Maldini Girl
New member


אתמול נסענו לעכו. זה היה ביקור קולינרי מאד, כי העיר העתיקה פשוט הפכה למקום סופר שווה.
בשנה האחרונה התחלתי לאכול פירות ים, אף פעם לא אהבתי אבל ביקור במדריד פשוט שינה את דעתי. אבל למרות האהבה שלי אליהם אף פעם לא יצא לי להכין, בעיקר כי באזורים בהם אני גרה (קו ירושלים-טבריה) קשה להשיג פירות ים, בעיקר טובים.
אבל בעכו בשוק אפשר למצוא דברים מעולים וטריים. החל מדגים ועד סרטנים, שרימפס, קלמארי ואפילו לובסטר.
אז אתמול בערב החלטתי לעשות ארוחת פירות ים. בדר"כ כשאני לא יודעת להשתמש במוצר מסוים אני מתייעצת פה, הפעם החלטתי פשוט ללכת עם הלב לפי מה שנראה לי. אז זה מה שיצא.
מנה ראשונה: קלמארי צרוב עם עגבניות צלויות, בצל ירוק ושמנת חמוצה.
מצרכים:
150-200 גר' קלמארי נקיים
4-6 עגבניות שרי חצויות
1 גבעול בצל ירוק קצוץ
1 גביע שמנת חמוצה "של פעם"
לתיבול: מלח דק, מיץ מחצי לימון, שמן זית טיפה סומק.
במחבת פסים רותחת (שלי לא הייתה מספיק רותחת) צורבים את הקלמארי מכל צדדיו, מוציאים לכלי בצד, שם מפזרים עליו מלח ומיץ לימון.
במקביל, במחבת רותחת אחרת צורבים היטב את העגבניות. גם אותן ממליחים מעט.
על צלחת מסדרים שמנת חמוצה, עליה מסדרים את הקלמארי, העגבניות והבצל. מזליפים מעל המנה מעט שמן זית וסומק, אפשר גם עוד קצת לימון ומגישים.

