איזו אמא נוראית!
לפי הסיפור המקורי, הפיה הכחולה היא אמו של פינוקיו במובן המאגי של המילה - היא יצרה את העץ המכושף ממנו נבנה פינוקיו. עתה לו אמרו את הפרט הקטן הזה, הם היו מסבירים מדוע הפיה הכחולה מסכימה בכלל לסחטנות של ג'פטו משום שזה גם בנה. מה שמעורר תהייה הוא למה הפיה הכחולה לא מנסה לעצור את רג'ינה. כשהיא פונה לג'פטו, רג'ינה, אאז"נ, עדיין במסע להטלת הקללה וטרם הטילה אותה. הפיה הכחולה יודעת מה רג'ינה צריכה לצורך הטלת הקללה. היא גם יודעת בת כמה אמה צריכה להיות כדי להסיר את הקללה. אני עדיין מאמין שלפיה הכחולה היה אינטרס שעוץ לי גוץ לי יטיל את הקללה אבל בשל הקסם הטוב המושל בה היא לא יכלה להטיל אותה בעצמה. אגב, האירוניה במעשייה של פינוקיו, שלמעשה, דורשים ממנו להיות מבוגר ולהפסיק להתנהג כמו הילד שהוא באמת. הפיה הכחולה בפרק הזה מבקשת ממנו להתנהג כמו הנסיך ג'יימס, בעצם, או שהקסם יוסר מעליו. מה היו אותם סידורים אחרונים אצל הפיות?
לגבי הקטע עם רג'ינה ודייויד, אני חושב שהרגשתי את הקללה פועלת בזמן אמת ומעוותת את המחשבות של דייויד לכיוון השלילי. לפחות אהבתו הייתה חזקה מספיק כדי שלא יפזול הצידה אל רג'ינה. לגבי השיחה בין רג'ינה לשלגיה, אני מניח שהיא מדברת על "הכח של הסליחה" ושמרי מרגרט מפגינה בסצנה הזו כח שאין לרג'ינה או לשלגייה. על כל פנים, באותה הסצנה, מרי מרגרט
באמת נשמעה כמו דמות ממעשיה ופחות כבן אדם אמיתי.
אמה באמת הפגינה הפעם כשרון לברוח מאחריות. לא רק שהיא מוציאה לשון לאוגוסט, היא גם מוציאה לשון למערכת החוק של סטוריברוק (האם לא הבנת כבר שכוחה של רג'ינה אינו נעצר בגבולות סטוריברוק?)