ה מ ו צ ל ח י ם !

שמחה37

New member
שרוולדת 5

אז כן עפו להם חמש שנים וכמיטב המסורת אני עושה סיכום

שנתי. אז אם בא לכם לקרוא קבלו באהבה ממני

את חלקכם אני פוגשת בפייס שם יותר נוח לגלוש מהפלאפון

ומי שלא שולחת נשיקות.

מי שרוצה יכול למצוא אותי בפייסבוק תחת השם שמחה גניאר.

באהבה גדולה

שמחה

Boy4Ever

New member
שנה אחרי הניתוח :)

דוח התקדמות קטן
אוגוסט 2012 נותחתי אצל אבינוח באסותא תל אביב
לניתוח נכנסתי במשקל של 163 קילו :\
לאחר ימים נוראיים של מחשבות על הוצאת הטבעת וכאבים עצומים למדתי להתנהל איתה נכון והיום
שנה אחרי הגעתי ל126 והיד עוד נטויה מבחינתי :)
בעזרת השם שנה הבאה נגיע למשקל דו ספרתי.. (היעד מבחינתי) :)

הנה תמונה שצולמה חודש וקצת לפני הניתוח
ותמונה שצולמה חצי שנה אחרי הניתוח
(תמונה עדכנית עוד אין כי אני מחכה למשקל היעד )

שנה לטבעת

לפני שנה עברתי ניתוח אצל ד"ר אבינוח באסותא רמת החייל.
נכנסתי לניתוח כמעט 130 ק"ג (חייבת לציין שעד היום לא הודתי בזה אפילו בפני עצמי ותמיד עיגלתי למטה קצת....), בלי יותר מידי חששות כי קראתי המון לפני זה וידעתי שאצלי לא יהיה מה שראיתי אצל אחרים (הקאות הקאות ועוד קצת הקאות ובעיקר איכות חיים ירודה מאוד).
מהרגע הראשון שלאחר הניתוח סיגלתי לעצמי את כל ההרגלים שצריך, גם שלא הייתה לי שום הגבלה, וככה אני עד היום.
כל הסגירות שלי היו קטנות, ממש לא לפי "המלצות" המנתח, ואני פשוט מאושרת על כך (בסגירה האחרונה ביום רביעי פגשתי מישהי שסגורה 7, אבל הטבעת כל הזמן ננעלת לה. היא הייתה בהלם ממה שסיפרתי לה על המצב שלי, וגם ייעצתי לה לא לסגור 1 כמו שממליצים הרופאים, אלא חצי. כמובן שהיא סגרה 1...)
אני סגורה היום על 10, הגבלה מצויינת בשבילי, יכולה לאכול ה-כ-ו-ל בכמויות קטנות. לא מקיאה כמעט בכלל, איכות החיים שלי רק עלתה והשתפרה מאז הניתוח.
היום בבוקר נשקלתי 99 ק"ג, 30 ק"ג פחות וקידומת שלא ראיתי הרבה מאוד זמן.
בכל התקופה הזו לא עשיתי דיאטה. בפירוש לא. אכלתי מהכול, אבל מעט, לפי ההגבלה. הרגלי האכילה שלי היו בריאים גם לפני היתוח, אבל הכמויות היו עצומות.
פשוט כייף לי וטוב לי, ובזכות הרבה מאוד לימוד עצמי לפני, היום אני יודעת שלא יכולתי לבחור בניתוח שיותר מתאים לי.
תודה לכולם כאן בפורום על כל העצות, במיוחד לפני כל סגירה (אפילו שידעתי כמה לסגור, תמיד התייעצתי ליתר ביטחון).

קובי, לפני שנה כתבת לי שאתה מקווה שאמשיך לחייך.... אז בהחלט כך, מחייכת כל הדרך למיד 38

קוביd1

New member
כייף לשמוע

מזל טוב ליום ההולדת של הטבעת
שמח לשמוע על הירידה ועל זה שאת מתנהלת עם הטבעת בחכמה ,בלי לחנוק את עצמך ,בלי הקאות ,אולי ילמדו ממך כל אלה שחונקים את עצמם מקיאים ,העיקר לרדת במהירות במשקל.
אני בטוח שבדרך הזאת תגיעי למשקל היעד באיכות חיים טובה.

