האם עוץ לי גוץ לי השטן?
הערה: לפי טי.ווי. קום, הייתה סצנה שנערכה בין הזר לדייויד.
באגדות האחים גרים, כיאה לאגדות נוצריות, השטן מופיע בחלקן. אחד מכינוייו הוא "החיה האפלה" ויחס הבריות לעוץ לי גוץ לי הוא בהחלט כלישות שטנית. בהתחשב בהליכה בין הטיפות שהם מפגינים, הם לא יעיזו להכניס אותו לסדרה משום שאז הן המלכה הרעה והן עוץ לי גוץ לי יהפכו בהכרח למשרתיו. עתה, כפיצוי על רפרנס הדיסני הפחדני שלהם, הם גם הכניסו דמות אמיתית מאגדות האחים גרים - אודמורד, אחותה של שלגיה (שלגיה אחרת.), האחות ששמרה על בל בתאה.
לגבי האהבה בין עוץ לי גוץ לי ובל, הנשיקה לא עבדה משום שהיא הייתה חד צדדית. בל לא מקבלת את עוץ לי גוץ לי כפי שהוא ורוצה לשנותו. זה מתחיל בדברים קטנים ומסתיים ממש בניסיון לסרס אותו. היא לא מכירה את עוץ לי גוץ לי האנושי. היא רק רוצה שאהובה יהיה אנושי. ועד כמה שעוץ לי גוץ לי סובל, אין קשר בין הקללה שלו לייסוריו, לא קשר ישיר. ורג'ינה באמת מרשעת
- האם היא באמת חושבת שאנשי הכפר יסכנו את ההגנות הקסומות שעוץ לי גוץ לי הניח שם רק בשביל איזה קטע של צדקנות? ברור לי שהוא האמין לה למרות שלא הסיר את ההגנות עליו.
לגבי הפתיח, הם אמרו "אחת" ולא "אחד" (והאחת היא רג'ינה)- אני הבנתי שאמה מעירה את הקסם הרדום בסטוריברוק בעצם נוכחותה. כמו שנשמעים צרצרים לראשונה - כך כוחותיו של מר גולד התעוררו וסייעו לו לשבור את הקללה חלקית הרי ברור שאין שום דבר טבעי בזכרונותיו של דייויד נולאן.
לגבי הסצנה עם דייויד ומרי, כמו הבת, כך האם. מרי משקיעה מאמצים עצומים להתעלם מהעובדה שהיא "האישה האחרת" ואז שגיאה תמימה של דייויד מחזירה אותה בבת אחת למציאות. אישה אחרת הייתה מקבלת את השגיאה הרי זה יום האהבה - ודייויד אמור לקנות כרטיס אהבה לאשתו.
ובקיצור, מלחמות העוגים עדיין לא הסתיימו?! אם המלחמה הזו נמשכת כל כך הרבה זמן, למה אין התייחסות אליה בממלכות אחרות? האם הברית בין הממלכה של ג'יימס לבין הממלכה של מידאס היא ברית נגד העוגים?
והשיא הוא שהנרי מפספס הזדמנות פז להוכיח לאמה את טענתו רק כדי לבלות איתה קצת זמן איכות. מובן בהחלט אך אין לו את מי להאשים פרט לעצמו אחר כך שאמו לא מאמינה לו.