אני ובעלי (שנינו בני 25) מתכננים הריון

אני ובעלי (שנינו בני 25) מתכננים הריון

ורציתי לשאול :

אילו בדיקות אנחנו צריכים לעשות לפני שאנחנו מתחילים לקיים יחסי-מין

im mitzi

New member
את רצינית בשאלה שלך?

לפני שאת מתחילה לקיים יחסי מין עם בעלך את לא צריכה לעשות בדיקות, פשוט תתחילי.

אם את רוצה להכנס להריון הייתי ממליצה לך לפנות לרופא נשים שלך ולברר על בדיקות גנטיות, אבל הן לא קשורות לסקס.

im mitzi

New member
עדיין לא הגיוני

היא כבר נשואה (לפי מה שהיא כתבה) ככה שהיא כבר קיימה יחסי מין.

את יודעת שיש פורום הריון בתפוז .. נכון ?? הכי טוב לשאול שם כי יש טיי זאקס וגנטיות ועוד מליון שטויות כאלו שאפשר לעשות לפני ההריון ...

Purple Mushroom

New member
בנוסף ל2 התגובות מעלי

כדאי להתייעץ אצל רופא נשים,
או באמת כמו שזאדק כתב: פורום מתאים לנושא.
בקשר למה שמיצי כתבה, היא גם צודקת. מקווה שקיימתם יחסי מין.

אני הייתי לפני המון זמן נשוי, ורצינו להביא ילדים, ושנינו לוקחים תרופות פסיכיאטריות כרוניות, קבועות,
אז נסענו לרופא נשים בחולון, כדי שימליץ על שינוי תרופתי.

יש עוד משהו, אצלנו במשפחה , המלצה לכולם: חשוב לעשות בדיקות גנטיות, של התאמה של 2 בני הזוג, יש מחלות נדירות, שיכולות לפגוע בתוחלת החיים של הצאצאים.
אז בדיקות גנטיות, חשוב ביותר, (קרה פעם מזמן, מקרה מצער במשפחה שלנו,).
פלוס, להתייעץ עם רופא המשפחה, ורופא נשים. בהצלחה ! .
מקווה שיש גב כלכלי להחזקת משפחה, בהצלחה !
. וגם תמיכה של ההורים לא תזיק. (סבא וסבתא, מ-2 הצדדים)

א.א.
= ]

GeJuFan

New member
אני אישית הייתי מחכה עוד

כמה שנים..

אני רצינית, אם בגיל 25 אתם שואלים שאלה כזו כנראה שאתם עוד לא לגמרי מוכנים לא מבחינה נפשית ובטח שבטח לא מבחינת הידע על החיים והעולם להביא ילדים, ובכל מקרה ראבאק את רק בת 25 שום דבר לא יקרה אם תחכו עוד שנתיים שלוש תגורו ביחד, תראו שאתם מסתדרים ושאתם מסוגלים לתחזק נישואים ובית כזוג, מעבר לזה תלמדו, תגלו מי אתם ומה אתם הן בצורה אישית והן בצורה מינית, תתחילו לקיים יחסי מין ותלמדו מה כל אחד אוהב. תתנסו! ושוב והכי חשוב בינתיים גם תמשיכו נפשית, אקדמאית ומבחינת עבודה, וכמובן שגם כלכלית כי ילד זה הון תועפות!!

בכלל אני לא ממליצה לשום אישה להביא ילד לעולם לפני שיש לה מינימום תואר ראשון בכיס וכיוון למקצוע בחיים או לפחות עבודה מכניסה מאד (שבד"כ קיימת רק אם יש תואר). אי אפשר לדעת מה החיים יולידו, ויותר קל להרים את השברים ולגדל ילדים כשיש לך סיכוי קל יותר למצוא עבודה עם שכר נורמלי מאשר עבודת שכר מינימום שלא תכניס לך מספיק כסף בקושי לשכ"ד. (ואני אומרת את זה מניסיון אישי כבת של אחת שהייתה צריכה להרים את השברים ולהיות אם חד-הורית)

וכמו שאמרו.. לדבר עם רופאת נשים, יחד עם בעלך שגם הוא יבין מה קורה.
אומרים שילדים זו שמחה, לדעתי זו שמחה רק כשבאמת מוכנים לכך מכל הרמות: נפשית, מנטלית, רגשית וכלכלית (רצוי גם אקדמאית אבל זה בד"כ הולך יד ביד עם כלכלית).

