אני דווקא חושבת שיש קשר הדוק בין השניים
אהבה וכסף הם לא באמת "שני דברים שאין קשר ביניהם". להפך. שניהם מהווים את אנרגיית החיים.
אנחנו נוטים להתייחס לאהבה לכסף או לרדיפה אחרי כסף כאל משהו שלילי, בזוי או לפחות נחות יותר מהרדיפה אחרי אהבה. אני למשל מצאתי את עצמי עושה את זה כשבני הגדול - בן 7 - התחיל לדבר על כסף, וכל הזמן ביקש כסף, והתחיל לאסוף כל מיני צעצועים כדי למכור אותם ולהרויח כסף.... היו לו שאיפות, הוא רצה את הממתק הזה ואת המשחק הזה
ואת הכדור הזה וכו', ואני כל הזמן אמרתי לו ש"כסף זה לא באמת חשוב. שמה שחשוב זה שיש מי שאוהב אותך ואתה אוהב אותו" וכו' וכו'....
אבל זה הרי שקר. כסף זה בעצם משהו חשוב, חשוב מאוד, וממש לא בזוי. מבחינתי, לסרס את הכמיהה שלו לכסף, או את המחשבות שלו על איך לייצר כסף, הייתה שטות מוחלטת. לשמחתי הבנתי את זה מהר, והתחלתי לעודד אותו דווקא, ולהחמיא לו על השאיפות שלו.
בקיצור, האהבה לכסף היא משהו נשגב ויפה ומכובד ורצוי, לא פחות מהאהבה לאהבה. כשאתה מעריך כסף ומתייחס אליו בכבוד, אתה מגדיל את ה"כלי" שלך, אתה יכול להכיל יותר שפע, ולכן אני גם מאמינה, שמי שאוהב כסף, הוא גם זה שיודע להעניק אהבה בצורה הנכונה ביותר, כי הוא יודע להעניק לעצמו.