינו מסתיים בשיחה או "טיפול בשיחות", ומי שעושה רק את זה, חוטא חטא גדול למקצוע מבחינתי. אתה צודק שאין מספיק שעות , אין מספיק שיחות ואין מספיק זמינות .

אנחנו לא מצילים ואף עו"ס לא מציל אף אחד ע"י שיחה. אנחנו עושים עבודה רב תחומית שרובה נסתר מעיני הציבור שלא שותף לה. לא מתוך כוונה להסתיר. אלא שאין לנו זמן ואנרגיות מיותרות לשווק את העשייה שלנו. העשייה היא בתחומי מדיניות, קהילה, חברה ולא רק במקום הצר של הטיפול בפרט. הפתגם לתת חכה ולא דגים הוא בסיס מקצועי, אבל בהעדר חכות אני אלך לחפש אותן אצל הממשלה.

כסקטור מקצועי, זהו הסקטור המקצועי שמחוייב יותר מכל לחברה ולפרטים בה. אני לא בא לנפנף בכמה שאנחנו טובים. אבל להאשים את השליח מאחורי מקלדת מבלי להבין את המציאות המורכבת והסותרת בה אנחנו פועלים זה לעג לרש.

דוגמא מיני רבות- בית חולים. בקרית קופ"ח שואלת למה מר כהן נשאר באשפוז במחלקה הפנימית.הצוות יודע שמר כהן ערירי ואינו יכול לחזור לביתו, או שבמהלך האשפוז פונה מביתו (קורה לצערינו), העו"ס תבצע שמיניות באויר כדי למצוא למר כהן פתרון דיור, של מי התפקיד הזה? והיא תעשה איתו שיחה על העדפותיו לדיור, אבל בהחלט לא תפתור את בעייתו בשיחה, היא רק תעשה בירור עדיפות, אח"כ תמצא פתרון דיור והמסגרת בקהילה תמשיך בפתרון סוציאלי. פתרון סוציאלי הוא לעתים יותר חשוב מפתרון פסיכולוגי או פסיכו-סוציאלי.

מאבקים חברתיים, קהילתיים ואף מאבקים במדיניות הרווחה הקלוקלת של המדינה. תמיד יש אשמים ואני מוכן לקבל את האשמה שלך .

אגב אנחנו לא חברים של אף אחד- בחיים הנורמטיבים אנו נמצאים בכל התחנות החיים מתחנות שמחות של פודנקאות, ועד לתחנות עצובות של קשישים , חולי ומוות. בשיקום יש רגעי סיפוק ויש גם רגעי שפל ומלחמה סיזיפית.

כן לעתים קרובות אנחנו הדון קישוט המודרני ולא, אנחנו לא לוקחים כסף מהלקוחות שפונים אלינו בשירות.

comingof01age

New member
"נקודות לחץ בגוף"..זה מסאז' לשיחרור כאבי שריר

ואם התכוונת לריפוי צ'אקרות - צ'אקרות הן משהו שאני נמנע מלכתוב אותו בגלל האנשים הנמצאים בפורום הזה - אבל הוא לא קשור לשרירים בגוף.

למעלה