עונה 2 פרק 5

הלדין

New member
דווקא פרק חזק לדעתי...

לי זכור בדיונים על הפרק שאנשים די כעסו על הגישה לפיה (פסאודו) מדע חזק יותר מקסם. מה שרואים בפרק הוא נקרומנסיה לשמה - השתלת לב דורשת בדיקות מקדימות כדי למנוע דחייה מגוף המקבל. כאן ד"ר פרנקשטיין סתם בוחר לב לפי גחמה. ובסך הכל, הקסם בעולם האגדות הוא המשך של חוקי הטבע הפועלים באותו עולם כך שאם ממש מתאמצים ורוצים להחריב אותו, ניתן להסביר כיצד הוא עובד לפי כללי המדע שלנו. לי היה הרושם כשרמפל אומר לרג'ינה שאי אפשר להשיב מהמתים, הוא מדבר בעיקר על הקסם שלו שהוא הסוג היחיד שהוא בקיא בו בערך.
ראינו כבר שהפיה הכחולה יכולה להעניק חיים לגופתו הדוממת של פינוקיו ואף להפוך אותו לאנושי.

לגבי רג'ינה עצמה, הרושם שעולה מהפרק הוא שרג'ינה הייתה תמיד אנוכית. גם בפרק שמציג את קורה, רג'ינה מדברת על כמה דניאל טוב עבורה. בפרק הזה היא מדברת על כך שהיא פועלת רק בהתאם לאינטרס שלה. ההבדל בין רג'ינה הצעירה למבוגרת הוא חוסר הרצון לדמות לאמה ופחות נקיפת מצפון - הרי סירובה לעקור את הלב של החד-קרן נבע ממה שאמה עשתה לדניאל.
גם כל עניין ה-"גאולה" נובע, לדעתי, מההבנה שהיא בדיוק כמו אמה. היא מסתכלת במראה ולא אוהבת את ההשתקפות. ניתן לראות את זה ממה שהיא אומרת לד"ר וייל בפלאשבקים לעומת מה שהיא אומרת לנסיך צ'ארמינג רק שמושא המשפט השתנה. הסצנה בינה לבין דניאל הייתה מרגשת...

לגבי צ'ארמינג, רואים ממי אמה ירשה את כישוריה הבלשיים. כבר היית בכספת ואתה בטח בחנת את תוכנה. למה אתה מופתע לגלות שיש שם לבבות? אגב מעניין אם רג'ינה תשיב את הלבבות לבעליהם המקוריים (לא נראה לי....-)

לגבי הסצנות עם ד"ר הופר ורג'ינה, הן עבדו למרות שהוא התנהג יותר כמו כומר מוודה מאשר כפסיכולוג.

כל כך חבל שאמה הצילה את הנרי

הילד הזה משחק גרוע. דווקא הילד שגילם את פינוקיו היה לא רע בכלל. בעיקר הסצינה שג'פטו שם אותו בעץ והם נפרדים.
כשרג'ינה לובשת את תפקיד הרעה. אני ממש קונה את זה ונהנה אבל כשרג'ינה טובה, זה די משעמם ואפילו קצת מעיק.

אני לא אהבתי את הפרק

וגם בצפייה שניה עם אחותי לא נהנתי ממנו בכלל.... לא מבינה למה ערבבו אגדות ומדע ביחד.....

מסכימה לגבי האבחנה שלך לגבי רמפל. אני בטוחה שהוא יודע שיש עוד סוגי קסמים חוץ משלו, כמו שאמרת יש את הקסם של הפיה הכחולה, את האפונים, וגם את הרופא הטוב, אבל אני חושבת שרמפל פשוט חושב שהדרך שלו היא היחידה והמוצלחת ביותר, לכן הוא פוסל את כולם כל הזמן.
לגבי רג'ינה הצעירה, אני חושבת שכל האנשים הצעירים והמאוהבים הם אנוכים במידה מסויימת. הם חושבים על טובתם, מי יהיה הבנזוג הכי מוצלח עבורם שיעשה להם טוב, על לפרוש כנפיים ולהתרחק מההורים שלהם. אני חושבת שרג'ינה קצת השתגעה אחרי שהיא חזתה באימא שלה עוקרת את הלב של אהובה, והשגעון הזה הוביל אותה למסע נקמה בשלגיה, ובסוף בכולם. אפשר לקרוא לזה מוכת צער, ולסנגר עליה, אבל אני חושבת שזו התחלה של שיגעון (כזה שמצריך טיפול תרופתי ארוך ארוך).
אני חושבת שרג'ינה - קורה הוא התגלמות מערכת יחסים קלאסית בין אם לבת. רוב הנשים שאני מכירה לא רוצות להיות כמו אימא שלהן ועושות מאמצים רבים כדי לא להיות דומות לאימא, אבל כמובן שאי אפשר להתחמק מחינוך ויש דברים שמוטבעים בנו מבלי שאפילו נדע....

