אומנות התשוקה והבחירה

אומנות התשוקה והבחירה

••••••• אומנות התשוקה והבחירה •••••••

אנחנו חושקים במשהו.
חושקים בו מאוד.
חושקים בו מאוד מאוד.

אבל כיצד מחליטים אם באמת לאמץ אותו לחיים שלנו??
אם נחליט ללכת על זה אנו עלולים להיפגע. אנו עלולים לפספס משהו טוב יותר שמחכה לנו ממש עוד יום-יומיים בסיבוב... אולי הדבר הזה שאני כל כך רוצה הוא כלל לא בשביל! כלל לא מתאים לי! לא משרת את מי שאני, לא טוב עבורי. כיצד יודעים מה טוב ונכון עבורנו?!
אולי נתייעץ עם מאמן אישי??
עם קוראת בקלפים?
או מתקשר? או אולי רב?? :)
אולי נעשה מדיטציה על מנת לקבל את התשובה אם זה בשבילנו או לא מהאני העליון שלנו?? ואז נחכה בסבלנות לתשובה. לתשובה שבעצם תאשש את מה שכבר חשבנו עליו מלכתחילה! שזה מסוכן מדי, דורש יותר מדי מאמץ, משאבים, ולא בטוח תורם.. ואז נחליט שהיקום שלח לנו תשובה שלילית, בדיוק כפי שחשבנו! הרי ידענו שזה לא בשבילנו באמת והנה גם היקום מאשר את זה (מאשר את הפחדים)!
וכיצד נוהגים אם כל אלו אמרו לי שזה לא בשבילי? או שלא מתאים כרגע?! למי פונים אז? למי מאמינים?? מוותרים על החלום/הרצון?
התשובה כל כך פשוטה אך ממיטב ניסיוני די מורכבת לביצוע.
התשובה היא – יש צורך לפנות אל עצמנו בשאלה אחת פשוטה. שאלה שלא מסתמכת על כל המצוין לעיל, שאלה שלא מחפשת אינפורמציה להישען עליה. שאלה שהתשובה עליה לא מונעת מפחדים אלא דווקא מדחפים!
( חשוב לציין: הכל כמובן ברוח טובה, כל עוד אנחנו לא פוגעים עם "הרצון" הזה שלנו במישהו אחר )
השאלה שאשאל את עצמי היא:
כיצד אני מרגיש בפנים: האם קיימים בי התשוקה/ החשק לדבר המדובר??
האם בוערת בי אש הרצון? האם מחשבותיי וליבי עסוקים בזה רוב שעות היום?
האם זה מרגש אותי?
האם מאפשר לי לפרוח? להתפתח?
האם זה מעניין ומסקרן אותי? האם אוכל ככל הנראה להרחיב את האופקים שלי במקום הזה?
רבים מאתנו נוטים לעקם ולסלף את שלבי תהליך קבלת ההחלטות ובוחרים בלא לבחור!
אנו בוחרים בלא לבחור במשהו כיוון שאין בידנו מספיק אינפורמציה לגבי העתיד לקרות, כיוון שהדבר לא בטוח יוביל אותנו למחוז חפצנו ובכך אנו מפסידים את הדרך ואת כל השיעורים והחוכמה הטמונים בה.
אנו בוחרים לפתח שיחות אינסופיות אל תוך הלילה עם הספקות, ההיסוסים, ה"למה לא", הפחדים, ההרהורים, הניסיונות הכושלים מן העבר..
ומה קורה כתוצאה מכך?
אז זהו, שלא קורה!! שום דבר לא קורה! עוד התייעצויות עם עוד אנשים, עוד אימון עם מאמן לשפע, עוד שיחות עם חברים, אנשי מקצוע... ובתאכלס – הרבה חול ואין מה לאכול.
ובמקרה הטוב, כן מתקבלת בחירה. אך הבחירה מושתתת כמעט כולה על השלילי שבדבר:
זה לא היה עובד עבורי בכל מקרה כי:
זה בכלל לא מתאים לי, לאופי, לכישורים..אני לא אעמוד בזה, בעומס, בלחץ, אני סתם אפגע באנשים בדרך, לא יכול להתחייב לדברים כאלה כרגע, לא אצליח למצוא זמן, לשלב.. לא יודע כיצד לפעול, וביננו? אני הרי כלל לא עקבי בתקופה האחרונה – אנשים לא יבינו את זה ויצלבו אותי.. והמזל גם ככה לא משחק לטובתי בזמן האחרון, גם פה אני לא צופה הצלחה..
אז מהי אבן הדרך לטכניקה המוצלחת ביותר לקבל החלטות??
התשובה היא המילה "רצון ".
ואני מדברת על אותו רצון/חשק פשוט, תמים! פשוט כזה שרוצה. מרגישים את זה בפנים. כזה שרץ לנו במחשבה מדי פעם..
ללא מוטיבים מיותרים, אידאולוגיות שונות ומשונות ופוליטיקה פנימית שלנו עם עצמנו. ללא ניתוחי יתר – האם יעבוד, האם ייתכן, האם יתמזל מזלי, האם אני מסוגל/ראוי/מסוגל/מוכשר מספיק?
השלב הראשוני וההכי חשוב בתהליך קבלת ההחלטות הוא שלב גיבוש והבנת הרצון שלנו.
למה או למי הוא מכוון!
כי רק הלב שלנו בסנכרון עם השכל הישר יודע מה טוב עבורנו: מה מלהיב אותנו, מה מבעיר בנו את הלהבה הפנימית הזאת שעד שהיא כבר בוערת, כל כך חבל לוותר..
ישנו כלי יפה ופשוט מאוד הלקוח מליקוטי מוהרן אשר עשוי לתרום רבות בכל הקשור לקיפאון בתהליך קבלת ההחלטות שלנו או במצבים של בחירה מתוך מוטיבים של פחד. הטכניקה הנפלאה נסמכת על מושג "ההפכים":
"כאשר אתה חושב שהכול אמור להיות טוב ואתה רואה הרבה רע, חשוב שהכול אמור להיות רע וראה את הטוב". ליקוטי הלכות, ראשית הגז ד'
אשתף אתכם במנטרה שפעם כתבתי עבורי, ומאז אני משתדלת תמיד להזכיר לעצמי, גם כשקשה להמשיך ולתת וקיימת התחושה שמדובר על עבודה סיזיפית לחלוטין שבסופה אין תגמול ראוי.
תמיד אני קוראת שוב את המילים שכתבתי ומבינה כמה הפחדים מתעתעים בליבנו ורוחנו.
המנטרה שלי - " לעולם אין האהבה מותירה את המעניק אותה בידיים ריקות ".
אני קוראת לנו לעצור הכל.
בואו נקשיב לדופק הלב שלנו,
נשמע את הפעימות מבפנים.
וכעת, נאפשר לו למלא את החלל בבערה של רצון ואהבה.
Wish you lots of Love
∞∞∞∞∞∞∞∞∞
בואו ללמוד על היעוד שלכם בחיים וכיצד לממש אותו עוד היום

ילנה מירופולסקי, קואוצ'רית רוחנית ומנחה תהליכי בריאת מציאות באמצעות החיבור לאנרגיית האינסוף

למעלה