ה ה צ ל ח ו ת

סמו יה

New member

שונאת את סיפורי ה"ירדה במשקל ומצאה אהבה"
אז אני אכתוב את הסיפור שלי אחרת
על איך מצאתי אהבה וירדתי במשקל
כי לפניי הכל, מצאתי אהבה אליי

כשהחלטתי שמספיק לי להתעלל בגוף שלי
החלטתי לעשות את הניתוח. בחרתי טבעת, פשוט כי זה ניתוח הפיך, בניגוד לשאר הניתוחים. לא קראתי עליהם אפילו, הכרתי את עצמי טוב (אבל לא טוב מספיק) ופחדתי פחד מוות מלהתחרט.
לא התחרטתי
עם כל קילו שירד, מצאתי עוד ועוד אהבה לעצמי
גיליתי למשל, שאני אוהבת לנשום כמו שצריך
שאני אוהבת ללכת בלי לרצות למות אחריי 5 מטר
שאני אוהבת להתכופף, לנקות את הבית, לעלות מדרגות, לבשל, להיות. גיליתי שאני אוהבת להיות.
כל קילו שירד אהבתי יותר ויותר להיות. וככל שאהבתי אותי יותר, התייחסתי טוב יותר לגוף שלי, וכחלק בלתי נפרד ממנו, לטבעת שלי.
ירדתי לאט, אבל כמעט בלי ייסורים.
כמעט בלי הקאות, כשהקאה היא מסר מהטבעת שאני עושה משהו לא נכון וצריכה לשנות (ולא חלק בלתי נפרד מהחיים עם טבעת , כמו שחשבתי לפניי הניתוח)
מתייחסת אליה יפה, חוקי שחר וכל זה, פלוס חוקים שמתאימים במיוחד לטבעת המיוחדת שלי.

לאט לאט התחלתי לאהוב גם כלפי חוץ.
התחלתי להתלבש איך שאני אוהבת, ולא איך שחנויות מידות גדולות מכתיבות. מה גם שבמחיר חולצה בחנויות מידות גדולות, אפשר לקנות 5 חולצות בחנויות רגילות (חסרות מותגים)
פתאום יש ברירה
ככל שהרגשתי שאני נראית יותר טוב, נראתי יותר טוב. זו אולי קלישאה, אבל במקרה שלי היא פשוט נכונה.
השקעתי כלפי פנים, כלפי חוץ
היפוך ניתוח היה לא אופציה בכלל. זה הריי הדבר הכי טוב שקרה לי בחיים.
התחלתי לצאת יותר, לבלות יותר, לחיות יותר

ובתוך כל זה גם פגשתי אותו
98% של לב טהור
שכל כך אהב אותי
והתייחס אליי כל כך יפה
עד כדי כך שאם הייתי פוגשת אותו שנה לפניי, הייתי מעיפה אותו מכל המדרגות. כי אם מישהו אוהב אותי כל כך, אז משהו ממש לא בסדר אצלו.
אבל בשלב הזה, גם אני כבר כל כך אהבתי אותי והתייחסתי אליי כל כך יפה, שאהבה שלו אומנם לא היתה מובינת מאליה, אבל בהחלט היתה מובינת.

בעוד חודש אני אתחייב לעוד טבעת
כזאת שבעז"ה לא תרד לי מהאצבע
ואתן לעוד מישהו הזדמנות לאהוב אותי כל כך הרבה, בצורה משנת חיים.
לא מצאתי אהבה כי ירדתי במשקל
מצאתי אהבה. נקודה.
מצאתי אהבה אליי, וכפועל יוצא, עבדתי קשה כדי לרדת במשקל.
מצאתי אהבה אליי, אז אפשרתי למי שיהיה ממש עוד כמה שבועות בעלי, לאהוב אותי בחזרה..

ואני מרגישה מדהים
ואני ממליצה בחום
לא כדי למצוא אהבה ולככב בסיפורים מפגרים בעיתונים
אלא כדי להעניק את הכי טוב לגוף, כי יש לנו רק אחד כזה
לאפשר לאהוב כלפיי פנים, כלפיי חוץ
ובסוף לקבל מהעולם כפול.

הרגשתי צורך לשתף
בשביל המתלבטים, בשביל המתקשים, בשביל הנלחמים ובשביל האוהבים
פשוט כי זה שווה כל רגע. גם את הקשים ביותר.

חג קציר שמח
שנקצור בכל יום את פירות העבודה הקשה שלנו
שנאסוף רגעים ועוד רגעים ונדע לחבק אותם מכל הלב

ואיך לא, שנאהב. |טנא
תלתן

3 חודשים לניתוח שלי, דיווח (ותמונות)

אז ככה, לפי הסדר:

לפני כמעט שנה התייצבתי לראשונה להרצאה בריאטרית בבית החולים הדסה עין כרם, בגיל 22 ובמשקל 132 ק"ג (גובה 1.85). כשמן "מקצועי" עםBMI 38.6, דום נשימה בשינה הדורש חיבור למכשיר הנשמה CPAP מגושם מדי לילה, תחושת נימול מתמדת בברכיים, כולסטרול גבוה, טריגליצרידים גבוהים, כבד שומני וכושר גופני אפסי, לא היתה בעיה לקבל אישור לניתוח. לעומת זאת, תאריך לניתוח לא קיבלתי כל כך מהר.