כל הקטע של רג'ינה ודניאל לא מרגשת בעיניי. המערכת יחסים הזאת, למרות המשחק המצויין של לנה, לא מרגישה לי אמינה בכלל.

הלדין

New member
משום שהם אוהבים סרטים מהתקופה ההיא...

לפחות במקרה של הפיה הכחולה, ניתן לטעון לזכותו שאין לו שום סיבה להמליץ עליה בפני רג'ינה.

לגבי גאולתה של רג'ינה, אני חושב שהרצון להשיג את אהבתו של הנרי לא מניע מספיק חזק עבורה. ראינו ב-"צפון אמיתי" מה רג'ינה עושה לאלה שדוחים את אהבתה - שולחת אותם לנדוד ביער האינסופי. ההבנה שהיא כמו אמה, לדעתי, היא המניע האמיתי לגאולה.

האהבה בין רג'ינה לדניאל לא נראית לי באותה הרמה כמו האהבה בין שלגיה לצ'ארמינג. אני לא אופתע אם בעונה השלישית העלילה של רג'ינה תהיה להבין מהי אהבת אמת אמיתית להבדיל מהקראש הילדותי שזה בערך מה שהיה בינה לבין דניאל. היא עשתה צעד חשוב בפרק בכך שהיא נפרדה מדניאל והפעם באמת. מנגד, אני מסכים שהיא צריכה להתאפס על עצמה ולהעמיד כמה גברים במקום.

ושכחתי את כל קו העלילה ביער המכושף... הוק נפח? ברצינות... לגבי חוש האמת והשקר של אמה, הגעתי מזמן לדעה שאין לה כזה.
היא פשוט ניתחה את הסיטואציה והעובדה שהוק שרד לא התיישבה עם היסודיות שבה בוצע הטבח.

ומה המצב הבריאותי של צ'ארמינג בסוף? נאמר שהקללה לא יכולה להקים את המתים. צ'ארמינג נהרג זמן קצר לפני שהקללה שאבה את כולם לסטוריברוק. ניתן להסביר בדוחק שהקללה לא הוסרה לחלוטין ולכן הוא עדיין הולך ומדבר אבל אני התרשמתי שהוא מת שם.
הדבר בא בהתייחסות לשאלתו של וייל לגבי גבולותיה של הקללה אם היא יכלה להחיות מתים.

Goodbye Daniel

אם דייויד לא היה דוחף את עצמו לפרק, הפרק היה הרבה יותר טוב..
וכמה שריחמתי על רמבל וג׳פי עונה קודמת מסתבר שמגיע להם מה שרג׳י עשתה להם..
למה טרו לאב=מוות, למה?!?!?!

shirush3

New member
היה לי מזה עצוב

אבל הגעתי למסקנה בפרק הזה שהוא ממש מכוער

אבל הוא שחקן טוב..

לשם שינוי הם בחרו שחקן לפי היכולת משחק ולא לפי איך שהוא נראה..

Y. Welis

New member
למי שזוכר את 'אליאס' לפני עשור - היה שם אחד

היפיופים (סארק האיום). מתעקש לשמור על שיער שכבר לא קיים.

ד״ר וויל והפיה של גאמפי היו באליאס..

(ועוד 3 שחקנים מ״אחים ואחיות״
)

גם אני!!!!!!

חשבתי לעצמי "טוב, בעיניים עצומות הוא די חתיך... רגע, מה?! וואו, הוא מכוער..."

למעלה