אהבה וכסף

רינתי77

Active member
אהבה וכסף

אהבה וכסף, לכאורה שני דברים שאין קשר ביניהם.
האם זה באמת כך?
ואם יש קשר, מה טבעו?
איך הם משפיעים אחד על השני?
למרות הפנטזיות, האם יש באמת סיפורי סינדרלה?

poseidon111

Active member
אני חושב שלאהבה אמיתית ולכסף אכן אין שום

קשר. יחד עם זאת די קשה לחיות ללא השקט שהכסף מספק. המתיחות של כל אחד בנפרד, וכמובן ההשפעה ההדדית של חוסר השקט
הזה, אינן מוסיפות לחיי הזוג. אז נכון שהקלישאה אומרת שאהבה אמיתית מנצחת כל דבר. אני לא מאמין בקלישאות.
סיפורי סינדרלה אכן קיימים. גם אטלנטיס, אכן קיימת. רק היכן, אני שואל.
אנשים בדרך כלל מתחתנים עם אנשים הדומים להם עד כמה שניתן. גם בנושא המידרג הכלכלי, לצערי.

רינתי77

Active member
אתה יודע, יש פתגם שאומר

שכשאין כסף, האהבה בורחת דרך החלון.
אני חושבת שלשתף מישהו במשאבים הכספיים שלך הוא הוכחה מאד
רצינית לאהבה. כלומר, זה לגבות את הרגשות המוצהרים במעשים.
בעיות כספיות הן אבן בוחן לחוזקה של זוגיות ולעצמת האהבה
בין בני הזוג. זה אולי נשמע פרגמטי וקר, אבל אני מאמינה בכך בכל ליבי
ומנסיוני האישי אני יכולה לומר שאם עוברים את המבחן הזה, אפשר לומר שזאת באמת אהבה שמנצחת הכל(או כמעט הכל).

dogwomen

New member
אני לא צריכה להנשא כי יש לי כסף

פמיניזם ליברלי רע או טוב?

Berethor

New member
"אהבה" שהכל טוב ויפה זה לא מבחן

המבחן האמיתי הוא דווקא בזמנים קשים, וכן הרבה לא עומדים בו, או משום שהאהבה חלשה, לא אמיתי ותלויה בדבר, ולפעמים משום שבאמת אין לזה עתיד. לאהוב אדם זה קודם לאהוב תאדם, ולא תכסף שלא, אחרת זה לא אהוב אלא זה כמו "קספומט"/ספונסר. לדעתי שני הדברים לא קשורים, אהבה לכסף ואהבה לאדם שני דברים שונים לגמרי. כסף נכנס לסיפור רק כאשר אחד הצדדים מנצל תשני או כאשר נוצר חוסר שוויון שלא מקובל על הצדים מבחינה כלכלית. שאין כסף זה בעיה שלא קשורה לזוגיות, זה בעיה מסוג אחר.

poseidon111

Active member
האם אתה חושב שזה רק מקרי שכל כך הרבה זוגות

מתגרשים על רקע בעיות כלכליות?

קפצילי

New member
אני דווקא חושבת שיש קשר הדוק בין השניים

אהבה וכסף הם לא באמת "שני דברים שאין קשר ביניהם". להפך. שניהם מהווים את אנרגיית החיים.

אנחנו נוטים להתייחס לאהבה לכסף או לרדיפה אחרי כסף כאל משהו שלילי, בזוי או לפחות נחות יותר מהרדיפה אחרי אהבה. אני למשל מצאתי את עצמי עושה את זה כשבני הגדול - בן 7 - התחיל לדבר על כסף, וכל הזמן ביקש כסף, והתחיל לאסוף כל מיני צעצועים כדי למכור אותם ולהרויח כסף.... היו לו שאיפות, הוא רצה את הממתק הזה ואת המשחק הזה
ואת הכדור הזה וכו', ואני כל הזמן אמרתי לו ש"כסף זה לא באמת חשוב. שמה שחשוב זה שיש מי שאוהב אותך ואתה אוהב אותו" וכו' וכו'....

אבל זה הרי שקר. כסף זה בעצם משהו חשוב, חשוב מאוד, וממש לא בזוי. מבחינתי, לסרס את הכמיהה שלו לכסף, או את המחשבות שלו על איך לייצר כסף, הייתה שטות מוחלטת. לשמחתי הבנתי את זה מהר, והתחלתי לעודד אותו דווקא, ולהחמיא לו על השאיפות שלו.

בקיצור, האהבה לכסף היא משהו נשגב ויפה ומכובד ורצוי, לא פחות מהאהבה לאהבה. כשאתה מעריך כסף ומתייחס אליו בכבוד, אתה מגדיל את ה"כלי" שלך, אתה יכול להכיל יותר שפע, ולכן אני גם מאמינה, שמי שאוהב כסף, הוא גם זה שיודע להעניק אהבה בצורה הנכונה ביותר, כי הוא יודע להעניק לעצמו.

Andy Friese

New member
נראה לי שרינתי התכוונה לאהבה רומנטית,

כלומר בין שני בני-זוג.

