עונה 2 פרק 7

איזה פרק לא אמין בכלל זה היה-ספוילר

נתחיל בגלימה האדומה שבמכונית. המלך כזכור הוא התובע בסטוריברוק בזמן שהיתה קללה ולכן יש לו ידע נרחב בפלילים ובראיות. אז למה לעזאזל הוא שם את הגלימה ברכב שלו?

בל וכיפה אדומה נמצאות בספריה וכיפה מבקשת מבל שתלך כדי שהיא לא תיפגע. מתבקשת השאלה- אם ראמפל הלך לעזור לרג'ינה למרות שהוא הכי שונא אותה בעולם, מדוע בל לא קראה לו לעזרה? הרי ברור שהוא היה עוזר לה.

בעולם של לפני הקללה, שוב פעם עוד אמא נהרגה? ההרג של האמהות בסדרה הזאת כבר לא אמין בכלל.

ולסיום נדליק נר זכרון לכל האמהות

לזכרה של אמו של ביי
של אמו של הנסיך המקסים
של אמא של כיפה אדומה
של אמא של שלגיה
כדי לא לקפח מגדרית אז לזכרו של אביה של שלגיה

עכשיו שאני חושב על זה, אם נוסיף גם את יחסי השנאה של רג'ינה וקורה אז מתחילה להתבהר לי התמונה.
ליוצר הסדרה יש תסביך מאוד קשה עם אמא שלו ואולי בקטנה גם עם אביו.

הלדין

New member
פרק חפוז.

מות האם הוא פשוט מוטיב של מסע הגיבור. שים לב שאניטה היא המדריכה של כיפה אדומה ובכך היא מתפקדת כמנטור. מות המנטור הוא חלק חשוב במסע הגיבור - בסדרה האם והמנטור הם פשוט אותה הדמות בדרך כלל. אני חייב לציין שהשחקנית של אניטה די מרשימה חזותית כרעה ואני חושב שהיה עדיף להשתמש בה בתפקיד גדול יותר ולא להרוג אותה בפרק בו היא מוצגת.
הפרק, לדעתי, היה צריך לעבור עריכה נוספת. לדוגמא, המפגש בין שלגיה לכיפה היה צריך להיות אחרי כמה חודשים. זה סביר בהתחשב בכך ששלגיה במרדף ולוקח זמן לעלות על עקבותיה של כיפה. גם רחרוח קל של אניטה מצד כיפה כדרך לאישוש מה שהיא אומרת יכול לתרום להבנה איך היא החליטה שהיא אמה.

ראמפליצקין עוזר להנרי, לא לרג'ינה. יש לי תחושה שהוא מאמין שזו דרך להאיץ את שובה של אמה. יש פה סתירה לגבי מה שרג'ינה אומרת לגבי דרך עבודתה של קללת שינה בעונה הראשונה. שם מדובר בשינת סיוטים נצחית ולא נדודים לגיהינום - מדובר בקללת שינה אחרי הכל... נשמות מגיעות לשאול אחרי מותן. ובכלל מעניין אותי אם יפרטו יותר על השאול בהמשך. הם בטח יילכו על הגישה של פולמן לפיה מדובר בעולם מבין עולמות רבים שפשוט יועד להפוך לעולם המתים.

לגבי בל, לאור סלידתה מהקסם של רמפליצקין, זה הדבר האחרון שהיה עולה בדעתה. יותר מתאים לצ'ארמינג לחשוב על זה. לגבי תעלומת הרצח בפרק, היו שתי גופות לפי ספירתי ולא אחת. הראיות שצ'ארמינג מצא מוכיחות רק שהמלך ג'ורג' שיחרר אותה ואחראי לכך שהיא לא יכלה לרסן את הזאב אבל לא מוכיחות שהיא לא רצחה אותו. (יש להעיר שהגופה של בילי נקייה מדי. בפרק "עור עמוק" הריטוש הרבה יותר אכזרי.) אפשרות אחרת שבכלל לא עלתה בדעת הנסיך היא שמדובר באיש זאב אחר - כיפה אדומה אינה אשת הזאב היחידה בסטוריברוק, לדעתי. אני מסכים עם המלך ג'ורג' לגבי חוסר כישוריו של צ'ארמינג בנוגע לתחום שהוא בחר בו - בדיקה פשוטה של הגופה הייתה מגלה שהוא לא נהרג על ידי מלתעות זאב. עם זאת, אין ספק שחקירה הוא תחום שהוא צריך להשאיר למישהו שהוא טוב בזה ולהתמקד בחלוקת הוראות.

ונקודה אחרונה, כיפה של עולם האגדות היא אישה קשוחה וסרקסטית. כיפה של הפרק הזה יותר דומה לכיפה של "עור עמוק" לפני כל תהליך ההתבגרות. ברור שחוסר הבטחון הזה הוא ירושה מרובי ז"ל אבל היא עדיין צריכה להיות יותר קשה. ואני מבין
את אותם אנשים שחשבו שהשניים - כיפה וצ'ארמאינג - מתנהגים כמו זוג מאוהב. נראה לי שצריך לזכור שצ'ארמינג הוא עדיין המלך שלה ואנשים מתנהגים כך בנוכחות מלכים שאינם המלך ג'ורג'.