לבסוף, לפני שלושה חודשים בדיוק, עברתי ניתוח שרוול קיבה אצל ד"ר רונית גרינבוים וד"ר נחום בגלייבטר בהדסה הר הצופים. ליום הניתוח הגעתי כבר במשקל 125 ק"ג, אחרי שהתמדתי בדיאטת הפחמימות באדיקות. הניתוח עבר בהצלחה למעט דימום שהשאיר אותי עם אנמיה שעברה רק אחרי כמה שבועות.

היום אני שוקל 95 ק"ג, ומרגיש נפלא.

בדיקות הדם שלי תקינות לחלוטין, אני לא נוחר יותר (באחריות), אני כבר לא עייף כל היום ואפילו הציונים שלי השתפרו.

אני במרחק 10 ק"ג בלבד ממשקל היעד שלי, ואני מודע לכך שקצב הירידה שלי מהיר יחסית. אני מקפיד על ההוראות התזונתיות, ואני חושב שהסיבה לירידה המהירה היא שנכנסתי לפעילות הגופנית בכל הכח.

אני אוכל ארוחה קטנה כל 3 שעות בערך, ומנסה שבכל ארוחה המרכיב העיקרי יהיה חלבון. הקיבולת גדלה מעט ואני יכול לאכול (לאט) חצי כריך, שתי קציצות ותוספת וכו'. לצערי יש לי ימים שבהם אני לא מתארגן כראוי, ונאלץ להסתפק בארוחות קנויות, שמשמעותן בזבוז או אוכל לא משביע (כמו יוגורט).
תחושת הרעב חזרה ובגדול, ואם אני לא אוכל כל כמה שעות אני נהיה רעב כל כך שאני צריך לעצור כל פעילות ולאכול משהו. ההפרדה בין שתיה ואוכל קשה לי מאוד, ולמרות שאני כן מקפיד על כך אני עדיין סובל מיובש בפה אחרי ארוחה.
אני גם לא מצליח להמנע מאכילה אחרי 20:00. אני לוקח תרופה שגורמות לצרבת איומה אם לא אקח אותה עם אוכל, תרופה אחרת שגורמת לרעב, ואת שתיהן אני חייב לקחת לפני השינה. אי לכך אני כן אוכל מעדן ללא סוכר או חטיף בריאות קטן עם התרופות.
לפעמים אני כן מגיע למצב של לחץ והקאות. הרגלי האכילה האיטית עוד לא השתרשו עד כדי אוטומט, ואני עדיין חייב לחשוב על כל ביס. יש מאכלים שממש קשה לי לאכול והם גורמים לי להקאות, עד כדי כך שאני נמנע מהם לחלוטין (כמו חזה עוף ברוטב, לא יודע למה).

לפני 8 שבועות התחלתי להתאמן לפני תכנית Couch-to-5K , 'בטטת כורסא לחמישה ק"מ'. מדובר בתכנית אימונים פופולרית המיועדת להביא את הבטטה הטיפוסית לריצה של חצי שעה בתקופה של כ-8 שבועות. התכנית לא מתאימה לכולם ויש להתייעץ ברופא לפני שמתחילים אותה. לפני 8 שבועות לא יכולתי לרוץ אפילו שתי דקות. היום אני רץ 5 ק"מ, שלוש פעמים בשבוע לפחות, ומתאמן לקראת מרוץ 10 ק"מ ראשון באוקטובר. אני עובד עם אפליקציות בסלולרי שמתעדות את האימונים שלי, ועם מד דופק. אני באמת חייב להתחיל גם אימוני כח בחדר כושר, אבל אני סטודנט וככל סטודנט התחושה היא של אין-זמן. בקרוב אני מקווה להתחיל גם בזה.
נדמה שהתמכרתי לספורט. כהכנה לניתוח, לפני שנה, הפסקתי לעשן. אחרי הניתוח הפסקתי לאכול מתוך מצוקה נפשית או מתוך שעמום. הריצות הפכו להיות הגורם המנחם ביום שלי, ואם אני לא רץ יומיים אני מתחיל להרגיש ברע, פיזית. אני רץ יום-כן-יום-לא, ואם אני מרגיש שאכלתי יותר מדי (או שטעמתי מעט עוגה, או לזניה טעימה) אני מוסיף עוד אימון.