בהצלחה ושנה טובה ובריאה.

קובי

אופירA

New member
מנהל
שנה לניתוח ודוקטורט בהבנה!

איילה המהוללה - למדת היטב את שיעורי הבית לניתוח שלך, ואת יודעת להשתמש בו הכי נבון שאפשר.
את שומרת לך את דג הזהב לעת צרה, ולא מבזבזת אותו על בקשות מיותרות.
כל עוד יורדים 30 קילו בשנה ללא שמוגבלים בסוגי המזון ובנוחות האכילה - רק בזכות הורדת כמויות המזון ופיזורו על פני היום - המצב מצוין ומעולה! יש סיכוי גבוה מאוד שהטבעת ואת תישארו מחוברות יחד לאורך שנים לתועלת בריאותך המלאה.
30 קילו בשנה מ-130 ל-99 זה תוצאה יפהפיה. נכון שבשרוול יורדים יותר מהר, אבל יש לכך גם חסרונות וגם יתרונות. אצלך הירידה תמשיך לה בנחת גם בשנה השנייה ואולי גם בשלישית. יש לך הרבה כלים לעזרתך, שעדיין לא עשית בהם שימוש, ואולי גם לא תזדקקי להם, אבל הם עומדים הכן לשימושך.

לא הלכת שולל אחר ה"הכוונה לאנורקסיה" של המנתח וצוותו, אלא הכרת את הרגלי האכילה הבריאים ונצמדת לחוקיהם. השתמשת בטבעת כמשרתת צייתנית ונאמנה לכללים הללו, ששומרים על בריאותך וחדוות החיים שלך. אין שום מצווה לצאת מטומטמת בגלל אמונה לדברים הזויים שמומלצים ע"י המנתח...

אשרייך ומה טוב חלקך, באמצע הדרך. רדי והצליחי

עדי1751

New member
שאלה לאיילה

קודם כל כל הכבוד

האם תוכלי לפרט:1.מה היה סדר הסגירות שלך ובאיזה הפרשי זמן
2.מה התפריט שלך במשך היום ובשבתות וחגים?
תודה מראש
עדי
נ,ב-מה ההרגלים שסיגלת לעצמך?-אם תוכלי לפרט

