ביקור בחיפה

viczi

New member
ביקור בחיפה

שוב תודה לכל מי שעזר הן בשאלות על חניה והן בסקירת מסעדות.
כמה מילים על ביקור.

נמל 24
שורה תחתונה: נעים, טעים, לא זול, אחזור אם אהיה בסביבה
הגעתי ב-12 בדיוק ולמשך כ-20 דקות הייתי הלקוחה היחידה במסעדה.
האווירה מאוד מצאה חן בעיני: החל מהעיצוב (קלאסי, אך מלא בפרטים מעניינים) ועד המוסיקה הנעימה מאוד שהתנגנה ברקע בדיוק בווליום הנכון.
מיד עם ההגעה הציעו לי מים - שזה אומנם דבר בסיסי אך כיוון שמעט מאוד מסעדות עושות את זה - ראוי לציון.
דבר נוסף שראוי לציון הוא העובדה שלמרות חג פורים התפריט היה תפריט עסקי.
ביקשתי להזמין תה במקום המים. התה (15 שקלים) שהגיע היה תה איכותי בהגשה מאוד יפה. כוס וצלוחית לבנים, קנקן לבן וכלי קטן עם גרגירי סוכר. הגשה שלא הייתה מביישת מסעדה בלונדון.
מהתפריט העיסקי הזמנתי "קרפצ'ו פילה בקר" - מלח ים, בלסמי סיגליות וגבינת פרמז'ן (בתוספת 15 שקלים). מנה נדיבה ונחמדה.
לעיקרית בחרתי "איטריות פפרדלה ורצועות פרושוטו, בייבי מוצרלה וכדורי מלון, בשמנת אורגנו וריחן " (99 שקל). גם זו מנה נדיבה. הפסטה נהדרת, רחבה מהרגיל ומאוד עדינה. הרוטב נעים וקליל בצורה מפתיע יחסית לרוטב שמנת. כדורי מלון השתלבו היטב ושמשו כמעין מרענן חך לאורך אכילת המנה. לאור הרוטב הקליל והרעננות של המלון, הייתי מחליפה את בייבי מוצרלה בגבינה עם טעם יותר דומיננטי, כדי ליצור יותר עניין במנה.
השירות היה אדיב וקשוב.

קפה פלמר
שורה תחתונה: זה לא אתה, זאת אני
אני אוהבת מקומות קטנים וחמודים ולכן נורא רציתי לאהוב את קפה פלמר, אבל זה לא הלך בינינו.
הגעתי בסביבות 17:00 והתיישבתי בחוץ.
המיקום נחמד ומהשולחן בו ישבתי ניתן היה לראות את הים.
המלצר הופיע מיד והגיש לי תפריט רטוב.
לא יודעת אם ידיו היו רטובות או שהתפריט הונח על משהו רטוב לפני הגעתו לשולחן, אבל זאת לא הייתה התחלה טובה.
התחשק לי משהו קל ועל כן הזמנתי כריך טונה ותה.
הכריך מגיע בשני גדלים: קטן וגדול.
הקטן בלחם פרוס, הגדול בג'בטה. בחרתי בכריך גדול.
כבר כשהגיע התה גיליתי שהשולחן לא נוח. אלו אולי שולחנות שנוח לקפל אותם בסוף היום אבל מקום לרגליים קשה למצוא... וזה לא שלא ניסיתי...
הכריך הגיע בסלסלה, חצוי ל-2, עם מלפפון חמוץ המונח לצד הכריך.
לחם, טונה, מלפפון חמוץ - חיבה עמוקה לי לשלושתם.
זה אמור היה להיות קל.
זה אמור היה להיות match made in heaven.
אבל...
הג'בטה הייתה יבשה ולא אפשרה להתרכז בטעמו של המילוי, שדווקא היה לא רע. גם המלפפון לא היה טעים במיוחד.
בנוסף, סלסלה זו דרך נחמדה להציג את המנה אבל השילוב בין שולחן שלא ניתן להקרב אליו לסלסלה ולכריך שמטפטף... לא מוצלח.
גם מחיר הכריך לא זול - 38 שקל.
יתכן שהבחירה בכריך הספציפי לא הייתה מוצלחת וייתכן שהמקום פשוט לא בשבילי - אבל לא נראה לי שאחזור...

החתולית

New member
על הדיווח

משמח לקרוא שנהנית בנמל 24. לטעמי מחיר של 99 ש"ח למנת הפסטה שתיארת, הוא אכן מחיר גבוה.
&nbsp
לגבי קפה פלמר, מבינה למה לא תחזרי. מה שתיארת לא מעודד ביקור במקום.

FiReBall

New member
גם ביום שבת בשעה 15:30 המקום היה ריק כמעט לגמרי

וחבל...

FiReBall

New member
אכן

קפה פלמר סגור בשבת.
&nbsp
אנחנו ישבו בביסטרו וניה שהיה נחמד למדי, עם אחד ההמבורגרים היותר מושחתים שנתקלתי בהם - פרוסת חלת שבת קלויה עם שינקין, אמנטל, בצל מטוגן וחסה-בצל-עגבניה, הכל ברוטב איולי קארי וקטשופ בייתי...
&nbsp
מכיוון שאין שם מכונת קפה נאלצנו לקנח בנמל 24...

salo22

New member
תודה

שני דברים לא נעימים במיוחד קרו כנראה בנמל בשנים האחרונות, המחירים קצת עלו והרמה קצת ירדה, יום שבת גם בשעת צהריים מאוחרת, אמור לדעתי להראות אחרת, לפחות במסעדה מתיימרת.
אגב כמו שכתבתי בשבוע בעבר אחרי ארוחה לא ממש מוצלחת שם, נראה שגם "המוסד" החיפאי השני, הסינטה בר, לא יזיק לו בדק בית קטן כדי להשתפר ולחזור\לעלות לרמה גבוהה יותר.

viczi

New member
משום מה אותי לא מפתיע שריק ב-15:30

רוב האנשים אוכלים ארוחת צהריים אי שם בין 12:00 ל-14:00 ואת ארוחת הערב החל מ-18:00.
בתור מי שרגישה לרעש אני מאוד אוהבת להגיע בשעות "המתות" ולשבת לי בשקט, לפעמים לבד לגמרי במסעדה ולפעמים עם עוד מספר מצומצם של לקוחות.

salo22

New member
תודה על הדיווח !!

חבל על פאלמר, לא יצא להיות שם, אבל הם קיבלו "תהודה" די חיובית בשנה שתיים האחרונות ונקרא כאילו הם קצת עפים שם ולא מפוקסים.

viczi

New member
תמיד כשאני כותבת ביקורת פחות חיובית

אני תוהה אם המקום לא טוב או פשוט לא מתאים לי.
כשעברתי ליד המקום בצהריים ישבו שם לא מעט אנשים.
יתכן שפשוט אין כימיה ביני לבין המקום....

החתולית

New member
יכול להיות, וגם זה בסדר

חוויית אוכל היא בסופו של דבר משהו מאד סובייקטיבי.

למעלה