ניסיתי למשוך את קניית הבגדים החדשים כמה שיותר, אבל יש גבול לכמה שאפשר להסתובב עם בגדים מידה XXXL שלא מתאימים. קניתי בגדים לראושנה לפני שבועיים, וברגע שגיליתי שאני יכול לקנות בגדים בכל חנות (כמעט) אני ממש צריך לעצור בעדי מלקנות עוד בגדים חדשים בכל שבוע.

אז זה מה שקרה לי 3 חודשים אחרי. תודה לפורום הנפלא הזה, לקובי ואופירה וכל מי שתמך וסייע לי ולאחרים!

אופירA

New member
מנהל
אוף - תענוג!

כמה טבעות בהודעה אחת...

ואינטליגנציה, התנהלות עם הטבעת בהמון תבונה והיגיון (שילכו לעזאזל כל הרופאים שמנבאים למנותחי טבעת ירידת איכות חיים וסבל, וניתוח חוזר!).

ואהבה. נקודה. בלי תנאים ובלי הנחות.
ובלי גחמות, כעסים, תאוות, רעש...
רק אחריות וסדר.
ושקט, כדי להקשיב.
אהבה להתבגר, למצוא את עצמך, אמת פנימית.

כל השאר - תופעות לוואי
. או שכן, או שלא, מה זה חשוב, העיקר שלא הלכתי לאיבוד לעצמי, והענקתי את עצמי לעולם בכל הדרי, כי מגיע לי ומגיע לו.

מזל טוב גדול על כל תופעות הלוואי, והמון הצלחה.

קוביd1

New member
ואואוווו איזה הבדל

ממש מדהים אתה נראה מצוין ,כל הכבוד ,אתה בחור צעיר והירידה טובה ומהירה ,שמח מאוד לשמוע על השינוי שלך בחיים מבחינת אכילה ומבחינת עיסוק בספורט,
תשמור על ההישגים ומה שנשאר לי לאחל לך הרבה בריאות ותהנה מחיים טובים כמו שחבר'ה צעירים צריכים להנות .

קובי

פלפלית79

New member
וואוו.. כל הכבוד!!

אשמח אם תוכל לשתף עם איזו אפליקציה אתה עובד.
מסתבר שיש מספר אפליקציות דומות.

תודה!

RunDouble

מורידים אותה חינם, אבל צריך לשלם 5 ש"ח בשביל תכנית האימונים.
האפליקציה הופכת למאמנת אלקטרונית. היא נותנת הוראות קוליות מדויקות תוך כדי אימון (החל לרוץ, עבור להליכה וכו'), וגם סטטיסטיקה ותוצאות. היא יודעת לעלות על המוזיקה כדי לתת הוראות וכוללת בתוכה כלי לשליטה על נגן המוזיקה. אפשר לעבוד איתה על בסיס זמן או על בסיס מרחק. יש שם המון תכניות אימון, החל מה-C25K הבסיסית ועד אימון למרתון וגם ריצות כיפיות ועוד אחרות.

אפשר גם להשתמש ב-endomondo , שאוספת סטטיסטיקה ופרטי מסלול וגם משתפת לחברים, מאוד נוחה לשימוש אבל לא "מאמנת" כמו השניה.

שוקית3

New member
וואו

וואו! כמה אושר לקרוא את מה שאת כותבת, אפילו חזרתי לכל השרשור אחורה שאופירה פרסמה וקראתי את הפוסט הראשון שלך, את הפוסט של אחרי שנה ואחרי החלפת קידומת (97 ק).. מדהים.
אני חודש ושבוע אחרי ניתוח טבעת אצל אבינוח. לא עברתי כאבים בהתחלה וסה"כ ההתאוששות היא by the book כמו שאומרים, אבל אין שום דבר שהכין אותי לפחות, להתמודדות עם השקיקה, הרצון העז להתחיל לעשות דרך ולהרגיש משהו אחרת...
בינתיים אני עוד לא מרגישה מאוד שונה, אומנם ירדתי 6-7 ק' (זה מתנדנד), אבל זה עדיין לא כי עשיתי משהו מיוחד בשביל זה...
כל מה שכתבת נתן לי כזו השראה, להמשיך להיות סבלנית, לעבוד על עצמי לקבל באהבה את מה שיגיע בדרך, ואני מאחלת לי לאהוב את עצמי ולדבר על עצמי כמו שאת מדברת כרגע.. ולא יזיק למצוא גם אהבה תומכת של בן זוג

המון מזל טוב לך ולבעלך לעתיד, אני מקווה שהוא מבין באיזו אישה חזקה ומדהימה הוא זכה..
בהצלחה!

טליוגם

New member
מזל טוב!!!

הצלחת לרגש אפילו אותי

כייף לקרוא על ההתאהבות שלך בך ובאיש
מי יתן ותמיד תרגישי אהובה ומיוחדת !
ההצלחה בהמשך!

סמו יה

New member
המון תודה לכולם

עמוסה עמוסה, אז לא מגיבה אישית לכל הודעה, מקווה שתסלחו לי