ולנטיין היום

ולנטיין היום

ובמסגרת זו נשאלות כמה שאלות חשובות:

האם אתם אוהבים את מקום העבודה שלכם?
אוהבים את הקולגות?
אוהבים את תנאי העבודה?
מה אתם הכי אוהבים במקום העבודה שלכם?
מה יכול להוביל לכך שתאהבו את העבודה יותר?

תרגישו חופשי לענות גם אם התשובות שליליות...

nathaliesh

New member
האמת?

השאלות האלה קצת מוזרות עבורי, יש פה איזה זילות של המילה אהבה בעיני. אהבה זה רגש חזק ועוצמתי מכדי להגדיר אותו על מקום עבודה שאתה שכיר בו בעיני. הרי זה לא עסק פרטי שלך. נהנית שם? כיף לבוא לשם? אפילו אוהבת את העבודה שאני עושה? זה הגיוני בעיני, אבל את העסק עצמו? אז התשובה היא לא, אבל לא בגלל שאני שונאת אותו, אלא בגלל שהמילה אהבה פשוט לא מתאימה כאן לדעתי.

לא אוהבת את הקולגות שלי. לא שונאת אותם. בהחלט מחבבת אותם. שוב, המילה אהבה לא קשורה כאן ולהשתמש בה על אנשים שהקשר איתם לא אינטימי נראה לי זילות שלה.

מה זה אומר לאהוב את תנאי העבודה? מרוצה מהם.

את העבודה עצמה.

דברים שלא אכנס אליהם כאן כי יש בהם משום חשיפה.

עניין של פרשנות ו/או סמנטיקה

יש אהבה ויש אהבה, זה מושג רחב בעל משמעויות שונות, ואני בהחלט רואה מקום להשתמש בו. בעבר עבדתי בעבודה שאמרתי עליה בפה מלא שאני לא אוהבת אותה, לעומת עבודות אחרות שאהבתי ואהבתי לבוא לעבודה - נהנתי מהעבודה ומהקולגות, ולכן אהבתי. הכוונה כמובן לא לעסק עצמו, אלא כמו שכתבת - לעבודה שעושים ולמה ש"מסביב".

במידה והיית נתקלת בשרשור בפורום מתכונים שעוסק במאכלים אהובים ובאהבה לבישול - התחושה הייתה דומה? בתחום האוכל אנשים נוהגים לדבר על מה שהם אוהבים לאכול ופחות על מה ש"נהנים לאכול", ולמרות ההבדל בין ההגדרות אני לא חושבת שנעשה כאן זילות, אבל כאמור זה עניין של פרשנות.

nathaliesh

New member
אין ספק, מסכימה איתך

סתם חשבתי ב"קול רם"

לשאלתך - אם היית משתמשת במילה תשוקה, זה לא היה כנראה מזיז את אותו חוט מחשבתי שהמילה אהבה הזיזה אצלי. סתם נראה לי שיש זילות מוחלט (לא שלך, באופן כללי) של השימוש במילה הזאת במובנים שלא באמת מתאימים לה.

וכן, לאהוב את העבודה עצמה לא את מקום העבודה, זה הבדל גדול בעיני

Pelegoldy

New member
תשובות:

1) לא יודע אם אוהב אבל זה נוח ואני מרוצה שם
2) אני חדש שם אז לא פיתחתי רגשות מיוחדים לקולגות אבל אני מסתדר עם כולם
3) אוהב את השעות הנוחות
4) את הרגעים השקטים שבהם אני יכול לשים לעצמי שירים ביוטיוב ולהכין את המשמרת של מחר
5) שאכנס למטבח ואשדרג שם את האוכל, שכרגע הוא לא משהו בכלל

למעלה