היי עדי

אני לא זוכרת בע"פ את הסגירות, אבל בגדול בפעם הראשונה סגרתי 4, משם ל-5.5, ואז אני חושבת פעמיים של אחד עד .8.5, אחר כך חצי ל-9, וחצי נוסף ל-9.5 ואז רבעים.
הסגירות היו בערך פעם בשלושה שבועות עד חודש בממוצע, פעם אחת חיכיתי אפילו חודשיים כי התעסקתי בדברים אחרים.
הקצב הזה התאים לי, זה לא אומר שהוא נכון תמיד או לכולם.
אצלי לא הייתה הגבלה עד שהגעתי ל-9. אם יש הגבלה טובה צריך להפסיק לסגור לפני או לסגור בהתאם להגבלה.
התפריט שלי הוא תמיד 6 ארוחות קטנות, אני חושבת שפירטתי לך אותן בעבר.
אני אוכלת הכול, בכמויות קטנות. פעם בשבוע, בדרך כלל בסופ"ש, מרשה לעצמי מה שבא לי גם המבורגר וצ'יפס - אבל שוב, קצת פחות מהכמות שנכנסת, ולא דוחפת שום דבר בכוח.
בחיים שלי לא נהנתי מאוכל כמו שאני נהנית היום.... תענוג להשאיר אוכל בצלחת!!
לגבי החגים - אני בוחרת מראש מה אני הולכת לאכול (בלי שום בושה, שואלת כל דודה מה היא הכינה) ולוקחת לצלחת מעט מאוד מכל דבר שבא לי לטעום. אצלנו (משפחה מרוקאית) יש מיליון סלטים, אז במקום לחם, אני מצרפת את הסלטים לאוכל עצמו וככה הרווחתי וטעמתי מכל מה שבא לי. לא מבזבזת מקום על לחם, כי כמה ביסים של לחם ואני לא אצליח לאכול מעבר לזה.
ההרגלים - אני שותה המון כל היום. לפחות כוס לפני האוכל. אוכלת כל היום מעט ומשאירה בכך את הטבעת מספיק פתוחה.
לועסת מאוד לאט, בודקת טוב טוב שהביס הראשון עבר, ורק אחרי זה ממשיכה.
לא שותה אחרי האוכל, מחכה לפחות 1/2 שעה. ניסיתי פחות וזה לא עבד אצלי.
אם יש יום שהטבעת הדוקה - לא נלחמת בה, פשוט אוכלת כלכלה רכה וזהו.
לא מנסה לאכול דברים שגיליתי שלא טובים לי - בינתיים הרשימה מכילה חצילים ו-וופל בלגי (נשבעת לך, פעמיים ניסיתי כי בפעם הראשונה לא האמנתי שזה לא עובר......) ובכלליות גלידה עושה לי מאוד רע משום מה.
מאוד קל לי עם ה"כללים", כי זה פשוט אורח החיים שלי.
למשל כשאת יוצאת לבית קפה, את לומדת להזמין את הקפה ומבקשת שהאוכל יגיע רק אחרי 1/2 שעה כדי שהחביתה לא תתקרר עד שתסיימי לשתות :)
בערב אותו דבר רק עם יין :)
הכול שאלה של הסתגלות, אם לא תחשבי על זה כ"כללים", ופשוט תביני שככה החיים נראים עכשיו, תביני כמה שהם יפים. האוכל לא מנהל אותך, את שולטת בו, את לא חושבת על זה יותר מידי (למרות שזה נשמע אולי כאילו זה מנהל אותי, ההפך הוא הנכון).
את פשוט פועלת באוטומט וזהו.
עברת כבר את הניתוח?

אופירA

New member
מנהל
להתנהל נכון

זה הדבר הכי חשוב לאחר ניתוח טבעת. לא להסכים לסבול בשום אופן! לא להסכים להקיא כשיטת חיים. ללמוד את האיזונים הנכונים.
במשך השנים הבאות, תהיה למידה נוספת של ההתנהלות הנכונה לטווח הרחוק. כי במשך השנים יש שינויים במערכת העיכול, וחובה ללמוד להתנהג איתם נכון.
כל המידע - פה בפורום, לא בשום מקום אחר.

המון הצלחה וסיפוק. הירידה שלך ענקית בשנה ראשונה של טבעת. יישר כוח.

קוביd1

New member
אתה בדרך הנכונה

לאט לאט אתה בדרך הנכונה .תרד במשקל בשיתוף פעולה עם הטבעת ,בהרבה בריאות ,תגיע למשקל המתאים .

בהצלחה !!!

קובי

אופירA

New member
מנהל
קראתי ושמחתי בשמחתך

ההתמודדות שלך משקפת את הדרך שכולנו צריכים לעבור - יום יום עבודה עצמית כנגד אכילת היתר והנטייה להשמנה.
אחרי 5 שנים העלייה במשקל ממש מינורית. מאחלת לך שתצליחי להתמיד כל החיים באורח חיים בריא עם פעילות גופנית. זה לא קל.

כמוני כמוך - 5 שנים (בסוכות), כבר עליתי 8 קילו במשקל לפני 3 שנים, וירדתי מה שעליתי (לאט לאט). ושוב השנה עליתי, ומשתדלת לרדת.
פגשתי מכרה שירדה כמוך, והירידה נעצרה במשך 5 שנים. והנה בשנה האחרונה ירדו לה 12 ק"ג ללא שינוי של הטבעת.
זה אפשרי בחיים להגיע לאיזו תקופה של כוח, ולרדת במשקל. ואפשר גם לשמור ולאהוב את עצמנו בכל משקל. לכל משקל יש יתרונות וחסרונות. צריך ללמוד לקטוף את היתרונות.

אז תמשיכי להיות שמחה.
ואני לא רוצה למצוא אותך בפייסבוק. אני רוצה למצוא אותך פה. מדי פעם, זה לא נורא כל כך.

למעלה