קלפוטי אפרסקים

קלפוטי אפרסקים

פירוש השם קלפוטי הוא "מעדן ממולא" שם המתאר את הרווחים בין הפירות
המתמלאים בבלילה.
את הקלפוטי הקלאסי אופים בתבנית משומנת היטב עגולה ונמוכה,
או בכלים אישיים שמתאימים להגשה.
עבודה של 5 דקות ולתנור ,אפשר להחליף את האפרסקים בכל פרי טרי או משומר ... מומלץ מאוד !!!


קלפוטי אפרסקים !!!

מצרכים: לתבנית עגולה קוטר 22 ס"מ

•מעט חמאה לשימון התבנית
•2 ביצים
•3/4 כוס סוכר -
•1/2 כוס קמח
•1/2 כפית תמצית וניל
•1 מיכל שמנת מתוקה
•קופסת שימורי אפרסקים מסוננת
•1/2 כוס שקדים מולבנים פרוסים
•אבקת סוכר לקישוט


אופן הכנה:

•משמנים את הכלי היטב בחמאה.
•מסננים את האפרסקים (לא לשכוח לסנן) פורסים לפרוסות יפות ומסדרים אותם בתחתית הכלי.
•מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
•מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר כ 3 דקות עד לקבלת קרם תפוח.
•מוסיפים תוך כדי הקצפה את הקמח ותמצית הוניל ממשיכים להקציף עד שהם נבלעים בקרם .
•עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים ידנית את השמנת המתוקה.
•יוצקים על האפרסקים את התערובת ומפזרים מעל את שקדים הפרוסים .
•אופים בתנור במשך כ 35-40 דקות, עד הזהבה ומגישים חם.
•מצננים קצת וזורים על הקלופטי אבקת סוכר ומגישים .
 
למעלה