הדברים שאנחנו עושים עבור האהבה...
הסיפור של רמפל ואשתו טראגי כמעט בקיצוניותו. אני מעריך שנישואיהם היו שידוך כפי שמקובל לפעמים כשלא מוצאים את אהבת האמת שלך. אמו של ג'יימס ניסתה למצוא עבורו שידוך כך שניתן להניח שזה מקובל בתרבות הזו. בין השורות אני מניח שקיליאן ג'ונס הוא הסיבה לכך שמילה לא לקחה את ביי איתה. אני מסוגל לדמיין אותו אומר לה שאין מקום לילדים על ספינתו. די ברור שבעוד מילה אוהבת את ביי, היא אוהבת יותר את הוק. ובהתחשב בטבע הקיצוני יותר של אותו עולם, היא לא יכלה לקחת איתה את בנה. מילה חיפשה גבר אמיץ ומצאה אותו בהוק ולו בל מחפשת גבר עדין ורוצה להאמין שהוא קיים מתחת לכל השכבות הללו אצל רמפליצקין. (הדבר המשותף לשניהם הוא סימפתיה. רק הדרך בה היא עובדת שונה. בל מרחמת על דברים. רמפליצקין נהנה לגרום להם לסבול. שניהם גם נפגעים בקלות כפי שרואים פה. אם בל הייתה מרושעת, היא הייתה, ככל הנראה, דומה מאד לרמפליצקין בדרכו אם להתייחס לדיון שהיה פעם.)
האם רצח אשתו היה מוצדק? ייתכן והאיפור שלו לא היה משהו באותה סצנה אבל הוא כמעט נראה אנושי כשהוא מוציא לה את הלב. היא פגעה בו כמה וכמה פעמים. הוא כבר הרג על דברים יותר מפגרים קודם כך שלהרוג את אשתו החצופה זה עניין של מה ומה עבורו. יש את העניין שקל לו נורא להאמין להוק שמילה מתה כמו שהוא האמין לרג'ינה שבל מתה. כמו שהוא אומר לבל, הוא פחדן ולא רצה להתעמת עם האפשרות הפחות נוחה שלא אוהבים אותו.
הוק נראה כאדם חזק יותר והעובדה שהוא בולע את הכאב שלו אחרי פרק זמן קצר מעידה, לדעתי, יותר על שליטה עצמית גבוהה ופחות על חוסר ריאליזם. הוא מקרין סביבו כח ועוצמה וזה מה שמשך את מילה אליו. יותר מזה, להבדיל מהוק של "פיטר פן" שחושש כל חייו שהקרוקודיל יאכל אותו, הוק הזה מחפש להרוג אותו. גם ההערה שלו לגבי כך שהפיראטים צריכים חברה מעניינת לאור הרצון שלהם בספר עצמו בדמות אם. לעומת זאת, רמפל לא מקרין כח ועוצמה אלא סוג של חלקלקות נחשית שלא מעוררת יותר מדי אמון כך שהוק הוא מציאה טובה יותר גם פה מנקודת המבט של מילה.
לגבי אביה של בל, אני לא חושב שהוא עשה את זה - למחוק את זכרונותיה של בתו - מאהבת בתו אלא יותר מרצון לנקום ברמפליצקין על כל המרור שהוא האכיל אותו. אם הוא לא היה שקוע כל כך בשנאתו, הוא היה רואה שבל כבר נמצאת במצב המתאים להסיתה נגד "אהבת האמת" שלה. בפועל, הוא רק סייע לקשר ביניהם. כמו שבל אמרה, הם מאד דומים בדרך שהם פותרים בעיות והדימיון של רמפל לאביה הוא באמת נקודה לזכותו בעיניה, יש להניח.