פרק 9

פרק 9

מה היה בפתיח?

על מה היה הפרק?

החלק האהוב ביותר בפרק?

החלק הפחות אהוב?

סגנון חופשי........

צפייה נעימה

אמה קולפילד

נראה לי שזה אחד הפרקים הטובים שהיו עד עכשיו..
מוזר שלא תרגמו את השם של הילדים לעמי ותמי כמו שתרגמו את עוץ לי גוץ לי..
נראה כאילו כל הכישופים של המכשפה בעצם לקוחים ממכשפות אחרות, התפוח מהמכשפה העיוורת והכישוף של 2 העולמות מהמכשפה של היפיפייה הנרדמת..
הנזל היה מעצבן בניגוד לגרטל שהייתה סבבה..
הקטע ש"המשפחה תמיד מוצאת זה את זה" היה נחמד, כמו שהנרי מצא את אמה (מסבירים בכלל איך הוא מצא אותה?!)

מעניין מי האיש שבא בסוף, בהתחלה חשבתי שזה אבא של הנרי, אבל אמה לא זיהתה אותו.. אולי עכשיו היא תתחיל להאמין לו שהיא משנה דברים.. למרות שבטוח בפרק הבא היא תגיד לו משו בסגנון "הנה הוא בא, אז בטח אתה טועה וכל אחד יכול לבוא לכאן"

יוווווו רק עכשיו הבנתי!!!!

המכשפה הייתה מוכרת לי ולא עליתי על זה.
וגם שבוע שעבר כתבת את השם שלה וחשבתי שהתכוונת לאמה שלנו,
עכשיו גיגלתי את השם ואני רואה את אניה, ואז קישרתי

תודה!! אניה מדהימה

אחשיו תעזור לי ותגיד לי מאיפה מוכרת לי אמא של דניאל מ"נקמה".....

הלדין

New member
מעניין שלהם דווקא נתנו שמות גרמניים

הסיבה לכך שלא תרגמו את שמותיהם היא ששמו הלועזי של עוץ לי גוץ לי הוא... קשה מאד להגייה. הנזל וגרטל הם שמות יותר קליטים
- ואני מניח שהיה קשה לקנות אותם ככינויים. התפוח המכושף הוא הכישוף היחיד שהמלכה השתמשה בו במעשייה המקורית. קודם לו היא השתמשה במסרק ואחר כך במחוך. הוא גם הכי תמים מבין השלושה. האחרים מעידים, בנימוס, שלשלגייה אכפת מהמראה שלה - וכך היא נופלת בפח. אעיר שההחלטה לכרות את ראשו של הסטייליסט שעיצב לה את התלבושת והתספורת בפרק הזה לא הייתה רעיון טוב שכן היא נראית נורא בפרקים הראשונים.

נראה שמתישהוא הם יצטרכו לדון בטבעו של עולם האגדות. מדובר בעולם שיוויוני לעומת העולם של מעשיות האחים גרים. גרטל במעשייה המקורית לעולם לא הייתה מעלה בדעתה לקחת את הגרזן מאביה. אני גם חושב אבל לא בטוח אבל רעיון שביל הגרגירים היה רעיון של הנזל וכך הם מצאו דרכם בחזרה הביתה בפעם הראשונה.

וג'אדיס מבקשת מהמלכה הרעה לא לנסות לחקות את הפוזה שלה. היא משלה על נרניה למעלה ממאה שנה. הסצנה עם המלכה בכרכרה הזכירה לי אותה הסצנה עם ג'אדיס. גם ההצעה של המלכה דומה להצעתה של ג'אדיס לאדמונד, שלהבדיל מעמי ותמי, מסכים. וכדרך אגב, רואים את הסלידה של המלכה הרעה מסופים טובים עוד בפלאשבק - הסיבה לכך שהיא מציעה לילדים היא
כדי שהסיפור לא יסתיים בסוף טוב אבל היא תרגיש שהיא שילמה את המחיר עבור שירותיהם. הסצנה עם עמי ותמי, יותר מכל, המחישה את העובדה שהיא מרושעת בעיניי. עד כה הרוע שלה היה מעודן מדי מכדי להיתפס.

