שאלה מעולם אחר

שאלה מעולם אחר

שלום לחברי הפורום,
אולי אתם תוכלו לעזור לי -
במקצועי אני עורכת (עריכה לשונית, ספרותית, תוכן, אקדמאית וכו').
נתקלת בהמון טעויות (עברית) באתרי אינטרנט, וחשבתי להציע את שירותי...
שואלת לגבי תהליך הבניה והתחזוקה של אתר אינטרנט - מי מתעסק עם הגהה של הטקסטים לאתר - הלקוח? בונה האתרים?
באיזה שלב עושים את זה? (כנראה שרבים לא עושים את זה
, אבל מתי אמורים?)
בקיצור - אל מי נכון לי לפנות כדי להציע שירות כזה?
תודה מראש

Guy Yafe

New member
בני לעצמך אתר ופרסמי אותו

לשאלתך מי מבצע את ההגהה: תלוי מי הבעלים של האתר.
ל-YNET אני משער שיש מגיה משלו. אני מניח שהוא עושה עבודה מחורבנת כי עד עכשיו לא ראיתי לשון ציווי נכונה בכתבה שלהם (וזו כמובן לא הטעות היחידה בכתבות שלהם).
הילד בן ה-16 שכותב פוסט בפייסבוק היה מגיה לעצמו את הפוסט, אבל הוא אפילו לא יודע לאיית "הגהה".
&nbsp
הנקודה שלי היא שמצד אחד שירות כמו שלך אמור להיות חיוני לכל בתי העסק שרוצים להחשב ראויים לשמם, ומצד שני או שאין מודעות לכך או שלאף אחד פשוט לא אכפת, ולכן אני לא רואה איך תצליחי להתפרנס מזה (אגב, לפני כמה זמן חיפשתי מגיה לעסק דומה שהקמתי ולא מצאתי, אז אולי יש פה ואקום שתוכלי להיכנס אליו).
&nbsp
ההצעה שלי היא שתבני לעצמך אתר אינטרנט ותקדמי אותו:
הציגי מי את, את הרקע שלך ואת ההשכלה שלך.
בעסק כמו שלך נראה לי שמאוד חשוב לתחזק בלוג: עצות להגהה נכונה של מאמר, דוגמאות למאמרים לפני ואחרי הגהה וכו'.
כאן הניראות היא הכי חשובה, וככל שהעסק שלך יתפרסם יותר, כך (אני מקווה) הוא יצליח יותר).

FreeSoft

New member
תשובה מעולם מקביל

יש נישה של כותבי תוכן שאמורים לספק גם הגהה. לא כל בעל אתר משתמש בשירות זה. כעקרון את התכנים המפתח מקבל מהלקוח, באופן אישי אני עובר ומתקן שגיאות, אבל זה לא תפקידו של המפתח. לאחר שלב הבנייה בד"כ הוא עובר לניהול של הלקוח, שהוא או מי מטעמו, מעלה את התכנים.

איך ולמי לפנות? בדרכים המקובלות :
- לכל אתר יש טופס צור קשר
- באמצעות דפי פייסבוק, טוויטר וכו'
- דרך "בסיס האם" כלומר אתר משלך
וכל דרך שיווקית במסגרת החוק שאת יכולה לדמיין

העלית פה נקודה מאד מעניינת.

נראה לי שנכון יהיה להגיע לשיתופי פעולה מול בוני אתרים, או מול כותבי תכנים. מקום טוב לנסות ולהתפרסם יהיו קבוצות בפייסבוק, כאלה שעוסקות בביקורות על אתרים (יש כמה, רובן ברמה של "אני מפרסם פה את האתר שלי ומספים את הקבוצה"...).
אני בהחלט מקווה שתצליחי, יותר מדי שגיאות כתיב מפריעות לי לקרוא את התכנים.
&nbsp
&nbsp

למעלה