כסף זה דבר מאוד חשוב בחיים והוא צריך לתפוס מקום גבוה הסדר העדיפויות, אבל אני חושב שהוא צריך להיות מושא האהבה של אנשים.
כסף אכן משפר את איכות החיים ולכן הוא חשוב ומוערך, אבל לטעון שהוא נשגב או יפה זו הסחפות לדעתי.

קפצילי

New member
כן, גם אני התכוונתי לאהבה רומנטית

אמנם קצת נסחפתי בסיפורים, אבל זה היה רק כדי להגיע לנקודה, שאהבה כן קשורה לכסף,
גם כשהיא "אמיתית", ושאין בזה שום דבר רע, בניגוד למה שמקובל לחשוב.

כשאתה מתאהב, למשל, בבן אדם עשיר, כנראה שלכסף שלו יש משקל כבד בהתאהבות הזאת, אז זאת אמנם התאהבות מתוך אינטרס, אבל זה לא יוצא דופן מכל דבר אחר שאנחנו עושים או מרגישים, כי הכל הכל אצלנו נובע מאינטרס. וכמו שלחפש בן זוג אוהב ותומך (שזה גם אינטרס) זה לגיטימי, אז גם לחפש בן זוג עשיר זה לגיטימי. כי רצון לכסף, בעיניי,
אינו "נחות" מרצון לשותף וחבר. איש איש ונטיותיו.

ליאור243

New member
אהבה אמיתית לא קשורה לכסף,

אהבה אמיתית אמורה להיות נטולת אינטרסים והתחשבנויות כספיות.

עכשיו ננחת למציאות,אין מה לעשות ובתקופה שאנו חיים הכל קשור לכסף כולל עינייני הלב.
הרבה יגידו שאהבה לא קשורה לכסף ושזה לא מעניין אותם מה יש או אין לצד השני ,אבל הם משקרים לעצמם.
אף אחד לא יצא עם הומלס,או עם בחור מובטל כרוני ללא שאיפות בחיים.
הכסף הוא רכיב מאוד משפיע במע' יחסים,כבר בהתחלה אם הבחור לא משלם על הבחורה הוא נתפס כקמצן ונפסל.
כסף מאוד משפיע על האהבה,כשאין המתחים עולים והדאגות לסגור את החודש תופסות את מקום האהבה.
כמובן שזה תלוי בגיל ובשלב שבו אתה נמצא בחיים,ומניסיוני ככל שמתבגרים מבינים שהכסף זה לא הדבר החשוב
בחיים ומשקלו בבחירת בת הזוג לא כ"כ כבד.

סיפורי סינדרלה יש אבל הם ממש בשוליים.
בעיקרון כסף הולך לכסף ולפעמים המעגל נשבר ,אבל רק לפעמים.

ירוק שמעדיף שטרות אדומים ולא ירוקים

עם שאלה

כשאתה אומר את זה:
"כבר בהתחלה אם הבחור לא משלם על הבחורה הוא נתפס כקמצן ונפסל."
אתה מתכוון למצב שבו הבחור מראש לא מציע גם לשלם?

אבל סה"כ, איימן!

אהבתי ומסכימה.

ליאור243

New member
אני מתכוון לזה שהיום בחורות פוסלות על שטויות

כמו מי משלם,אוסף וכו'.
כולן אומרות(משחקות אותה) הכסף לא מעניין אותי.וברגע האמת נופלות כמו גדולות ומעקמות פרצוף
כשהדייט שלהן שם מחצית מהחשבון.
אני יודע שיש יוצאות מהכלל,אבל הרוב נוהגות כך.
המזל שלי שיצאתי לדייט ראשון עם הנוכחית שבועיים אחרי שהתחלנו את הקשר.

ירוק שלעולם ישלם את החשבון גם אם הדייט נפילה.

אוקיי הבנתי אותך.

אני אולי הייתי מעקמת קצת את הפרצוף אם מלכתחילה הבנאדם גם לא היה מציע.
לגיטימי לא?

אבל לא בטוח שהייתי פוסלת מיד, מה שכן הייתי ממשיכה לבחון את הנושא,
לראות אם זה באמת קמצנות.
כי אני לא יכולה להיות אבו קמונות.

תגיד לי משהו, קצת סטיה מהנושא:
לאן יצאתם דייט ראשון? בהתחשב בעובדה שכבר הייתם בקשר שבועיים כמובן.

שלעולם תעריך את ירוק.

ליאור243

New member
כתבתי את מה שכתבתי בשביל

להראות שהקשר בין אהבה לכסף ,חי,קיים ובועט בכל רגע.
בדוגמא הכי בסיסית של התחלת הקשר.

ולאן יצאנו?

ברור שלפאב,על הבר!

שישי האחרון יצאנו לדייט שישי,סרט.

ירוק שממשיך לספור דייטים אחרי חמישה חודשים

רינתי77

Active member
לי הייתה שיטה אחרת.

בדייטים שלי אני הייתי זאת שמיהרה לבקש חשבון ולשלוף
את הארנק. אם הבחור לא היה מוחא, זאת הפעם האחרונה שהוא היה רואה אותי.

למעלה