הלדין

New member
מחשבות

אז גילינו שאביו של הנרי היה, ככל הנראה, פושע והסיבה לכך שאמה נכנסה לכלא מכלתחילה. לא מפתיע שהיא לא רצתה לדעת עליו יותר אחר כך. נראה לי שהפרק הזה הוכיח שאמה מומחית בהונאה עצמית. הסיבה היחידה שהיא מפגינה עניין בהנרי הוא בשל היריבות הקטנונית בינה לבין רג'ינה והספק התמידי שרג'ינה מטילה בכישוריה ההוריים (שבפרק הזה נוסף הספק בכישוריה כשריף שגם הוא מעין סוג של דמות הורה.) למזלה, מר טילמן, אביהם של ילדי זימר, הוא אדם יותר טוב ממנה והיה מוכן לקחת את הילדים מרגע שראה אותם. אם הקללה לא הייתה עוצרת אותה, התאומים היו מסיימים בבתי יתומים בבוסטון.

ניתן לצאת מסטוריברוק הרי מר גולד יצא ממנה כדי להביא את הנרי התינוק ורובי יצאה ממנה כדי להעביר זמן איכות בחוף המזרחי. הסיבה לכך שאף אחד לא מבקר בסטוריברוק היא, בכן, מדובר בחור נידח שלא מעניין אף אחד מלבד המקומיים. אם הם היו במיקום יותר מרכזי, היו יותר מבקרים. הבנתי בפרק הזה שמתקבל על הדעת שרוב תושבי סטריברוק הם אולי מעולם האגדות אבל הם אזרחים רגילים ולא ידוענים. יש להניח שאם היינו פלאשבק של מוכר הממתקים בחנות שבה הנרי והתאומים בילו בתחילת הפרק, היינו מגלים שהוא היה מוכר ממתקים גם בעולם האגדות ולא מישהו ידוע מאד.

וכמובן, למה לא פגשנו את חברת המועצה בלינדקס? הרי בפגישת הנבלים בפרק השני, אחת המשתתפות היא המכשפה העיוורת.

אמממ חור בעלילה או שיהיה הסבר לזה

היחסים של אמה עם הנרי גם בעיני קצת צבועים,
הרי ברור שאולי רג'ינה רעה והכול, אבל היא אוהבת את הנרי, רואים ומרגישים שהדאגה של רג'ינה אמתית, באמת אכפת לה מהילד והיא לא תפגע בו.
לכן ההישארות של אמה היא יותר אגו "לחצת עלי ללכת אני אשאר דווקא",
והמלחמה שלה ברג'ינה מוציאה ממנה יותר רגש מאשר להנרי.

shirush3

New member
אני כבר

בקושי זוכרת את הפרק חוץ מהעובדה שאהבתי אותו

ואחרי רענון קצר
ממש אהבתי את הבית של המכשפה! בקטע של "בא לי קאפקייקס או כל דבר מתוק ברגע זה!"(עשיתי גיחה למטבח באותו רגע
)

בקטע יותר "רציני" אהבתי מאוד את הקטע שרג'ינה רצתה שהם יגורו איתה וברגע שהם דחו אותה היא נפגעה והעלימה אותם
זה רק מראה עד כמה היא מתוסבכת, חולנית ובודדה וכמה היא באמת מתנקמת בכולם עם הקללה

גם אהבתי בסוף את השיחה של אמה ומרי מרגרט על מי ההורים של אמה והקטע שהיא החזיקה את השמיכה וזה נראה לה מוכר ^_^

הבית הזה

אני זוכרת שישר פרמתי טורטית.

רג'ינה הייתה ממש רעה בפרק הזה, היה עצוב לראות שזה הסוף האגדי שלהם, להסתובב לנצח ביער האינסופי

פרק טוב

ראיתי לפני חודש..
אחד הפרקים הטובים.
אהבתי שזה כמו עמי ותמי והם מחפשים את אבא שלהם
הקטע שהם מוצאים-היה מרגש מאוד בעיני.
וגם אמה גילתה שרק לה לא קורה כלום שהיא יוצאת מסטוריברוק

Jimmy Kane

New member
פרק יפה

מה היה בפתיח? בית ממתקים

על מה היה הפרק? עמי ותמי

החלק האהוב ביותר בפרק? שאביהם בא לקחת אותם חזרה

החלק הפחות אהוב? שהפרק עשה לי חשק לאכול בן אנד ג'רי בטעם בצק עוגיות ולא היה לי במקפיא

סגנון חופשי........ אחרי כמה פרקים קצת יבשים היה באמת סוף סוף פרק מעולה וממש נהניתי וסוף סוף מתחילים גם לראות קצת עניין ומעניין מי זה הבחור ההוא.. אם אמה לא זיהתה אותו אז זה לא אבא של הנרי אבל אולי הוא דמות מאגדה כלשהי שרג'ינה סילקה אותו

צפייה נעימה

הוא דמות מאוד מפתיעה

חבל שאני לא מוצאת באילת בצק עוגיות של פילסברי, בקנדה הייתי אוכלת אותם בכמויות

למעלה