שאלה

שאלה

יש לי תור מחר לרופא ,אבל ,רציתי גם את עזרתכם
אני כבר 3 שבועות אחרי שאובחנתי כסכרתית

הרופא נתן לי כדור בשם -מטפורמין 850 מ' 3 פעמים ביום אחרי האוכל
ולפני האוכל נובונורם 1 מ' 3 פעמים ביום

אני בודקת כל יום בבוקר על בטן ריקה
ושעתים אחרי ארוחת צהריים

הערכים עדיין גבוהים מאוד
יכול להיות שהכדורים לא מתאימים לי ?
 

IrisPeleg

New member
שאלות

שלושה שבועות זה זמן שהיה אמור להספיק.
מקוה שאת מטופלת ע"י אנדוקרינולוג (מרפאת סוכרת).

מספר שאלות:
- האם הרופא ערך בדיקת c-peptide לוודא שהלבלב מייצר אינסולין?
- מה היתה בדיקת ה-a1c האחרונה שלך ומתי העא בוצעה?
- מה את אוכלת לארוחת צהריים (כולל כמויות) יתכן שאפשר לשפר את הארוחה

בהצלחה
 
עונה

יש לי תור למרפאת סכרת רק ב -4/7/2013
ונראה מה יגיד הרופא

לגבי הבדיקה c-peptide ששאלת לא נראה שעשיתי
a1c היה גבוה מאוד 9.20 והיא בוצעה ללפני 3 שבועות
לצהריים אני אוכלת כל פעם משהו אחר - אבל בגדול - ירק (כרובית,ברוקולי,שעועית ירוקה)פחמימה (אורז , הורדתי את הקוסקוס,פסטה ) חלבון (חזה עוף ,עוף,קציצות מהודו לא מטוגנות) וסלט ירקות קטן
 

IrisPeleg

New member
האם יש לך עודף משקל?

מתי אובחנת? בת כמה את?

לא פרטת כמה פחמימות. יש כוס אורז ויש קערית אורז
 
איריס-C-PEPTIDE רב הרופאים לא יודעים מה זה

ואלה שיודעים לא רוצים לתת את הבדיקה ואחרי שכבר עשו בדיקה לא רוצים לפרשן תוצאות.

את יודעת מה צריכים להיות הערכים הנורמליים?
 

IrisPeleg

New member
התוצאות קשורות לרמת הסוכר גם יחד

הבדיקה מראה כמה אינסולין הלבלב יצר.
ברור שאם רמת הסוכר 70 או 120 הלבלב ייצר כמויות אחרות של אינסולין.

יתכן שהמעבדה יודעת לשקלל את התוצאה ולתת גבול עליון ותחתון.
מענין לבדוק.

אני רק יודעת שזה חשוב להבנה האם הלבלב מיצר אינסולין אוא לא.
 

IrisPeleg

New member
המספרים אמורים להיות שקלול

לפי מה שקראתי פעם, המספרים אמורים להיות שקלול של רמת הסוכר ורמת הסי-פפטיד.

העתקתי קטע מתוך פורום מתוקים שמראה שהערכים אינם ברורים. הכל יחסי. קראתי פעם תשובה של רופא בנידון:


"בדיקת רמת האינסולין (פפטיד סי ) – בסוכרת מסוג 2 בשלביה הראשונים ישנו יצור מוגבר של אינסולין. לעמת זאת בסוכרת מסוג 1 פוחת ייצור האינסולין. בדיקת רמת האינסולין מאפשרת אבחנה של סוג הסוכרת. בדיקה זו אינה חפה מבעיות והפענוח חייב להעשות ע”י רופא מומחה."
 
תשוובות

כן, יש לי עודף משקל צריכה לרדת כ 5-6 ק"ג
אובחנתי לפניי 3 שבועות
אני בת 46

אני אוכלת 6 כפות פחמימות -אורז וכו'

אני עושה הליכות 3-4 פעמים בשבוע 30-40 דקות כל פעם

כנראה הדיאטנית שלי ממש לא שמה דגם על הפחמימות
אני יודעת שזה חשוב לשים לב אליהם רק מהפורום
 

IrisPeleg

New member
פחמימות

מה קורה אחרי אכילה של 3 כפות?
מה את אוכלת עם הפחמימות? ניסית להוסיף שומן כגון טחינה, שמן זית?

