פינת פוליאנה!

פינת פוליאנה!

בעקבות תגובתה של מירי לפוסט שלי, החלטתי לייסד את פינת פוליאנה, בבחינת פייק איט טיל יו מייק איט. מה דעתכם? הנה אתחיל.

נפלתי היום במקום שיש בו מדרגות נעות, רק מה? רציתי לעלות ומשום מה ניסיתי לעלות במדרגות היורדות... דעתי הייתה מוסחת... לא הבנתי מדוע המדרגה נכנסת לי שוב ושוב ושוב בכף הרגל וצרחתי, והיו שם כמה בחורים שתפסו אותי והחזירו אותי לקרקע בשלום...

כאן מתחילות התודות:
על כך שלא נפלתי כולי על המדרגות, זה היה יכול להיגמר אחרת לחלוטין.
על כך שהגברים שם הושיטו לי יד וחילצו אותי.
שעליתי לסניף של קופ"ח שנמצא שם וביקשתי עזרה. האחיות לא הסכימו לעזור לי למעט לתת לי פלסטר (שגם אותו שמתי לעצמי כי לא רצו לגעת בי, אני לא שייכת אליהם...). אפילו יוד לא הסכימו לשים לי, ואמרו לי לטוס לקופת חולים כי זה נראה רע (נפצעה לי בסה"כ הבוהן, תודה לאל), ואולי אצטרך תפירה או צילום או משהו רציני, רצו להזמין לי אמבולנס, בשם אלוהים! (לא לאמבולנס קוראים אלוהים).
שהמדריכה, שנפרדתי ממנה היום ותכננו לעשות פגישה כיפית בבית קפה, ליוותה אותי במונית לקופ"ח.
שעלה לי מעט כסף.
שהגעתי לסניף בדיוק חמש דקות לפני הסגירה.
שקיבלו אותי על אף שלא היה לי כרטיס קופ"ח.
שהאחות אמרה לי שזה לא נורא, חיטאה וחבשה, וזה הכול! אמרה רק לשים לב שלא מתנפח או משהו, כי אז כנראה אצטרך אנטיביוטיקה.
שאני ממילא הולכת בעוד יומיים לרופאת משפחה.
שהגעתי הביתה בשלום.
שעורכת הספר משתפת איתי פעולה באופן מקסים.
שרוב הזמן אני בבית ויכולה להרים את רגליים על המיטה בגלל בצקת.
על השותפה שלי.
שאני עוד לא מרגישה את הכאב מהפרידה מהמדריכה, ועוד פרידה מהמדריכה השנייה צפויה לי מחר. בעצם לא תודה על זה. אין לי מושג איך להתמודד בלי מדריכה
.
שייתכן שימצאו לי מדריכה אחרת בקרוב והיא תהיה מקסימה וטובה.
על השיחה עם רכזת ההשמה מוקדם יותר הבוקר. היא מותק אמיתית בדרך כלל.
על המזגן.
שהשותפה חייבת לי מלא כסף (איך אומרים לה את זה, איך?).
על התקדמות בעריכה ועל למידה תמידית.
גם שעורכת ותיקה פנתה אליי להתייעץ והייתי מוחמאת לגמרי, כאילו, מי אני לעומתה עם הידע שלה... ועובדה שידעתי לעזור לה.
שיש בפייסבוק מלא קבוצות מקצועיות.
שיש לי בבית כל מה שאני צריכה.
על הירקות המיניאטורים שקניתי ביריד האוכל ביום שישי. איזה חמודים הם, וגם ממש לא יקרים.
שבאופן כללי יש לי רצון להיטיב עם עצמי ולעשות מה שצריך כדי להבריא מהמחלות שלי שהחמירו.
שאני יותר בצד העוזר מאשר בנעזר, ומבקשת נכונות גם להיעזר כשצריכה.
על מוזיקה שאני אוהבת.
על צבעים.
על היכולת שלי להתחבב - לא תמיד ולא על כולם, כמובן, אבל בגדול יש בי איזה משהו שבגללו אנשים מחייכים אליי ורוצים בטובתי ורוצים לעזור. למדתי שאחד הדברים שהכי עוזרים לי כדי לקבל תשומת לב חיובית מאנשים הוא לחייך אליהם ולשאול לשלומם באמת. להתעניין בקטנה. להחמיא בקטנה.
על כך שאני לומדת (וכמה זה קשה!!!) ועובדת.
שניסחתי סוף סוף עם המדריכה שלי מכתב ערעור למשהו.
שאשלח את זה מאוחר יותר לא'.
שאני משתדלת לדבר יפה לעצמי.
שיש לי מיטה שאני יכולה להעמיס את עצמי עליה עכשיו כי הכאבים מהניתוח בלתי אפשריים בעליל.

טוב, נו. זהו בינתיים. ואיך אתם? מי מצטרף אליי?

בומט

New member
מצטרפת

שהייתה לי יציאה מהבית הבוקר ולא הייתי כל הבוקר במיטה.
שכשהגעתי הביתה לא התכרבלתי בחזרה במיטה והעסקתי את עצמי בכמה דברים.
על בעל מקסים שיש לי, שתומך בי כל העת.
שלא היו לי היום מחשבות אובדניות ומחשבות על פציעה עצמית.
שאני מרגישה טוב (פיזית ונפשית).
שלא זללתי היום בלי הכרה.