כן, הקרבה ביניהם היה מחשיד

פחדתי שהיוצרים הולכים לכיוון רומנטי, כי זה ממש לא מתאים.
וצ'ארמינג ממש לא מתאים כשריף, הוא רגיש ואמוציונאלי מדי.

**אני ממש אוהבת לקרוא את ההודעות שלך

אולי פתרת את רוב התהיות שלי

אבל לא פתרת את הבעיה, מדוע מלך לשעבר/התובע הנוכחי השאיר ראיה כל כך חותכת בתא המטען שלו. הבנאדם תובע כלומר הוא מומחה בנושא ראיות אז למה השארת את הגלימה ברכב ולא למשל שרפת אותה?

הלדין

New member
הממ...

הכיפה האדומה מוכיחה שהיא הייתה במצב זאב במהלך לילות ירח מלא. חוץ מזה, הוא הסתיר אותה בתא נסתר בתוך הבגאז'. הוא השקיע מאמץ מסוים להסתיר אותה עד לזמן המתאים (ואז הוא היה משתיל אותה בבית של כיפה אדומה ומוכיח שהיא לא השתמשה בה.). אם הוא היה יודע שלטובים יש יכולת להריח מעל ומעבר ליכולת האנושית כשהם במצב האנושי, הוא היה נוקט אמצעי זהירות נוספים.

עונה 2 פרק 7

ג'ורג' המעצבן הזה, מדהים איך הוא בוחר את התפקידים הכי מעצבנים בכל סדרה שהוא מופיע,
כנראה זה הפרצוף היהיר והזחוח שלו
.
הדבר היחיד שאהבתי בפרק זה החברות המקסימה בין רד לסנואו
.
והיה לי נורא מוזר שרד לא אצה רצה לברר עם גראני האם זה נכון הסיפור הזה של "אמא" שלה
.

לי היה מוזר דבר אחר

כשלוויל הדוקטור נתלשה היד, הוא הלך לגולד כדי שיחבר לו אותה באמצות קסם.
לעומת זאת להנרי היתה רק כוויה ביד שזה ממש בקטנה לתיקון בשביל קוסם אך הנה הנרי נמצא בחדר עם 2 קוסמים חזקים אך אף אחד לא מעלה בדעתו להעלים את הכוויה.

ועוד דבר לא קשור אבל אני רוצה בשביל עצמי לכתוב זאת.
עבר לו עוד פרק מבלי שרג'ינה תהיה רעה. אני כל כך מבואס מזה. אני רק יכול לקוות שהיצר הרצחני שיש לכותבי הסדרה יגרום להם להרוג את הנרי ואז רג'ינה הקודמת תחזור.

הלדין

New member
ומילה אחת על בל...

כבר בפרק בה מוצגת הדמות שלה הערתי שלדעתי יש משהו מסרס במערכת היחסים איתה. בפרק הזה זה הגיע לשיא בו היא ממש אוזקת את כיפה ואחר כך היא אומרת מעין מומחית בשיקום. הנסיך מדגים מאוחר יותר בפרק את הגישה הנכונה יותר, לדעתי, לטפל בבעיה הזו. אני מניח שהאידיאליזם הזה הוא חלק מהסיבה שהיא עדיין עם רמפליצקין אבל עדיין... היא מעצבנת.

חשבתי שאני די בבידוד פה עם הדעה הזו

אני לא שונאת אותה או משהו כזה,
היא פשוט דמות שכתובה לא טוב, היא לא מצליחה ליצור אמפטיה,
היא ילדותית, פאסיבית ואם כבר מתעקשת על משהו, חוזרת אחרי 5 דקות ומבטלת כל מה שעבדה עליו.

מסכימה מאוד לגבי בל

היא דמות מאוד ילדותית, שפשוט עושים לה עוול, ודי מיותרת מבחינתי. לא מבינה מה איש מורכב כמו רמפל מחפש אצלה. היא לא מזכירה בכלל את היפה מהאגדה המקורית (וחוץ מהשם ואהבה לספרים גם לא מצאתי דימיון רב לדמות של דיסני).
ממש חבל שככה הרסו אותה.

לגמרי, גם כל הגישה שלה מההתחלה הייתה

שונה מהדמות המקורית. אומנם עברו שנים רבות מאז שראיתי את הסרט,
אבל לא זכור לי שהיא ככה התחנחנה אליו מההתחלה.

אני חושבת שזה המוטיב האגדתי

רוב הדמויות בעולם האגדות יתומות מאם (דיברנו על זה מתישהו),
כנראה מות אם זה משהו שמאוד חושף דמות, משאיר אותה פגיעה,
מפה יכול להתפתח כל סיפור שבא להוציא את הגיבורה מהמקום הכי חשוף, פגיע ורגיש לסוף הירואי משהו.

למעלה