מה עם השריה של האורז בלילה שלפני הבישול ושימוש באורז בסמטי?

נסית תפו"א מתוק קטן או בורגול?

מה קורה אחרי פרוסת לחם?
 
תשובות

לא ניסיתי 3 כפות , אעשה ניסיון
משתמשת בטחינה ושנן זית מוסיפה לסלטים
בארוחת הצהריים אני אוכלת בדרך כלל ירק מבושל/אפוי כמו כרובית/ברוקולי
וחזה עוף ליד

אנסה גם אורז בסמטי מושרה -לא ניסיתי עדיין

לחם אני אוכלת בבוקר פרסת לחם (לא סנדויץ) ובערב

לגבי בטטה ובורגול הם גם בתפריט

בנוסף -רציתי להודות לך על תשובותייך
 

steiff

New member
פחמימות מרוכבות ופעילות גנית

מציע לחתוך לחלוטין מהתפריט פחמימות ריקות כמו לחם ואורז לבן ותפוחי אדמה (וכמובן סוכר ופירות ).
במקומם:
לחם דגנים מחיטה מלאה. רצוי לחם בטחינה גסה, כזו שרואים את שברי הדגנים בתוכו.
במקום תפוחי אדמה: בטטות. למרות שהן מרגישות יותר מתוקות, למעשה הן פחות...
פסטה מחיטה מלאה. גם יותר טעימה וגם יותר מתאימה לסכרתיים.
ובכלל לחפש מזונות בעלי ערך גליקמי נמוך.
מוכרחה משהו מתוק עם הקפה? נסי 1-3 תמרים מזן מג׳הול, או חטיף חלבה ללא תוספת סוכר.
היתרון של המזונות הללו הוא שהפחמימות שבהם הן פחמימות מרוכבות שמתפרקות לאט יותר, לכן הן לא מעלות את רמת הסוכר בדם באופן חד אלא שומרות על רמה סבירה לאורך זמן. היתרון הוא שהן גם נותנות תחושת שובע לאורך יותר זמן.

נקודה שניה: פעילות גופנית. נסי להגביר את העצימות ואת משך הפעילות. כדאי לך אולי לשקול פעילות נוספת כמו רכיבה על אופניים או ספינינג. הפעילות הגופנית לא תוריד ממשקלך (את זה תעשי רק דרך הפה) אבל היא תשפר את חילוף החומרים ותסייע לתרופות להתמודד עם רמות הסוכר בדם.
 

steiff

New member
כן... אבל...

מה נשאר מהפירות האלה אחרי חצי שעה? גורנישט...

היתרון של פחמימות מרוכבות (למשל לחם מחיטה מלאה) הוא שהן מתפרקות לאט, לכן הן:
א. לא מעלות את רמת הסוכר בדם בפתאומיות.
ב. מספקות תחושת שובע לאורך זמן.

אבל אבדוק את העניין הזה של התפוחים, כי מאד מתחשק לי לנגוס באחד מהם מדי פעם ובינתיים אני מתנזר ומסתגף... אז תודה על ה"טיפ".
 
לא רק תפוחים. גם תפוז, אגס, אפרסק, שזיף ועוד

בכולם האינדקס הגליקמי הוא סביב 30 לעומת לחם מחיטה מלאה שהאינדקס הגליקמי שלו סביב 70.
 

אבו זקן

New member
והסיבה היא

אם אני לא טועה, פרוקטוז שהוא הסוכר בפירות נוטה להגיע מהר לכבד ושם הוא הופך לגליקוגן, לעומת גלוקוז וסוכרים אחרים שמבלים הרבה זמן בזרם הדם עד שהם נספגים בתאי הגוף.
 
נסה ותהנה

אני באופן אישי תמיד מעדיפה ללכת על ניסוי וטעיה... אני חברה טובה של תפוחים ירוקים ומשלבת אותם כארוחת בינים (יחד עם כמה אגוזים) כמה פעמים בשבוע, בינתיים הגוף שלי מגיב אליהם הרבה יותר טוב מאשר לפרוסת לחם מלא/קל עם גבינה למשל...
לצערי, זה הפרי היחיד שאני יכולה להרשות לעצמי בתדירות כזאת...
 

IrisPeleg

New member
מה קורה אחרי פרוסה?

איזה לחם את אוכלת ומה רמת הסוכר אחרי אכילת פרוסה?
 
למעלה