עוד נקודה
האם עוץ לי גוץ לי מתכוון להעביר את כוחותיו לאמה? המשפט שלו בסוף "אני יודע לזהות נשמה נואשת" נראה כמו סוג של סגירת מעגל.
קיימת גם בעיה קטנה של כרונולוגיה -עוץ לי גוץ לי הוא כבר פרסונה מוכרת בימי ג'ימי קרוקט. הבחנתי שעוץ לי גוץ לי עדיין נראה אנושי בפרק הזה לעומת הופעתו המאוחרת יותר. אפילו זוסו נראה אנושי יותר לעומתו. הנקודה שבין לבין חלף זמן ועוד יותר זמן עד ההווה - ניתן לומר בוודאות שהמאורעות בפרק הזה התרחשו למעלה ממאה שנה לפני הקללה (המלחמות עם העוגים נראות חשובות מכדי שהן לא יוזכרו ברפרוף בפלאשבקים מילדותו של ג'מיני. אם אין ולו אזכור להן, זה אומר שהן כבר הסתיימו בזמן זה.]
למדנו פרט חשוב: אמה לא בחרה לנטוש את הנרי. הרשויות לקחו את הנרי מאמה בגלל שהיא הייתה במעמד אסירה.
ורק אני היחיד שחושב שרג'ינה לא רוצה שאמה תעזוב את סטוריברוק בזמן הקרוב? כל העניין שאמה תהיה סגנית השריף חייב היה לקבל את הסכמתה בשתיקה. וכל העניין ההוא בפרק נועד לגרום לאמה לרצות להיות השריף. אם הייתה מקבלת את המשרה על טס כסף, היא הייתה פחות מעוניינת בה.
ועניין קשור, כל הסטטוס של סטוריברוק לא ברור. אם עיר מופיעה משום מקום, נראה לי שהרשויות ינסו להבין מה בדיוק קרה פה. לאור שיתוף הפעולה ההדוק עם הרשויות הגבוהות יותר, נראה שלמר גולד לפחות יש קשרים ברמות גבוהות יותר מהרמה העירונית. אני בטוח שנגלה בסוף שהוא תומך נכבד של המפלגה הרפובליקנית.