מבחינה כלכלית ההורים של שנינו מאוד

תומכים בנו, הם קנו לנו בית, ובלי קשר בעלי מבוסס הוא בקבע ומגיע למשכורת של 10 אלף נטו, אני השנה התחלתי ללמוד יעוץ חינוכי ועובדת חצי משרה בשירות לקוחת (משכורת של 2,500 ש"ח), בינתיים אנחנו בהחלט מצליחים לחיות ממשכורת משותפת של 12,500 ש"ח.

GeJuFan

New member
אוקי, היה לכם מזל

הרבה מאד מזל, ועדיין ילדים זה מאד יקר. מה שמספיק לכם כזוג ב-12 אלף לא יספיק לכם לגדל ילד או שניים.

כאמור זו דעתי בלבד. נקרא לי מכל ההודעות שלך שאתם עוד לא לגמרי מעורים בכל מה שנכנס בזוגיות וכבר אתם רוצים להכניס ילד למשוואה... מעולם לא הבנתי את הלחץ להביא ילד לעולם מיד אחרי החתונה. ועוד בגיל כה צעיר כמו שלנו. מילא אם הייתי באמצע שנות ה-30 תחילת ה-40 אז באמת יש את העניין הפיזיולוגי של הפסקת הפוריות אצל נשים.

אם נהיה מחושבים, אני מאמינה שזה אפשרי לגדל

ילד עם הכנסה משותפת של 12 אלף, הכל עניין של סדר עדיפויות, פשוט נצטרך לוותר על מותרות.

GeJuFan

New member
אני מקווה בשבילכם

שזה נכון. הסטטיסטיקה לא עובדת לטובתכם אבל אולי אתם תהיו מבין יחידי הסגולה.
יש כמה פורומי הורות והריון בתפוז אני ממליצה בחום להיכנס לשם ולנסות לקבל עלויות של לפחות השנתיים הראשונות. אני יודעת אישית מאחותי שזה עניין מאד מאד לא זול- והיא במצב כלכלי הרבה יותר מבוסס ממך.

לפי ההגיון הזה איך את מסבירה את קיומם של

משפחות חרדיות בעלות 10 ילדים (ויותר !!) שבהן ההורים לא עובדים בכלל

GeJuFan

New member
בקלות מאד

הם חיים בעוני מכפיר! (ראית פעם איך חיה משפחה עם 10 ילדים, חרדית או לא, שההורים לא עובדים?) שלושה ולעיתים ארבעה ילדים בחדר אחד (ותאמיני לי שזה קיים, אוו כמה שזה קיים), הכסף שהם מקבלים הוא בעיקר קצבאות ילדים, מהמיסים שאלו שכן עובדים משלמים. הם קונים מוצרים בסיסים ביותר, וכמובן שאלו שהכי קשה להם גם משתמשים בשירות של עמותות צדקה.
כשזה מגיע לביגוד וכדו' הרוב עובר בירושה, מהילד הבכור לילד אחריו וכן הלאה.

ויש עוד מלא דוגמאות שאני יכולה לתת, אבל חבל אני חושבת שהעברתי את הפואנטה.

לגבי השאלה הקודמת שלך, תכננתי לכתוב ושכחתי: בכדאי לקבל מחירים מדויקים אני שוב ממליצה לך לפנות לפורום הריון ולידה, ולפורום של הורים לתינוקות או ילדים (יש כמה כאלו) ולקבל מהם עלויות מדויקות.

למעלה