יש לי הרבה מה להגיד, במיוחד על הפרק האחרון
קודם כל חייבת לומר שזהו פרק יחיד שאכזב אותי מאד.
אם לא הפרק הזה, הסדרה היתה 10 עגול ויפה. אבל הפרק האחרון ממש הוריד את הרמה
כאילו שינו במאי פתאום. או תסריטאי. או את שניהם

ועכשיו התלונות לפי הסדר:

- רבע פרק של פלאשבקים
דיי! רחמים! כבר ראינו מספיק! כאילו לא היה להם מה להראות יותר?! היו שואלים אותי מה להראות
בעיניי זה היה בזבוז זמן לחלוטין. משעמם. מיותר. שום תועלת.

- סגירת מעגלים. לא היתה. ציפיתי שבפרקים האחרונים תהיה לנו סוג של סגירת מעגל של יחסים בין כל הדמויות אבל היה בקושי. רציתי לראות את האבא החורג של און דון מגיב איכשהו על מה שהתגלה. רציתי לראות את ההורים של היון סו פוגשים את און דון ומזהים בתור המוכרת החמודה מחנות הילדים. רציתי לראות את האחות של היון סו עם בעלה של און דון בהמשך הטיפול בו, בבירור עמדות, במשהו! איך פתאום מראים אותו הולך אחרי שנה כשבמשך עשר שנים היה משותק. כל כך לא הגיוני! גם אם אנחנו בדרמה לנד שיש לה חוקים משלה... עדיין, לא היתה פה השלמה של עלילה. היה גימור חפוז שלא החמיא לדרמה.

- עוד משהו שמאד התבאסתי ממנו זה שלא פגשנו בסוף את כל הדמויות המשניות. כאילו אנשים נעלמו פתאום. חבל. החברה של און דון, הסטייליסטית של היון סו, עוזרת בית של היון סו, האהבה החדשה של היון בל ועוד. כל האנשים האלה לא קיבלו במה כדי להפרד מאיתנו הצופים.

- הוזכר כמה פעמים איזה בן אדם שבגללו היו לחברה של היון סו בעיות פיננסיות... חבל שלא יצא מזהו כלום בסוף. רציתי לראות מזה משהו.
אאל"ט היצ'קוק אמר פעם משהו בסגנון של אם רואים סכין על השולחן בתחילת הסרט, בסוף הסרט ידקרו מישהו איתה. הציטוט לא מדוייק אבל העיון הוא שאסור שיהיו פריטים מיותרים בסרט/סדרה. כל מה שמראים לנו צריך להיות חלק מהעלילה או שלא להיות שם בכלל. בהקשר זה עוד משהו... דובר באיזה קומבינה שעשו אביה החורג של און דון עם בעלה אבל עד הסוף לא נודע לנו במה בדיוק מדובר

- זה שהזוג המאוהב לא התחבקו אפילו אחרי שלא התראו שנה שלמה. אוי כמה שהם הזויים בקוריאה דרמה לנד. כל האינטרנט זועק על זה ואני מסכימה איתם. יש גבול, תראו לנו משהו!

- רציתי לראות את התגובה של היון סו על הצד של און דון באהבה שלהם. כל הקטעים הקטנטנים שראינו בפרקים הקודמים על איך שהיא מצאה אותו לפניו בשנות העשרים שלהם, על איך היא ביימה תאונת אופניים כדי להפגש איתו... זה היה יכול להיות יפה והייתי מתה לראות את הפרצוף של ג'ו ג'ין מו מבטא את כל הרגשות בהקשר.

בגלל כל זה לדעתי היה צריך להוסיף עוד פרק לדרמה או שלהעיף את הפלאשבקים של פרק 16 ובמקומם להכניס את כל הדברים החסרים.

טוב, אחרי שהתלוננתי הרבה עכשיו אגיד את הנקודות הטובות:

- ראיתי באינטרנט שמתלוננים שהיה יותר מדיי התעסקות עם רה איל. אבל אני דווקא חושבת שלא. המינון היה נכון. לילד הזה יש מקום מרכזי בסוגיה והוא קיבל את היחס הראוי. זה יפה מאד שלא התעלמו ממנו ויפה מאד שעשו את מה שלטובתו. ההחלטות שהיון סו היו טובות ונכונות. מאד אהבתי את הקטע שהוא היה עם אבא שלו בדייג ואבא שלו אמר לו שהוא עדיין לא אבא לכן צריך להניח לרה איל בינתיים. וזה מה שהיון סו עושה. מקסים בעיניי!

- היה משהו מאד ריאליסטי בכל הטיפול ברגשות ועניינים המעורבים בסוגיה הראשית והיה בזה משהו יפה. כן, גם זה שהיון סו מהגבר הראשון במדינה הפך למצב של השפלה ציבורית ממש. זה הזוי אבל ככה זה עובד במציאות. דווקא טוב שאנשים יראו איך הם מתנהגים בדרך כלל.

- לפחות הבעל הודע בסוף על כך שזו היתה תאונת התאבדות. ידעתי

- אהבתי את הרעיון שהם הולכים להוציא סדרה על הסיפור שלהם אבל מהצד שלה. זה מהלך מפתיע ויפה. כאן היה אפשר להכניס קטע שהיא מספרת לו על הצד שלה קצת. אוי זה היה יכול להיות יפה!

חבל שעשו את הסוף מלודרמטי כזה אפילו אם זה הפי אנד, חסר לו את ההומור המקסים שהתלווה לכל פרקי הסדרה. למשל, בקטע שהיון סו נפגש עם היון בל אחרי שהוא חזר מחו"ל והם מתחבקים - ואללה תפור שם איזה יציאה נוסח ברומנס. אבל יצא פרווה לגמרי

זהו, זה מה שאני זוכרת בינתיים. מקווה להזכר בעוד דברים במהלך הדיון