עד עצם היום הזה וההבטחה
בזמנו כותבי הסדרה הבטיחו שהם יסבירו בצורה מסודרת את כל עניין הספר. הם לא. הדבר היחידי שמובן מזה הוא שאם הם היו הולכים לפי התוכנית המקורית קרי שלגייה הייתה הולכת עם אמה הרי שהספר לעולם לא היה מגיע לעולם. יתר על כן, ברור מהפרק שהקללה הייתה, למעשה, שילוב של שלוש קללות: קללת שכחה, קללת אלמוות והקללה שמאפשרת את המעבר לעולם. אני מניח שהקללה שמליפיסנט לא רצתה שרג'ינה תניח עליה את ידיה הייתה קללת האלמוות (ובצדק.) וטכנית, רג'ינה הטילה את הקללה שנית. שלגייה רק סייעה לה במובן הטכני של המילה. למען האמת, ניתן היה להסיק במבט לאחור שזלינה לא הטילה את הקללה אם זוכרים אלו יכולות היו לרג'ינה הודות לה.
באשר לגלינדה, למען האמת, הם באמת החליפו את הצבעים. גלינדה היא, למרבה ההפתעה, אדמונית בספר ולו המכשפה הרעה מהמערב אמורה להיות בלונדינית לפי חוקי הצבעים של עוץ. השחקנית שמשחקת את גלינדה יפה מאד. אני מבין שבהמשך הם מסבירים למה גלינדה הובסה למרות שהיא אחת מארבעת המכשפות החזקות ביותר בארץ עוץ וכבר הביסה מכשפות אופל בעברה הלא רחוק.
לגבי מוטיב "הבית", אני מאמין שמקומו של הנרי בניו יורק שם הוא מאושר ועם חברים בני גילו ולא בסטוריברוק שם הוא בודד.