אפשר גם אחרת

וואו... אלומה והאחרות - אני ממש מופתעת מכמות החיובי שהצלחתן למצוא. הרעיון לא היה איזה אלתור. אם תקראו באינטרנט על DBT תגלו שבמיומנויות שמלמדים את המטופלים מלמדים ממש בהתחלה להוריד את רמת הביקורת העצמית ולאחר מכן את הביקורתיות על הסביבה. בהדרגתיות לומדים לדבר אל עצמם בהבנה, רוך והבנה. כמו כן לומדים לתת תוקף/ואלידאציה עצמית. יש לדברים האלה ערך רב בריפוי העצמי. כמו כן כדאי לקרוא חומרים של הפסיכולוגיה החיובית. בארה"ב זה תופס יותר ויותר. כמו כן כדאי לקרוא את הספר "המח האנושי". (כותב הספר היה לאחרונה בארץ והעביר סדנאות). תגלו בהמשך שכל פעם שיש באופן אוטומט ביקורת עצמית ועוצרים רגע ומנסים לתת לזה ניסוח חיובי, או ללמוד להתבונן באופן חיובי ומפרגן , תגלו שזה עובד.

בעבר ייסדתי את פינת התודות בפורום אחר

אני מתרגלת את זה כל הזמן, אבל לפעמים זה ממש ממש קשה.
ו-DBT לצערי כבר 'עברתי' בקבוצת פיילוט שהייתה כל כך גרועה, ונשארתי האחרונה ששרדה שם. למנחות לא היה שמץ של מושג איך לטפל, כל הזמן הסתכלו בדפים ולא עשו כמעט כלום. אני מתפלאת שהקבוצות שם ממשיכות בכלל.

הי

אי הצלחה בקבוצה אחת עדיין אינו מעיד על כך שהשיטה לא מוצלחת. איך אפשר להסיק מכשלון אחד על כל השגישה? מלמדים מספר נושאים וגם אם יש הפנמה חלקית דייני.

איפה אמרתי שהשיטה לא מוצלחת?

את מוכנה בבקשה להראות לי? דיברתי על הקבוצה שהייתי בה. כבר שמתי לב שאת לא ממש מדייקת לקרוא אותי, וחבל.
&nbsp
הרי זה לא שיש לי למה להשוות, או כסף כדי לנסות את זה בעצמי במקום אחר...

אלומה והאחרות

צר לי אך טעיתי בשם הספר עליו במלצתי. "המח הגמיש" ולא האנושי.

על מה שעבר עליך היום ... (אתמול בעצם)

מתחת לחיוך הפוליאני העיקש הרי מסתתר כאב. והוא לא מיטיב להסתתר, כי הוא גדל מידות ואילו פוליאנה קטנה וצנומה...

פוליאנה

ואני לתומי חשבתי שאתן תצליחו לסחוף עוד משתתפות במשחק הזה וגם שתתייצבו מדי יום ותמשיכו את המשחק. חבל. מישהי צריכה למשוך אחריה את האחרות.

פוליאנה. מזווית אחרת.

אני מצרפת ,למי שמעוניין, מאמר (כתוב היטב!) שיש בו הסתכלות פסיכואנליטית על ספרי פוליאנה - ועל טכניקת הרי-פריימינג של פוליאנה.
הדגשתי שתיים-שלוש פסקאות שבהן אני מוצאת את עיקר הטענה.
בקצרה: שהמשחק שפוליאנה משחקת כרוך בהדחקה והכחשה של רגשותיה האמיתיים ( - כבולה למורשתו של אביה המנוח, שלא הניח לה מעולם להכיר ברגשותיה האמיתיים) ושהיא משלמת על זה מחיר יקר בלי לדעת...

הי, חיים, אני לא מספיק משועממת כדי לתרגם את כל זה!

למרות שהייתי מספיק משועממת למצוא לקרוא מחדש ולהדגיש חלקים אז ... אולי ההנחה הזאת בעצם לא כל כך מופרכת.

אני לא מצטרפת לפינות כאלה יותר מאז ההערה שספגתי פעם

כתבתי בפינה דומה על הילדים שלי, שהם עדיין מקור ענקי להודיה בחיי, ומישהי שם כתבה שאני זורה מלח על פצעי גולשים אחרים כשאני מדברת בכזאת חדווה על מה שלהם אין. הפנמתי. לא רוצה שמהתודות שלי מישהו אחר ירגיש עוד יותר רע עם עצמו....

האמת היא שיש לי על מה להודות - ובענק.

והייתי רוצה לכתוב על זה כאן, כי רק מי שאפשר לספר לו כמה רע (היה) - יבין כמה טוב. אבל, ולמרות שהחיים שלי עדיין בכלל לא תותים, אני ממש חוששת להתקל בחוסר פרגון או לעורר רגשות קשים אצל מישהו.

למעלה