

פירוש השם קלפוטי הוא "מעדן ממולא" שם המתאר את הרווחים בין הפירות
המתמלאים בבלילה.
את הקלפוטי הקלאסי אופים בתבנית משומנת היטב עגולה ונמוכה,
או בכלים אישיים שמתאימים להגשה.
עבודה של 5 דקות ולתנור ,אפשר להחליף את האפרסקים בכל פרי טרי או משומר ... מומלץ מאוד !!!

קלפוטי אפרסקים !!!
מצרכים: לתבנית עגולה קוטר 22 ס"מ
•מעט חמאה לשימון התבנית
•2 ביצים
•3/4 כוס סוכר -
•1/2 כוס קמח
•1/2 כפית תמצית וניל
•1 מיכל שמנת מתוקה
•קופסת שימורי אפרסקים מסוננת
•1/2 כוס שקדים מולבנים פרוסים
•אבקת סוכר לקישוט
אופן הכנה:
•משמנים את הכלי היטב בחמאה.
•מסננים את האפרסקים (לא לשכוח לסנן) פורסים לפרוסות יפות ומסדרים אותם בתחתית הכלי.
•מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
•מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר כ 3 דקות עד לקבלת קרם תפוח.
•מוסיפים תוך כדי הקצפה את הקמח ותמצית הוניל ממשיכים להקציף עד שהם נבלעים בקרם .
•עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים ידנית את השמנת המתוקה.
•יוצקים על האפרסקים את התערובת ומפזרים מעל את שקדים הפרוסים .
•אופים בתנור במשך כ 35-40 דקות, עד הזהבה ומגישים חם.
•מצננים קצת וזורים על הקלופטי אבקת סוכר ומגישים .