שלום פורום מזמן לא הייתי כאן :) כמה שאלות

שלום פורום מזמן לא הייתי כאן :) כמה שאלות

1. איך שומרים לימון לאחר חצייתו - בחוץ? במקרר? בתוך ניילון?

2. כנ''ל לגבי בצל

3. אם שמים תפוחי-אדמה (לא מבושלים) במקרר האם זה מאריך את חייהם?

הברה תודה
 
שכחתי. עוד שאלה: האם ניתן לקבל המלצה על סורק+

מדפסת + צילום?

האם כדאי לשלב בזה גם פקס?

הרבה תודה
 
לימון במקרר - בניילון נצמד,

אני שמה בקופסה חד פעמית מכוסה או על משטח כלשהו - מגשון, צלוחית שטוחה, מכסה של קופסה חד פעמית, עם הצד החתוך על המשטח (כמובן שהמשטח לא יהיה קטן משטח הלימון.) תלוי לכמה זמן אני רוצה לשמור אותו.
 
בצל לא מומלץ להשאיר חתוך

תפוחי אדמה לא מבושלים ניתן לאחסן במקרר בתוך שקית נילון במגירת הפירות יש אומרים שהשהייה במקרר ממתיקה אותו. אני לא מרגישה בהבדל בטעם.
זה מה שקיבלתי במייל על הבצל (אני לא אחראית לתוכן אבל בכל זאת לא שומרת בצל חתוך
תעשי עם זה מה שאת מבינה)

הדברים תואמים את הידוע במסורת היהודית - שאין להשאיר בצל שנחתך, בטח לא
להשאירו למשך לילה, וזה בלי דוקטורט בכימיה.

פעמים רבות כשאנו סובלים מכאב בטן איננו יודעים את מי להאשים אולי האשמה היא
בבצל. הבצלים צוברים בקטריות ומסיבה זו הם כה טובים במניעת צינון ושפעת, אבל
אולי מאותה סיבה עצמה עלינו להימנע מאכילת בצל שעמד חתוך וחשוף במשך זמן מה.
חלק מבצל שנחתך אין זה בטוח גם אם אתה שם אותו בזיפ-לוק (שקית ננעלת) ובמקרר.
הבצל כבר נגוע דיו מעצם החיתוך והנחתו לזמן קצר ויכול להיות מסוכן* אד מוסיף עוד שאם
תיקח את שארית הבצל החתוך ותבשל אותו זמן ממושך יתכן שהוא יהיה ראוי לאכילה,
אבל אם אתה לוקח את שארית הבצל ומניח אותו בסנדביץ' שלך אתה מחפש צרות.

גם הבצל וגם תפוח האדמה הלח בסלט תפו"א מושכים ומגדלים בקטריות מהר יותר ממה
שאיזה מיונז מסחרי יכול להתחיל להתפרק.
 
אני מאוד מודה לך..השאלה על התפו''א היתה כי

במקרר מין הסתם יחזיק יותר זמן בקייץ..
 

צפנתי

New member
נכון, יש ביהדות בעייה בבצל, ביצה שום חתוכים

והשארתם ללילה אבל כל הטיעונים הבריאותיים או ה"הגיוניים" הם הנפצה מתוך מכתב מתורגם שאין מאחריו ולא כלום, חוץ מאולי חוזר אחריות בנושא ההמלצה הפרועה לא לדאוג לקרר את המיונז. גשי לכל מיקרוביולוג או טכנולוג מזון


אין שום בעייה בריאותית ו/או מיקרוביאלית עם בצל חתוך (ושום, וביצה מבושלת) כמה ימים במקרר.
 

צפנתי

New member
ואין בעייה עם ת"א חתוך במקרר, מבושל או טרי

גילוי נאות-אני בוגרת תואר ראשון ושני בביולוגיה (לא בהתמחות מזון או מיקרוביולוגיה).
 

צפנתי

New member
אני שומרת לימון חצוי במקרר בלי כלום. על הדלת

עם הביצים הטריות.

בצל חתוך-בכלי אטום לוק-לוק, למניעת ריחות רעים במקרר ומעבר ריח למזונות אחרים.

ת"א-בהחלט אפשר לשמור במקרר. וזה עשוי להאריך את חייהם.
 
רק כאשר קיבלתי את המייל נתגלה לי שיש בעיה

ביהדות עם בצל חתוך.
עד כה השתמשתי בבצל חתוך גם מלפני שלושה ימים ויותר והנה אני עדיין בחיים .
 

צפנתי

New member
בעייה...קשה להגיד.

לדעתי זה לא ברמת ההלכה והאיסורים. יותר המלצה, כמו הרבה דברים ביהדות. השאלה כמה דתייה את אם בכלל?
 

צפנתי

New member
לפי אותו מקור יהודי הבעייה היא ברוחות רעות

שנכנסות בלילה לבצל חתוך. ויש פיתרון-לשים עליו כמה שערות...(טוב שלא זנב עטלף או משהו כזה...זה יותר מסובך להשיג
)
 

psa

New member
על המידע בנושא תפ"א

אמי ז"ל היתה בלעבוסטית במקום ראשון. מעולם לא שמרה תפ"א במקרר , אלא בסלסלה חשוכת אור. . תמיד הבנתי ממנה שלא שמים במקרר.
אבל כעת , תודות לנסיון שלכן , אנסה לשמרם במקרר עד השימוש...
בצל קצוץ, בתוך קופסת פלסטיק , בפריזר נשמר לאורך זמן.
כרגע בשלתי עם בצל כזה .
לימון , רצוי בתוך שקית או קופסה סגורה. אפשר להקפיא לימונים שלמים או חתיכות ולהוציא בזמן הצורך. טרי טרי.

( בהזדמנות זו , קופסאות הקליק קלאק - " קנו" אותי ואני קניתי אותן
ת...חחחח. נהדרות !!!!!!!
 

צפנתי

New member
חשוב לא לשים את הת"א במקום עם אור

אולי יש היום מקררים עם תאורה רבה וזו הסיבה? ואם הם ירוקים, אז לא במקרר, ובמקום חשוך, שילבינו חזרה.

המקרר מאט את חילוף החומרים של הת"א, ואם עליו להלבין חזרה, המקרר מונע זאת.
 
למעלה